03 Αυγούστου 2019

Ο Pascal Ackermann (BORA – hansgrohe) επικράτησε στο σπριντ για να κερδίσει το 1ο εταπ στο Tour de Pologne. Σε ένα συναρπαστικό σπριντ, ο Γερμανός αναβάτης νίκησε τον Κολομβιανό Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) και τον Fabio Jakobsen (Deceuninck – Quick-Step).

Kraków → Kraków, 132 km

Ξεκινώντας από το φανταστικό σκηνικό που παρείχε η “Rynek Glowny”, η πλατεία της κεντρικής αγοράς στην Κρακοβία, η 76η έκδοση του Tour de Pologne εκκίνησε επίσημα.

Μετά την εκκίνηση, 3 αυλητές αποσπάστηκαν: 2 από την πολωνική Εθνική ομάδα, Adrian Kurek και Jakub Kaczmarek, μαζί με τον Γάλλο Charles Planet (Team Novo Nordisk).

Δυστυχώς, μετά από περίπου 20 χλμ, έμειναν μπροστά μόνο οι Πολωνοί, αφού ο Kurek γλίστρησε και έπεσε στο δρόμο λόγω της βροχής που είχε πέσει πριν την εκκίνηση.

Το δίδυμο πήρε μια μέγιστη διαφορά στα 3:30΄΄, με το πελοτόν να το οδηγούν οι ομάδες των σπρίντερ BORA-hansgrohe, Deceuninck-Quick-Step και UAE Team Emirates.

Δυστυχώς, υπήρξε μια πτώση στο πελοτόν στα τελευταία 17 χλμ, με 2 αθλητές της Cofidis, οι Filippo Fortin και Luis Angel Mate, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν. Οι 2 αποσπασμένοι, Planet και Kaczmarek, πιάστηκαν στην αρχή του 1ου από τους 3 γύρους στο σιρκουϊ της Κρακοβίας.

Μια άλλη πτώση στον τελευταίο γύρο, περίπου 4 χλμ από τη γραμμή τερματισμού, έβαλε τον Mark Cavendish (Dimension Data) έξω από το σπριντ. Ωστόσο, κατάφερε να ολοκληρώσει το εταπ.

Φτάνοντας στο τελικό σπριντ, ο Ackermann κατάφερε να ξεπεράσει τους Gaviria και Jakobsen.

Νικητής του εταπ, Pascal Ackermann:

«Το παιχνίδι εδώ στην Κρακοβία είναι πολύ υψηλό, νομίζω ότι είναι υπέροχο για μένα να είμαι ο νικητής και επίσης ο τερματισμός ήταν καταπληκτικός για μένα… Το έκανα ήδη πέρυσι και ήξερα πώς να αγωνιστώ εδώ».

«Είπα στο βοηθό μου Rudy Selig ότι πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και θα έλεγα ότι το κάναμε τέλεια σήμερα. Τώρα η πίεση ανεβαίνει, έχουμε κερδίσει ένα εταπ και τώρα θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Αποτελέσματα 1ου εταπ:

1  ACKERMANN, Pascal (BOH)  2:57:58

2  GAVIRIA RENDON, Fernando (UAD)

3  JAKOBSEN, Fabio (DQT)

4  WALSCHEID, Maximilian Richard (SUN)

5  VAN POPPEL, Danny (TJV)

6  MARECZKO, Jakub (CCC)

7 MODOLO, Sacha (EF1)

8  FRANCZAK, Paweł (POL)

9  DEGENKOLB, John (TFS)

10 MEZGEC, Luka (MTS)

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1  ACKERMANN, Pascal (BOH) 2:57:48

2  KACZMAREK, Jakub (POL) +3

3  GAVIRIA RENDON, Fernando (UAD) +4

4  PLANET, Charles (TNN)

5  JAKOBSEN, Fabio (DQT) +6

6  KUREK, Adrian (POL) +7

7  MOHORIC, Matej (TBM) +9

8  JAUREGUI, Quentin (ALM)

9  WALSCHEID, Maximilian Richard (SUN) +10

10 VAN POPPEL, Danny (TJV)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Βασικοί κανόνες για διαλλειματική προπόνηση

Η διαλειμματική προπόνηση παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη κάθε αθλητή, είτε είναι χομπίστ…