Η Fiona Kolbinger, ερευνήτρια του καρκίνου, έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τον επικό αγώνα χωρίς υποστήριξη Transcontinental Race, απόστασης 4000 χλμ, στην πρώτη της συμμετοχή.

Η 24χρονη ήταν η ταχύτερα αθλήτρια η οποία κάλυψε την παραπάνω απόσταση, ξεκινώντας από τη Βουλγαρία και τερματίζοντας στη Βρετάνη στη βορειοδυτική Γαλλία.Ο συνολικός χρόνος της ήταν 10 ημέρες, 2 ώρες και 48 λεπτά.

Η Γερμανίδα Kolbinger, ολοκλήρωσε την χωρίς υποστήριξη διαδρομή της στις 7:48 π.μ. την Τρίτη 6 Αυγούστου, νικώντας τους υπόλοιπους 263 συμμετέχοντες σε μια απαιτητική διαδρομή, συμπεριλαμβανομένου του Col du Galibier στις γαλλικές Άλπεις, το οποίο εμφανίστηκε στο Tour de France 2019.

«Είμαι τόσο έκπληκτη που κερδίζω», είπε η Kolbinger στο τέλος.

«Όταν μπήκα στον αγώνα, σκέφτηκα ότι ίσως θα μπορούσα να κερδίσω το γυναικείο βάθρο, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κερδίσω ολόκληρο τον αγώνα».

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Kolbinger είπε ότι δεν είχε φτάσει στο όριο της αντοχής της: «Νομίζω ότι θα μπορούσα να πάω πιο δυνατά. Θα μπορούσα να κοιμηθώ λιγότερο».

Το Transcontinental 2019, η 7η έκδοση του αγώνα, ξεκίνησε από το Bourgas στις ανατολικές ακτές της Βουλγαρίας στις 6 π.μ. στις 28 Ιουλίου, καθώς οι αναβάτες ξεκίνησαν για το 1ο από τα 4 σημεία ελέγχου, που ήταν διασκορπισμένα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μετά από χιλιάδες χιλιόμετρα και διαφορετικά τερέν, πάνω σε χαλίκια και μεγάλες υψομετρικές αναβάσεις, η Kolbinger ήταν η 1η που έφτασε στη Brest.

Ακολουθώντας την καθημερινή «ρουτίνα» της των 19 ωρών στη σέλα και 5 ωρών, συνέχισε να επεκτείνει το προβάδισμα της.

Ανάλογα με τη διαδρομή που επέλεξαν, οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν σε τουλάχιστον 7 χώρες – Αυστρία, Βουλγαρία, Βοσνία, Κροατία, Ιταλία, Κοσσυφοπέδιο, Σερβία, Σλοβενία, Ελβετία και Γαλλία.

Η Kolbinger, μια από τις 40 γυναίκες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, συμμετείχε στον πρώτο της αγώνα και κατέκτησε τη νίκη της, λέγοντας ότι δυσκολεύτηκε μόνο την τελευταία νύχτα, γράφοντας: «Χθες το βράδυ ήταν πολύ μακρύ, πολύ σκοτεινό και πολύ ζοφερό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

La Flèche Wallonne 2021 – Λίστα εκκίνησης

Ο 2ος αγώνας από τους 3 κλασσικούς των Αρδεννών, το La Flèche Wallonne θα πραγματοποιηθεί …