Αύριο κλείνει 1 μήνας, από εκείνη την τραγική Κυριακή 23 Ιουνίου, που θρηνήσαμε 2 θανάτους.

Μια ασυνείδητη 62χρονη οδηγός από την Πτολεμαίδα, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε ένα γκρουπ 6 ποδηλατών, τραυματίζοντας θανάσιμα τους Γιώργο Πράσσο και Γιώργο Μίλτση. Ευτυχώς οι υπόλοιποι 4 – άλλοι με ελαφρά τραύματα, άλλοι με πιο σοβαρά – επέζησαν.

Σύμφωνα με την τροχαία, η οδηγός είχε υπερβολική ταχύτητα, κοινός παρονομαστής για τα περισσότερα ατυχήματα σε αυτήν την χώρα.  Και σίγουρα ήταν “απασχολημένη” με κάτι άλλο, εκτός απο το να οδηγεί σωστά το αυτοκίνητο της, ως όφειλε. Γιατί αλλιώς, δεν θα είχαμε αυτό το δυστύχημα…

Σήμερα πήγαμε – όπως πολλές φορές έχουμε πάει – στο χώρο. Εκεί που έγινε το κακό, υπάρχει τώρα ένα εκκλησάκι και ένα ποδήλατο για τα παιδιά που χάθηκαν.

Οτιδήποτε δημιουργείται εις μνήμην αυτών των παιδιών, που έφυγαν κάνοντας αυτό που αγαπούσαν, είναι κάτι θετικό, από όποιον και αν δημιουργείται.

Μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη, ήταν το εσωτερικό της φονικής στροφής, που ενώ είχε χορτάρια που έφταναν το ένα μέτρο όταν έγινε το δυστύχημα, τώρα έχουν όλα κουρευτεί. Φυσικά, όπως τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα, πρέπει να γίνει πρώτα το κακό, και μετά να γίνουν τα αυτονόητα.

Θέλουμε και ελπίζουμε, να έρθει κάποια θετική αλλαγή από όλη αυτήν την τραγωδία…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ο Nairo Quintana ξεφεύγει σοβαρό τραυματισμό, ύστερα από ατύχημα με αυτοκίνητο

Ο Nairo Quintana ξέφυγε χωρίς τραυματισμό, ύστερα από χτύπημα που δέχτηκε από αυτοκίνητο, …