06 Αυγούστου, 2019

Σήμερα το Tour de Pologne – UCI World Tour περιβάλλεται από μια σουρεαλιστική ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχουν λέξεις που να περιγράφουν τα συναισθήματα που εκφράζονται. Υπήρχε θλίψη και υπήρχαν συλλυπητήρια για όσα συνέβησαν χθες και όλοι οι αναβάτες έδειξαν το μέγιστο σεβασμό στη μνήμη του Bjorg Lambrecht στον πόνο και την απώλεια για την ομάδα του, Lotto – Soudal.

Οι διοργανωτές του αγώνα, η κριτική επιτροπή και οι ομάδες συμφώνησαν ότι το σημερινό τμήμα, το 4ο εταπ από το Jaworzno στο Slaskie, θα ουδετεροποιηθεί για όλη την απόσταση και υα υπάρχει μόνο ένας τελευταίος γύρος. Η συνολική νέα απόσταση για το εταπ θα είναι 133.7 χλμ και το πελοτόν θα ποδηλατεί με ελεγχόμενη ταχύτητα 30/35 χλμ / ώρα. Όλα τα ενδιάμεσα σπριντ, πόντοι και μπόνους θα ακυρωθούν.

Στην αρχή οι αθλητές πήγαν στο βάθρο για να υπογράψουν, αλλά δεν υπήρχαν ομαδικές παρουσιάσεις. Υπήρχε 1 λεπτό σιωπής πριν από την έναρξη, με τους αθλητές της Lotto-Soudal στην πρώτη σειρά.

Στο 48ο χιλιόμετρο, στε μνήμη για το θανατηφόρο ατύχημα του Bjorg Lambrecht, ολόκληρη η ομάδα σταμάτησε για 1 λεπτό σιωπής με τους αθλητές της ομάδα Lotto – Soudal στην πρώτη σειρά.

Κάθε ομάδα οδήγησε μπροστά στο πελοτόν για περίπου 7 χλμ. Η Lotto-Soudal οδήγησε τα τελευταία χιλιόμετρα μπροστά. Στη γραμμή τερματισμού κράτησαν ακόμα 1 λεπτό σιωπής και στη συνέχεια το πελοτόν πέρασε τη γραμμή τερματισμού, κάτω από τα χειροκροτήματα του παρευρισκόμενου κοινού.

Σήμερα δεν υπήρxαν βαθμολογίες και καμία ταξινόμηση. Ο αγώνας θα ξεκινήσει αύριο κανονικά με το 5ο εταπ, λάμβάνοντας την ΓΚ στο τέλος του 3ου εταπ στο Zabrze.

Ο Γενικός Διευθυντής του αγώνα, Czeslaw Lang:

«Η οργάνωση θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα μέλη της μεγαλύτερης οικογένειας ποδηλάτων που συμμετείχαν στη θλίψη της Lotto – Soudal και Tour de Pologne. Η υποστήριξή τους και τα συλλυπητήριά τους σε μια τόσο δύσκολη περίοδο πένθους έχουν καταδείξει μια γενικότερη αίσθηση ενότητας και συμπόνιας».

«Ευχαριστούμε την UCI, την UEC, την AIOCC, την CPA, τις ομάδες και όλες τις άλλες ενώσεις, καθώς και όλους όσους έρχονται για να δείξουν την υποστήριξή τους. Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς, τους συνεργάτες μας και τις πόλεις υποδοχής αναχώρησης και άφιξης, καθώς και όλα τα μέρη που άγγιξε η σημερινή πορεία, που τίμησαν τη μνήμη του Bjorg Lambrecht».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πρόγραμμα επιθεώρησης Shimano και στην Ευρώπη

Το πρόγραμμα επιθεώρησης και αντικατάστασης για δισκοβραχίονες Hollowtech II 11 ταχυτήτων …