Ο προπονητής του Vincenzo Nibali δημοσίευσε τα εντυπωσιακά δεδομένα ισχύος από τη νίκη του στο Val Thorens.

Μετά από την ταλαιπωρία σε όλη τη διάρκεια του Tour, ο Nibali είχε την ευκαιρία του στο τελευταίο εταπ βουνών, μπαίνοντας στο γκρουπ των αποσπασμένων και κάνοντας σόλο επίθεση.

Λίγες μέρες πριν την νίκη του, ένας θεατής στην άκρη του δρόμου του φώναξε: «Ντροπή σου, είσαι γέρος. Τι ήρθες να κάνεις εδώ; Πήγαινε σπίτι σου», καθώς ο Nibali ανέβηκε το Col du Galibier.

Τα δεδομένα ισχύος από το μειωμένο εταπ των 59 χλμ, αποκαλύπτουν την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε ο Nibali για να κερδίσει, μετά από 3 εβδομάδες αγώνων.

Ο προπονητής του Nibali και αγωνιστικός διευθυντής της Bahrain-Merida, Paolo Slongo δημοσίευσε τα στοιχεία από το 20ο εταπ, καθώς ο Ιταλός έβγαζε κατά μέσο όρο 339w κατά τη διάρκεια της 1:51΄, με ομαλοποιημένη δύναμη στα 353w.

Αυτά είναι μεγάλα νούμερα για έναν ανηφορίστα 65kg, που σημαίνει ότι ο Nibali είχε για την ομαλοποιημένη του δύναμη, σχέση W/Kg 5.4.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι ο Nibali «έβγαζε» περίπου 550w νωρίς στο εταπ για να μπορέσει να αποσπαστεί, πριν την έναρξη της ανάβασης στο Val Thorens, ανεβαίνοντας πάλι στα 500w στους πρόποδες της ανάβασης των  33 χλμ.

Υπήρξε μια μικρή «ηρεμία» στα νούμερα του, κατά τη διάρκεια των τριών σύντομων καθόδων, αλλά ο Nibali κράτησε περίπου 350w για την πλειοψηφία της ανόδου.

Τελικά επιτέθηκε στο γκρουπ, στα τελευταία 13 χλμ, με τη δύναμή του να ανεβαίνει πάλι πίσω στα 500w, ώστε να μπορέσει να απομακρυνθεί.

Συνέχισε σταθερά, παράγοντας πάνω από 350w για το υπόλοιπο της επίθεσης, εξασφαλίζοντας του την 6η του νίκη στο Tour de France, κλείνοντας τα στόματα αυτών που τον αποκαλούσαν «γέρο»!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ελαστικά Specialized S-Works Mondo

Η Specialized κυκλοφόρησε ένα νέο ελαστικό tubeless, το S-Works Mondo. Η εταιρία δηλώνει ό…