Ο Chris Froome εγκατέλειψε το νοσοκομείο του Saint-Etienne μια εβδομάδα μετά από την τρομακτική πτώση του στο Critérium du Dauphiné, αλλά δεν είναι ακόμα αρκετά καλά για να πάει στο σπίτι.

Ο Froome βρισκόταν στο νοσοκομείο από την περασμένη Τετάρτη (12 Ιουνίου), αφού είχε πτώση με 55 χ.α.ω. κατά τη διάρκεια μιας αναγνωριστικής προπόνησης, του 4ου εταπ.

Ο 34χρονος έχει ενημερώσει τους οπαδούς για την αποκατάστασή του μέσω του Twitter, ευχαριστώντας το προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο αρχηγός της Ineos δήλωσε την Πέμπτη (20 Ιουνίου):

«Καθώς η διαμονή μου στο νοσοκομείο Saint-Etienne έχει ολοκληρωθεί, θέλω να επωφεληθώ της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω τους γιατρούς και τους νοσοκόμους για την εξαιρετική τους φροντίδα. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα, αλλά σας ευχαριστώ που το κάνατε όσο το δυνατόν πιο άνετα για μένα».

Ο τετράκις νικητής του Tour de France πρόσθεσε:

«Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα σε ό, τι θα είναι μια μεγάλη αποκατάσταση. Δυστυχώς, δεν είμαι ακόμα σε θέση να πάω σπίτι, αλλά τουλάχιστον έχω την ευκαιρία να με επισκέπτονται τα παιδιά μου».

Chris Froome - H αποκατάσταση ξεκινά τώρα

Ο Froome υπέστη πολλαπλά κατάγματα στην πτώση, συμπεριλαμβανομένου του μηριαίου οστού, του αγκώνα και των πλευρών του, και υπέστη 6 ώρες χειρουργείου, εκείνο το βράδυ.

Ανακάλυψε αργότερα μετά από εξετάσεις, ότι υπέστη κατάγματα στο στέρνο και το λαιμό του, αλλά οι χειρουργοί πιστεύουν ότι θα επιστρέψει στους αγώνες μέσα σε 6 μήνες.

Στην πρώτη δημόσια δήλωσή του μετά την πτώση, είπε:

«Ενώ όλο αυτό είναι ένα εμπόδιο, είμαι επικεντρωμένος στο μέλλον. Υπάρχει μακρύς δρόμος προς την αποκατάσταση, αλλά η αποκατάσταση ξεκινά τώρα και είμαι πλήρως επικεντρωμένος στο να επιστρέψω στα καλύτερα μου».

Η πτώση απέκλεισε την προσπάθεια του Froome για έναν 5ο τίτλο Tour de France, που τώρα πέφτει στις πλάτες του περσινού νικητή, Geraint Thomas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Trans Pyrenees No3 – Βίντεο

Κάθε χρόνο, η ιστορία του να διασχίζεις τα Πυρηναία, να κυλάς με την μεταβλητότητα του κλί…