Ο Wout van Aert συνειδητοποίησε όταν βρισκόταν στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο μετά τη πτώση του, ότι δεν θα τελείωνε το ντεμπούτο του Tour de France.

«Όταν έπεσα σκέφτηκα, ‘δεν ήμουν τόσο γρήγορος ούτως ή άλλως’, επειδή ένιωσα ότι δεν είχα τα καλύτερα πόδια», δήλωσε ο van Aert. «Σκέφτηκα, ‘Ας πάμε στο νοσοκομείο για check up και ίσως να συνεχίσω’. Αλλά στο ασθενοφόρο συνειδητοποίησα ότι δεν είχα καν είχα περάσει τη γραμμή τερματισμού. Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να συνεχίσω».

Η πτώση του συνέβη κατά τη διάρκεια του 13ου εταπ ατομικής χρονομέτρησης στο Pau, και έγινε μόλις τρεις ημέρες μετά τη νίκη του σε ένα εταπ. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο στο Pau για να καθαρίσει και να διορθώσει μια βαθιά πληγή στο δεξί του πόδι.

Η πτώση


Η πτώση συνέβη μόλις 1 χιλιόμετρο από τη γραμμή τερματισμού, όταν ο van Aert οδήγησε επιθετικά μέσα από μια στενή δεξιά γωνία. Ο Van Aert δήλωσε ότι προσπάθησε να κερδίσει  χρόνο, στο 2ο μισό της διαδρομής των 27,5 χιλιομέτρων, μια και είχε χάσει χρόνο στο 1ο μισό.

«[Ο διευθυντής] Mathieu [Heijboer] μου είπε ότι οι αθλητές πίσω μου ήταν πιο γρήγοροι. Μου είπε να πάω πιο γρήγορα για να κερδίσω λίγο χρόνο πίσω», δήλωσε ο van Aert.

«Έτσι έφτασα στο όριο. Ήταν μια στροφή, λίγο πριν το τελευταίο χιλιόμετρο. Ήξερα ότι ήταν δύσκολη στροφή. Μια καλή στροφή για να κερδίσεις κάποιο χρόνο πίσω. Έτσι πήγα γρήγορα, αλλά ήμουν πολύ κοντά».

Το ποδήλατο ή το σώμα του Van Aert μπλέχτηκε στο διαφημιστικό πανί που κάλυπτε μια από τις μπαριέρες και η δύναμη τον τράβηξε πάνω στις μπαριέρες και έπειτα στην άσφαλτο. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια του χτυπήματος, το δεξιό πόδι του van Aert πληγώθηκε και το κορμάκι που φορούσε, έφυγε από το σώμα του.

Σε εκείνες τις χαοτικές πρώτες στιγμές, ο van Aert είπε ότι πανικοβλήθηκε κάτω από το άγχος της πτώσης και του τραυματισμένου ποδιού του.

«Μετά τη πτώση, ήθελα να ανέβω στο ποδήλατό μου, αλλά στη συνέχεια είδα την πληγή και πανικοβλήθηκα από εκείνη τη στιγμή», είπε. «Ρώτησαν αν μπορούσα να κινήσω τα πόδια μου. Εάν ένιωθαακόμα τα δάχτυλα των ποδιών μου. Τότε, συνειδητοποίησα ότι έχει τελειώσει».

Ο van Aert είπε ότι, καθώς βρισκόταν στο έδαφος, σκεφτόταν περισσότερο το γυμνό σώμα του και λιγότερο την πληγή.

«Παραπονιόμουν ότι ήταν τόσο ζεστά στον καυτό ήλιο», δήλωσε. «Ακόμα και ο πόνος του τραυματισμού δεν ήταν τόσο σημαντικός για μένα. Το κορμάκι μου ήταν εντελώς σχισμένο και βρισκόμουν στο δρόμο σχεδόν γυμνός. Αυτό μπορεί να ακούγεται ανόητο, αλλά αυτό σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή».

Επίλογος

Ο Van Aert θα αναγκαστεί τώρα να περάσει δύο μήνες μακριά από το ποδήλατο για να ανακάμψει από τις πληγές του – όχι το διάλειμμα μετά τον Γύρο που ήλπιζε ο νέος Βέλγος. Η νίκη του Van Aert, είναι η 4η συνολικά νίκη της Jumbo-Visma στο φετινό Tour de France. Και ο ανηφορίστας της ομάδας, Steven Kruijswijk στοχεύει στο τελικό βάθρο στο Παρίσι.

«Νομίζω ότι μπορώ να κοιτάξω πίσω με υπερηφάνεια τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Νομίζω ότι η ομάδα και εγώ κάναμε ένα σπουδαίο έργο», δήλωσε ο van Aert. «Αλλά ο μεγάλος στόχος ήταν να τερματίσω στο Παρίσι, και αυτό δεν θα συμβεί. Έτσι, αυτή είναι μια μεγάλη απογοήτευση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Kuurne-Brussels-Kuurne 2021 – Λίστα εκκίνησης

Η σεζόν των κλασσικών αγώνων 2021 είναι σχεδόν έτοιμη, με το Kuurne-Brussels-Kuurne να είν…