Περιληπτικά:

Τη 2η ημέρα του Tour de France του 2019, η  Jumbo-Visma κυριάρχησε στην ομαδική χρονομέτρηση στις Βρυξέλλες. Η ομάδα κάλυψε τα 27.6 χλμ, μέσω της βελγικής πρωτεύουσας στον ταχύτερο χρόνο για να κρατήσει την κίτρινη φανέλα στους ώμους του Mike Teunissen.

Η Ineos κράτησε την 1η θέση, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πριν η ολλανδική ομάδα αποδειχθεί πιο γρήγορη κατά 20΄΄.

Ο αγώνας

2ο εταπ – Νίκη για την Jumbo-Visma

Η Ineos ήταν η 1η που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες. Ο χρόνος τους θα ήταν ο στόχος για όλους τους άλλους. Χωρίς τον Wout Poels και τον Luke Rowe, η Ineos έφτασε στον τερματισμό στο Atomium στα 29:18, με 56.5 χ.α.ω.

Η Astana (με τον Jakob Fuglsang) έχασε 20΄΄ από την Ineos και η Groupama-FDJ (Thibaut Pinot) ήταν μόνο 11΄΄ πίσω, ώστε να περιορίσει τη ζημιά. Για τους AG2R-La Mondiale, Movistar, UAE Emirates και Trek-Segafredo, η ζημία ήταν μεγαλύτερη, περίπου στο 1΄.

Η CCC είχε πολύ καλή επίδοσης, χάνοντας μόνο 11΄΄ από την Ineos. Η Katusha-Alpecin ήταν πιο γρήγορη, τερματίζοντας μόνο 6΄΄ πίσω. Η Sunweb τερμάτισε με τον ίδιο ρυθμό με την Katusha-Alpecin, χάνοντας επίσης 6΄΄.

2ο εταπ – Νίκη για την Jumbo-Visma

Η Deceuninck – Quick-Step φαινόταν έτοιμη να κερδίσει τη βρετανική ομάδα. Η Βελγική ομάδα φαινόταν ότι θα κερδίσει, αλλά έχασε ελάχιστα στα τελευταία μέτρα. Τελικά, έχασαν μόλις για 82 εκατοστά του δευτερολέπτου από την Ineos.

Η Jumbo-Visma ξεκίνησε στις 4.15 μ.μ. ως η τελευταία ομάδα. Ο Dylan Groenewegen – που είχε μια πτώση στο 1ο εταπ- έχασε επαφή μετά από 10 χιλιόμετρα. Το κίτρινο τρένο ήταν 10΄΄ γρηγορότερο από την Katusha-Alpecin. Στο δρόμο προς το 2ο ενδιάμεσο σημείο, οι Ολλανδοί πήραν άλλα 3΄΄.

Χωρίς τους Groenewegen, Amund Grøndahl Jansen και Laurens De Plus, έδωσαν μια επιβλητική παρουσία, κερδίζοντας με διαφορά 20΄΄ την Ineos.

Ο επικεφαλής της ΓΚ, Mike Teunissen (Jumbo-Visma):

«Χθες ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, και είναι η ίδια περίπτωση σήμερα. Πήγαμε σκληρά από την αρχή. Ο Dylan [Groenewegen] έκανε καλή δουλειά στην αρχή αλλά λόγω της πτώσης χθες, δεν μπορούσε να παραμείνει για πολύ και έπρεπε να επεξεργαστούμε την τακτική μας χωρίς τον George [Bennett]».

Αποτελέσματα 2ου εταπ:

1. Jumbo-Visma (Ned) in 28:57
2. Ineos (GB) at 0:20
3. Deceuninck – Quick Step (Bel) 0:21
4. Katusha Alpecin (Swi) at 0:26
5. Sunweb (Ger)
6. EF Education First (US) at 0:28
7. CCC (Pol) at 0:31
8. Groupama-FDJ (Fra) at 0:32
9. Bahrain-Merida (Bah) at 0:36
10. Astana (Kaz) at 0:41

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Mike Teunissen (Ned) Jumbo-Visma in 4:51:34
2. Wout van Aert (Bel) Jumbo-Visma at 0:10
3. Steven Kruijswijk (Ned) Jumbo-Visma
4. Tony Martin (Ger) Jumbo-Visma
5. George Bennett (NZ) Jumbo-Visma
6. Gianni Moscon (Ita) Ineos at 0:30
7. Egan Bernal (Col) Ineos
8. Geraint Thomas (GB) Ineos
9. Dylan van Baarle (Ned) Ineos
10. Elia Viviani (Ita) Deceuninck – Quick-Step at 0:31

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ποδήλατο πόλης – Τι θα πρέπει να προσέξουμε;

Ένα ποδήλατο με σκοπό την απλή μεταφορά μας από το Α στο Β, χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σ…