Το Tour de France είναι σχεδόν εδώ. Είστε έτοιμοι; Εγώ είμαι έτοιμος.

Τα καλά νέα: Μπήκα τελικά στην ομάδα. Οπότε, ακολουθεί ο οδηγός του Secret Pro για το Tour de France 2019.

Ποιος θα κερδίσει;

Σχεδόν σίγουρα όχι εγώ. Αλλά ποτέ δεν ξέρετε…

Δυστυχώς, έχουμε ήδη χάσει δύο τεράστια ονόματα. Ούτε ο Chris Froome ούτε ο Tom Dumoulin θα ξεκινήσουν φέτος. Και στην πραγματικότητα, ο Primoz Roglic είναι επίσης έξω, πράγμα που σημαίνει ότι 3 από τα 4 φαβορί του 2018 είναι εκτός αγωνιστικά.

Υποθέτω ότι γι ‘αυτό η L’Equipe  είχε πρόσφατα έναν τίτλο που μεταφράζεται σε «Φέτος ή ποτέ!»,  κάτω από μια μεγάλη φωτογραφία με τους Romain Bardet και Thibaut Pinot.

Νιώθετε την πίεση, αγόρια; Χαίρομαι που δεν είμαι Γάλλος μερικές φορές.

Αυτή είναι πραγματικά η χρονιά τους, όμως. Μπορεί φέτος να δούμε τον 1ο Γάλλο νικητή, μετά τον Bernard Hinault, από το μακρινό 1985.

Φαίνεται καλό για τους Γάλλους, παρόλο που η Ineos είναι ακόμα η ισχυρότερη ομάδα, με ή χωρίς τον Froome. Αλλά η εκτίμηση μου, από τους προηγούμενους αγώνες της σεζόν, είναι ότι αρκετές ομάδες έχουν ανεβάσει το παιχνίδι τους φέτος. Η Ineos δεν θα κυριαρχήσει εύκολα…

Ποιες είναι αυτές οι ομάδες;  Jumbo-Visma, Bora-Hansgrohe, EF Education First, Astana & Mitchelton-Scott. Όλες αυτές οι ομάδες είναι γεμάτες με ανηφορίστες, και ξέρουν ότι αυτό είναι η καλύτερη τους ευκαιρία εδώ και χρόνια. Και αυτό σημαίνει, έναν συναρπαστικό αγώνα!

Πριν νευριάσετε που αφήνω την Movistar απέξω, περιμένετε και παρακολουθήστε την τελευταία εβδομάδα. Τότε πέστε μου πόσο «συναρπαστικό» έκαναν τον αγώνα. Όλοι αυτοί οι τύποι τους αρέσει απλά να ακολουθούν…

Έτσι, ποιος θα μείνει πραγματικά στο βάθρο στο Παρίσι; Ο Jakob Fuglsang; Σκεφτείτε ξανά.  Ο Bardet; Μπά. Σίγουρα ο Geraint Thomas; Εμμ … όχι. Θα μπορούσατε να το δείτε στο πρόσωπό του στο Tour de Suisse.

Θα είναι ο Pinot, ο Egan Bernal και ο Adam Yates. Δεν είμαι σίγουρος για την σειρά, αλλά ο Bernal δεν θα είναι στο πρώτο σκαλί. Του αρέσει να φεύγει πολύ νωρίς και με έκρηξη. Θα έβαλα και τον Dan Martin εδώ, σαν αουτσάϊντερ.

Ποιά εταπ να παρακολουθήσετε

Παρακολουθήστε το 1ο εταπ στις Βρυξέλλες. Θα πρέπει να είναι αρκετά συναρπαστικό καθώς όλοι θα είναι φρέσκιοι.

Η ομαδική χρονομέτρηση του 2ου εταπ θα είναι σημαντική για την ΓΚ.

Τα τελικά χιλιόμετρα του 3ου εταπ θα αξίζουν τον χρόνο σας, αλλά παραλείψτε τα υπόλοιπα. Η ταχύτητα θα είναι υψηλή στον τερματισμό και η νίκη θα έρθει από μια επίθεση μέσα από το πελοτόν.

Το 6ο εταπ, στο Planche des Belles Filles, είναι φυσικά απαραίτητο, καθώς θα είναι ο πρώτος τερματισμός σε κορυφή και θα δείτε μερικούς αθλητές να φτάνουν στα λεωφορεία τους ήδη κλαίγοντας.

Το 14ο εταπ, δεν θα είναι τόσο συναρπαστικό, αλλά με μόνο 117 χλμ διαδρομής, τουλάχιστον δεν θα είναι βαρετό.

Το 18ο εταπ πρόκειται να είναι βάναυσο, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ωραία μπύρα, ενώ παρακολουθείτε τους – μη ανηφορίστες – αθλητές να υποφέρουν και να κυνηγούν το χρονικό όριο. Ως συνήθως, οι δύο τελευταίες ημέρες επιβάλλεται να τις δείτε.

Κοιτάζοντας ξανά τη συνολική διαδρομή, μια μέρα που δεν μοιάζει σκληρή θεωρητικά, αλλά πρακτικά είναι, είναι το 8ο εταπ.

Δεν υπάρχουν αναβάσεις 1ης κατηγορίας ή εκτός κατηγορίας, αλλά το εταπ είναι συνεχώς πάνω – κάτω. Αυτό σημαίνει απλά ότι όλοι θα αγώνιζονται για να τερματίσουν εντός χρόνου.

Επιπλέον, το χρονικό όριο δεν θα είναι τόσο γενναιόδωρο όσο στα ορεινά εταπ, οπότε ακόμα κι’ αν κάποιος μείνει εκτός χρόνου, θα πρέπει να πηγαίνει δυνατά μέχρι τέλους. Σίγουρα θα πονέσει…

Ποιος φαίνεται φορμαρισμένος;

Πήρα μέρος σε μερικούς αγώνες στη σεζόν και έβλεπα τους άλλους στην τηλεόραση και φυσικά υπάρχει πάντα κουβέντα στο peloton για το ποιος πηγαίνει καλά.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα πράγματα, έχω μια πολύ καλή βάση πληροφοριών, για το ποιος θα πάει καλά – όχι μόνο στη ΓΚ, αλλά και για τις υπόλοιπες φανέλες του Γύρου, για νίκες σε εταπ κ.ο.κ.

Επίπεδα εταπ

Στα επίπεδα εταπ, είναι δύσκολο να μην προσέξουμε τον Dylan Groenewegen. Θα κερδίσει 3 εταπ.

Φυσικά, υπάρχει και ο Peter Sagan. Μόλις ο Dylan κουραστεί λίγο και ο δρόμος κλίνει προς τα πάνω, ο Sagan θα κερδίσει τουλάχιστον 2 εταπ και θα πάρει την πράσινη φανέλα, πράγμα που είναι καλό γιατί πραγματικά δεν τον αναγνωρίζω τον Ιούλιο χωρίς αυτήν.

Ο Caleb Ewan και ο Elia Viviani θα κερδίσουν από 1 ο καθένας. Ο Caleb θα μπορούσε να πάρει ακόμη και έναν ανηφορικό τερματισμό. Έχει το κατάλληλο μείγμα δύναμης με βάρος.

Ο Michael Matthews κέρδισε μια πράσινη φανέλα πριν από λίγα χρόνια, αλλά για άλλη μια φορά έχει νικηθεί πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Πριν 2 εβδομάδες, είχε ήδη πει στα Μ.Μ.Ε. ότι δεν ξέρει τι θα κάνει με τον Dumoulin έξω. Έλεος, είχε αρκετό καιρό για να φορμαριστεί!

Ορεινά εταπ

Όταν κοιτάζετε τα βουνά, ας μιλήσουμε πρώτα για την πουά φανέλα. Ο Julian Alaphilippe είναι και πάλι το φαβορί!

Έχει τα πόδια που χρειάζεται για τις ανηφόρες και εκρηκτικότητα. Ωστόσο, νομίζω ότι ο Warren Barguil επιστρέφει στις αναβάσεις και έτσι θα δούμε ξανά αρκετές μάχες μεταξύ των 2. Αν οι Γάλλοι δεν κερδίσουν αυτόν τον Γύρο, τουλάχιστον θα κερδίσουν την πουά φανέλα.

Ποιος άλλος έχουμε ποιος θα μπορούσε κερδίσει ένα εταπ; Δύο διαφορετικοί αθλητές της Astana (επιλέξτε όλους εκτός από τους Houle και Fraile). Ο Pinot θα πάρει 1 και επίσης και ο Boasson Hagen.

Ο «παππούς» Valverde θα καταφέρει επίσης να κερδίσει 1 εταπ. Μην εκπλαγείτε να κερδίζει ο Christophe Laporte από την Cofidis. Και μην ανησυχείτε αν δεν ξέρετε ποιος είναι. Είναι καλός.

Η μοναδική ατομική χρονομέτρηση σε αυτό το Tour, θα κερδηθεί από τον Rohan Dennis. Αυτός ο άνθρωπος έχει βατ για μέρες.

Αυτά για την ώρα. Μέχρι τότε, au revoir…

  • Πόνος και ματωμένα ρούχα

    Πόνος και ματωμένα ρούχα Ο Secret Pro είναι ένας αθλητής στο επαγγελματικό πελοτόν, που εν…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πόνος και ματωμένα ρούχα

Πόνος και ματωμένα ρούχα Ο Secret Pro είναι ένας αθλητής στο επαγγελματικό πελοτόν, που εν…