Η συνεργασία συνεχίζεται μεταξύ του Mirko Demattè, καλλιτέχνη από το Trento, και του Tour de Pologne.

Για άλλη μια φορά φέτος, ένα έργο τέχνης του φημισμένου καλλιτέχνη, θα απονεμηθεί στον νικητή της 76ης έκδοσης του Tour de Pologne – UCI World Tour, ένας αγώνας προγραμματισμένος από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου.

Tour de Pologne 2019 – Παρουσίαση των κυπέλλων

Υπάρχουν στην πραγματικότητα 5 έργα. Εκτός από το τρόπαιο που θα απονεμηθεί στον νικητή του Tour de Pologne, άλλα 4 έργα έχουν παραχθεί με τον ίδιο τρόπο, αλλά μικρότερα.

Αυτά θα πάνε στους νεαρούς άνδρες και γυναίκες που θα κερδίσουν το Kinder + Sport Mini Tour de Pologne CUP, την αθλητική πρόκληση για τα παιδιά από ποδηλατικά κλαμπ, για την κατηγορία 11-12 ετών και την κατηγορία 13-14 ετών.

Οι μεγάλοι ποδηλατικοί αγώνες αντικατοπτρίζονται στο τρόπαιο που χαρίζεται στους νικητές, από τη μία έκδοση στην άλλη. Το τρόπαιο γίνεται ένα σύμβολο που περιλαμβάνει τις αξίες του γεγονότος και αποτελεί μια συνέχεια, ένα είδος μαρτυρίας που περνάει από τα χέρια ενός πρωταθλητή στον επόμενο, υποκινώντας συγκινήσεις, την αίσθηση του επιτεύγματος και αξέχαστες αναμνήσεις.

Mirko Demattè

«Είναι πάντα μια συναρπαστική τιμή για μένα να κάνω αυτό το τρόπαιο. Για το τρόπαιο του νικητή, το θέμα είναι η παράδοση και η συνέχεια. Νομίζω ότι είναι σημαντικό το πνεύμα της νίκης και της Πολωνίας να περιλαμβάνεται σε αυτό το σύμβολο και να διακρίνεται διαχρονικά».

Tour de Pologne 2019 – Παρουσίαση των κυπέλλων

«Από την άλλη πλευρά, αν και τα τρόπαια για τους νέους νικητές διατηρούν τις ίδιες πτυχές του μεγάλου τρόπαιου, οι λεπτομέρειες είναι λίγο διαφορετικές. Ήθελα να παίξω με μεταφορές και ομοιότητες, αξιοποιώντας τα υλικά και τα χρώματα. Για παράδειγμα, το βάθρο κάτω από την κεραμική βάση των μικρότερων τροπαίων δεν είναι από χάλυβα, όπως στο μεγαλύτερο τρόπαιο, αλλά στο σίδηρο, επειδή είναι ένα πιο τραχύ στοιχείο, λίγο όπως οι νεαροί αναβάτες είναι ακόμα ανώριμοι και τραχείς…

«Όσον αφορά τα χρώματα, εκτός από το λευκό-κόκκινο σχέδιο που συμβολίζει τη πολωνική σημαία, υπάρχει μαύρο χρώμα, το οποίο δεν αντιπροσωπεύει το σκοτάδι, αλλά μάλλον το δρόμο που θα πρέπει να αναλάβουν οι νέοι αυτοί αναβάτες πριν γράψουν το πεπρωμένο τους».

«Φυσικά, για όλα τα τρόπαια, τα σημαντικότερα χρώματα εξακολουθούν να είναι το λευκά και το κόκκινο της Πολωνίας, ειδικά σε αυτή την έκδοση με ισχυρές εθνικές αξίες, καθώς ο αγώνας θα συμβάλει σε εορτασμούς που σηματοδοτούν 100 χρόνια της Πολωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Είμαι περήφανος για αυτή τη συνεργασία με τον Czeslaw Lang. Υπήρξε πάντα ένας ισχυρός δεσμός φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της πατρίδας μου, του Trentino και του Tour de Pologne».

Τα κομμάτια που έκανε ο καλλιτέχνης από το Trentino για το Tour de Pologne είναι όλα χειροποίητα σύγχρονα έργα τέχνης με κεραμικές βάσεις και τις κύριες δομές στο ξύλο, ένα υψηλής τεχνολογίας υλικό από PVC και μπαμπού που είναι φιλικό προς το περιβάλλον και πλήρως ανακυκλώσιμο που παράγεται από την Woodn Industries υπό τον Roberto Chemello, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Luxottica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

La Flèche Wallonne 2021 – Λίστα εκκίνησης

Ο 2ος αγώνας από τους 3 κλασσικούς των Αρδεννών, το La Flèche Wallonne θα πραγματοποιηθεί …