Ο Tom Dumoulin θα χάσει το Γύρο Γαλλίας 2019, μετά τον τραυματισμό στο γόνατο που υπέστη στο Giro d’Italia τον Μάιο.

Ο Ολλανδός είχε πτώση στο 4ο εταπ του αγώνα, τραυματίζοντας το γόνατό του, και τελικά εγκατέλειψε την επόμενη, μόλις 1,5 χλμ μετά την εκκίνηση στο 5ο εταπ.

Στη συνέχεια, ο Dumoulin επέστρεψε στο Criterium du Dauphiné αλλά εγκατέλειψε πριν από τα 2 τελευταία ορεινά εταπ, σκοπεύοντας να συμμετέχει σε προπονητικό camp υψομέτρου στις Άλπεις.

Έτοιμος να φτάσει την Δευτέρα, ο 28χρονος γύρισε πίσω το αυτοκίνητο πριν καν φτάσει, αβέβαιος αν χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα την αποκατάσταση για τον Γύρο Γαλλίας, που εκκινεί στις Βρυξέλλες στις 6 Ιουλίου.

Ο ίδιος και η Sunweb επιβεβαίωσαν ότι δεν θα συμμετάσχει στο Tour, λέγοντας ότι  στην κατάσταση του, ρεαλιστικά δεν θα ήταν ανταγωνιστικός.

«Ο τελευταίος μήνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος συνολικά, και με τα εμπόδια στην αποκατάσταση του γόνατου», δήλωσε ο Dumoulin.

«Μετά από αυτό που συνέβη στο Giro, ήθελα πραγματικά να συμμετέχω στο Tour. Προσπάθησα τόσο σκληρά να φτάσω εκεί, αλλά πρέπει να ακούσω το σώμα μου και να απελευθερώσω τον εαυτό μου από την επιδίωξη ενός μη ρεαλιστικού στόχου».

Με λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες μέχρι την εκκίνηση του αγώνα, ο Dumoulin θα είχε ελάχιστο χρόνο να φορμαριστεί όπως θα ήθελε, για να αντιμετωπίσει τα φαβορί όπως τους Geraint Thomas και Egan Bernal (Team Ineos), Nairo Quintana (Movistar), Adam Yates (Mitchelton-Scott), Romain Bardet (Ag2r La Mondiale), Jakob Fuglsang (Astana) και Thibaut Pinot (Groupama-FDJ).

Ο φυσικοθεραπευτής της Sunweb, Anko Boelens, δήλωσε ότι υπήρξαν πάρα πολλές καθυστερήσεις και εμπόδια από τη στιγμή που είχε την πτώση στο Giro, ώστε να είναι έτοιμος έγκαιρα για το Tour.

«Ο Tom ήταν πραγματικά πρόθυμος να είναι έτοιμος εγκαίρως για το TDF, αλλά τώρα το συμπέρασμα είναι ότι απλά δεν είναι εφικτό», εξήγησε ο Dr. Boelens.

«Προσπαθήσαμε με ξεκούραση, αποκατάσταση και σταδιακή επανένταξη σε αγώνες, αλλά όπως σε κάθε αποκατάσταση υπήρξαν καθυστερήσεις».

«Ο χρόνος δεν είναι πλέον σύμμαχος μας για να επανακάμψουμε από τις καθυστερήσεις,  ώστε να δώσουμε στον Tom τον χρόνο που χρειάζεται να επιστρέψει στην καλύτερη του κατάσταση. Παρά την ισχυρή φιλοδοξία του να συμμετέχει στο Tour, είναι καλύτερο να αφήσουμε αυτό το στόχο για φέτος, υπέρ της βέλτιστης αποκατάστασης».

Το Tour de France 2019,  έχει χάσει τώρα 2 από τα μεγάλα του φαβορί στην ΓΚ, με τις ηχηρές απουσίες των Dumoulin και Froome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Βασικοί κανόνες για διαλλειματική προπόνηση

Η διαλειμματική προπόνηση παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη κάθε αθλητή, είτε είναι χομπίστ…