Ο επόμενος αγώνας στο UCI World Tour είναι το Tour de Pologne, με 7 εταπ.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την Κρακοβία, την ιστορική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Πολωνίας, σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου με τον τερματισμό στην Bukowina Tatrzanska, μετά από πολλές αναρτήσεις στην καρδιά των βουνών Tatra, την Παρασκευή 9 Αυγούστου.

Εταπ 1: 3/08  Krakow – Krakow / 132 Km
Εταπ 2: 4/08 Tarnowskie Góry – Katowice / 153χλμ
Εταπ 3: 5/08 Stadion Slaski, Chorzów – Zabrze / 150.5 km
Εταπ 4: 6/08 Jaworzno – Slaskie, Kocierz / 173 Km
Εταπ 5: 7/08 Kopalnia Soli „Wieliczka” – Bielsko-Biala/ 154 Km
Εταπ 6: 8/08  Malopolska, Zakopane – Koscielisko/ 160 Km
Εταπ 7: 9/08 Bukovina Resort – Bukowina Tatrzanska / 153 Km

Σύνολο: 1075.5 Km

«Σύμφωνα με την παράδοση, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια ποικίλη διαδρομή, με σωστό συνδυασμό σπριντ, εταπ για επιτιθέμενους και ανηφορίστες…»

«Οι δύο πρώτες μέρες, με τους τερματισμούς στην Krakow και  Katowice, θα είναι αφιερωμένες στους σπρίντερ. Στη συνέχεια, στο 3ο εταπ ο αγώνας θα φέρει μερικές ενδιαφέρουσες εκπλήξεις. Το 4ο εταπ θα παρουσιάσει μια τελείως νέα εμφάνιση για το Tour de Pologne: Η ανάβαση στον τερματισμό στο Kocierz είναι ένας τοίχος μήκους περίπου 1 χλμ., με κλίσεις άνω του 20%….»

«Με το 5ο εταπ θα επιστρέψουμε στο Bielsko-Biala, όπου οι σπρίντερ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αν θέλουν να κερδίσουν. Στη συνέχεια υπάρχει το 6ο εταπ, από το Zakopane μέχρι το Koscielisko, το οποίο σχεδιάστηκε σε μια νέα, ακόμα πιο εκπληκτική διαδρομή, με πολλές εξαντλητικές αναβάσεις. Τέλος, όπως πάντα, το 7ο και τελικό εταπ θα είναι μια μάχη εξ ‘ολοκλήρου στο σιρκουϊ της Bukowina Tatrzanska, το τέλειο έδαφος για όποιον έχει τη δύναμη στα πόδια του για να διεκδικήσει τη νίκη» αναφέρεις ο  Γενικός Διευθυντής του TDP, Czeslaw Lang.

Οι ομάδες

Θα εκκινήσουν συνολικά 22 ομάδες, με 7 αθλητές η κάθε ομάδα, συνολικά 54 αθλητές.

Οι φανέλες

Υπάρχουν 4 φανέλες στο Tour de Pologne:

Η κίτρινη φανέλα για τον αρχηγό της γενικής κατάταξης (χορηγία της CARREFOUR).

Η μωβ φανέλα για τον καλύτερο ανηφορίστα (χορηγία της TAURON).

Η λευκή φανέλα για τον καλύτερο σπρίντερ (χορηγία της LOTOS)

Η μπλε φανέλα για τον πιο επιθετικό αθλητή στο πελοτόν (με την χορηγία από το LOTTO).

Οι αθλητές

Fernando Gaviria (UAE Team Emirates):  «Θυμάμαι ότι πριν από τρία χρόνια κέρδισα 2 εταπ. Είναι ένας πολύ καλός αγώνας και θα δούμε τι θα συμβεί. Η αρχή είναι εύκολη επειδή υπάρχουν τα επίπεδα εταπ, αλλά θα πρέπει να πάρουμε μια νίκη ή να τα πάμε πολύ καλά».

Ion Izagirre (Astana): «Μου αρέσει πολύ αυτός ο αγώνας. Είναι μια καλή κούρσα για μένα, νομίζω και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εδώ. Είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά πρέπει να δούμε επίσης ότι δεν αγωνίστηκα από το Giro d’Italia, εδώ και δύο μήνες, οπότε θα δούμε μέρα με τη μέρα».

Miguel Angel Lopez (Astana):  «Λοιπόν, αυτή είναι η πρώτη μου φορά στην Πολωνία, ετοιμάζομαι για έναν καλό αγώνα και θα δούμε μέρα με τη μέρα. Μετά το Giro δεν πήρα μέρος σε άλλο αγώνα. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι είναι καλός αγώνας για τον Ion, οπότε πρόκειται να είναι ο κεντρικός αθλητής και θα πάω εκεί για να τον βοηθήσω».

John Degenkolb (Trek – Segafredo): «Το 2012 κέρδισα το 7ο και τελευταίο εταπ του Tour de Pologne, εδώ στην Κρακοβία, όπου θα ξεκινήσουμε αύριο. Ήταν ένα τρελό τελικό σπριντ. Θυμάμαι ότι στο τελευταίο χιλιόμετρο χτύπησε μια τρομερή καταιγίδα, αλλά ούτως ή άλλως κατάφερα να δώσω ένα φανταστικό σπριντ και να κερδίσω. Είμαι πολύ ευτυχής που επιστρέφω στην Πολωνία».

Marek Rutkiewicz (Polish National Team): «Θέλουμε να δώσουμε ένα καλό αγώνα σε κάθε εταπ, ίσως να κερδίσουμε 1 εταπ, ίσως κερδίσουμε τη φανέλα για τα βουνά, ίσως τη φανέλα για τον πιο επιθετικό αθλητή. Ξέρουμε ότι η ΓΚ είναι μια πολύ υψηλή θέση, γι ‘αυτό είναι ίσως πάρα πολύ δύσκολο να πάρουμε μια καλή θέση εκεί».

Tomasz Marczynski (Lotto Soudal): «Είμαι ευτυχής που επιστρέφω στο TdP.  Έχουμε μια ισχυρή ομάδα, νομίζω ότι ο Bjorg Lambrecht μπορεί να προσπαθήσει για την ΓΚ. Όλοι στην ομάδα είναι καλά προπονημένοι και πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς είναι σε καλή κατάσταση. Σίγουρα θα αγωνιστούν».

Michal Golas (Team Ineos):  «Σε κάθε αγώνα συμμετέχουμε στη ΓΚ. Έχουμε μια ισχυρή ομάδα με τον Pavel Sivakov, ο οποίος ήταν στην πρώτη θέση στο Giro, έχουμε τον Ben Swift, τον Βρετανό πρωταθλητή και πολλούς πολύ φιλόδοξους τύπους».

Jakub Mareczko (CCC): «Για μένα είναι η πρώτη μου φορά στο Tour de Pologne. Έχουμε μια ισχυρή ομάδα που θα αγωνιστεί σε κάθε εταπ και θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο».

Ο Rafal Majka (Bora – hansgrohe) θα είναι στην αρχή του αγώνα. Ο Majka μετέφερε την ομάδα της Πολωνίας στην 1η θέση το 2014 και έπειτα κατέκτησε τη 2η θέση το 2017. Στην ομάδα της Bora-hansgrohe υπάρχει και ο Γερμανός σπρίντερ Pascal Ackermann που κέρδισε πέρυσι στο Tour de Pologne 2 εταπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…