Ο 45χρονος είναι ο μοναδικός Έλληνας που θα μετέχει στην παγκόσμια διοργάνωση Ultra bike-self support.

Ο 45χρονος Βολιώτης Βασίλης Καραγεώργος είναι ο μοναδικός Έλληνας που θα μετέχει στην παγκόσμια διοργάνωση Ultra bike-self support. Πατέρας τριών παιδιών, 45 χρόνων και πυροσβέστης στην 111 Πτέρυγα Μάχης, έφυγε χθες με το ποδήλατό του από τον Βόλο με προορισμό τη Φιλανδία. Από τις 20 Ιουνίου ρίχνεται στην μάχη των 7.368 χιλιομέτρων. Ένας αγώνας που ξεκινάει από το Βόρειο Ακρωτήρι και τερματίζει Ισπανία. Τα υψομετρικά αμέτρητα και τα χιλιόμετρα πολλά, γιατί αυτό προϋποθέτει τη διάσχιση 15 χωρών.

«Πρέπει να διασχίσω 15 χώρες και να καταλήξω στο Γιβραλτάρ, στο North Cape Τarifa. Ο αγώνας έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν υπάρχει καμία υποστήριξη. Οι συμμετέχοντες φροντίζουν για τη διαμονή, το φαγητό τους, τη ζωή τους. Πρέπει να κάνω ποδήλατο 15 ώρες την ημέρα και να καλύπτω 300 χιλιόμετρα. Είναι και αυτό ένα στοίχημα ζωής και το έπαθλο είναι ο τερματισμός και το καύχημα ότι τα κατάφερες να εξαντλήσεις τις ανθρώπινες αντοχές. Είναι μια διαδρομή «σπαρτιάτικη» και πιστεύω πως θα τα καταφέρω », τόνισε ο ίδιος στη Θεσσαλία.

Η ποδηλατική περιπέτεια του NorthCape-Tarifa, είναι μη υποστηριζόμενη και για να φτάσει κανείς στον τερματισμό πρέπει να διασχίσει όλη την Ευρώπη. Η μόνη χρήση μεταφορικού μέσου που επιτρέπεται είναι με πλοίο από Ελίσνκι στο Ταλίν.
«Κάνω προπόνηση τέσσερις ώρες την ημέρα και έχω συμμετάσχει σε πολλές διοργανώσεις όπως της Νίκαιας στη Γαλλία», είπε βέβαιος πως θα ολοκληρώσει έναν άθλο.

Πηγή: e-thessalia.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Αντανακλαστικό γιλέκο Apidura – Παρουσίαση

Οι αντανακλαστικές λεπτομέρειες στα ποδηλατικά τζέρσεϊ τείνουν να είναι ένα χαρακτηριστικό…