07 Αυγούστου 2019

Μετά το χθεσινό πένθος με τον πελοτόν και ολόκληρη την οικογένεια του Tour de Pologne που αποδίδουν τα σέβη τους στον Bjorg Lambrecht, σήμερα ο αγώνας επέστρεψε με το 5ο εταπ.

Στη μεγάλη ανάβαση στο Bielsko-Biala, ο Luka Mezgec (Mitchelton – Scott) έβαλε ένα δυνατό σπριντ για να κερδίσει τον αγώνα. Ο Σλοβένος κέρδισε τον Ισπανό Eduard Prades (Movistar) και τον Βρετανό πρωταθλητή Ben Swift (Team Ineos). Αυτή είναι η 2η νίκη του, μετά τη νίκη του την Κυριακή.

Wieliczka → Bielsko-Biała, 154 km

Η ομάδα Lotto-Soudal εμφανίστηκε στην γραμμή εκκίνησης με τους 6 συναθλητές του Bjorg Lambrecht.

Ο αγώνας άρχισε να ζεσταίνεται με ένα γκρουπ 4 αποσπασμένων: Ο πανταχού παρών Γάλλος, Charles Planet (Team Novo Nordisk), μαζί με τους Kamil Gradek (CCC TEAM), Szymon Rekita (Poland National Team) και Jelle Wallays (Lotto-Soudal). Κατάφεραν να φτάσουν στο μέγιστο πλεονέκτημα των 3:30΄΄, αλλά πιάστηκαν από το πελοτόν στα τελευταία 34 χλμ.

Εκείνη τη στιγμή οι Rodrigo Contreras (Astana) και Frederik Hagen (Lotto-Soudal), προσπάθησαν μια άμεση αντεπίθεση,  με τον Ιταλό πρωταθλητή Davide Formolo (BORA – hansgrohe) να ενώνεται μαζί τους. Όμως στην κατάβαση, το πελοτόν τους έπιασε.

Στη συνέχεια, με περίπου 25 χλμ για τον τερματισμό, ο Matej Mohoric (Bahrain Merida) επιχείρησε μια σόλο επίθεση από το πελοτόν, με τους Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott) και  Simon Geschke (CCC Team) να ενώνονται μαζί του.

Φαινόταν σαν μια καλή προσπάθεια με τους 3 αθλητές  να περνούν τη γραμμή τερματισμού στο Bielsko-Biala για τον 1ο από τους 3 γύρους του σιρκουϊ.

Όλα τελείωσαν για το τρίο, στην αρχή του 3ου γύρου, όπου τελικά ο Luka Mezgec κατάφερε να κυριαρχήσει απέναντι στους Prades και Swift.

Και πάλι σήμερα σε ολόκληρη τη διαδρομή υπήρχε ένα πνεύμα θλίψης και πένθους για την τραγωδία που συνέβη τη Δευτέρα, με πολλές εκδηλώσεις αγάπης από το κοινό γ, συμπεριλαμβανομένων πολλών πινακίδων και εμβλημάτων που έγραφαν #ForBjorg και τον αριθμό 143 να φαίνεται παντού.

Ο νικητής του εταπ, Luka Mezgec (Mitchelton – Scott):

«Στο πρώτο κατηφορικό σπριντ, δεν μπορώ να πω ότι ήμουν ο δυνατότερος, ήμουν μάλλον ο τύπος με την περισσότερη τύχη και επίσης με καλή ταχύτητα. Μάλιστα, πριν από τον αγώνα, σημάδεψα αυτό το εταπ, ως την καλύτερη ευκαιρία για μένα να κερδίσω εδώ».

«…Η ομάδα Ineos έκανε πολύ καλή δουλειά στο τελευταίο χιλιόμετρο και ήταν δουλειά μου να ακολουθώ και να προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο μου. Όμως σήμερα δεν ήταν μια εύκολη μέρα για όλους στο πελοτόν. Φυσικά πενθούμε εδώ και 2 μέρες. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ και σήμερα σε όλο το εταπ σκεφτόμουν πόσο επικίνδυνο είναι το άθλημά μας και πόσο εύθραυστοι είμαστε, πραγματικά, επειδή παίρνουμε πολλά ρίσκα…»

Ο επικεφαλής της ΓΚ, Pascal Ackermann (BORA – hansgrohe):

«Παρά τη θλίψη σήμερα, εξακολουθεί να είναι μια καλή αίσθηση να είσαι στα κίτρινα. Είναι ακόμα ένας αγώνας στο Παγκόσμιο καλεντάρι και το να είσαι επικεφαλής για 5 ημέρες είναι καταπληκτικό για έναν σπρίντερ».

Αποτελέσματα 5ου εταπ:

1  MEZGEC, Luka (MTS)  3:49:55

2  PRADES REVERTER, Eduard (MOV)

3  SWIFT, Ben (INS)

4  VAKOČ, Petr (DQT)

5  LATOUR, Pierre (ALM)

6  MAJKA, Rafal (BOH)

7  BATTAGLIN, Enrico (TKA)

8  SARREAU, Marc (GFC)

9  HAMILTON, Christopher (SUN)

10 GOGL, Michael (TFS)

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1  ACKERMANN, Pascal (BOH)         18:06:30

2  MEZGEC, Luka (MTS) +4

3  SWIFT, Ben (INS) +16

4  PRADES REVERTER, Eduard (MOV) +18

5  MOHORIC, Matej (TBM) +20

6  JAUREGUI, Quentin (ALM) +22

7  LATOUR, Pierre (ALM) +23

8  SARREAU, Marc (GFC)  +24

9  VENTURINI, Clement (ALM)

10 ULISSI, Diego (UAD)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ο Peter Sagan δεν συμμετέχει στο Strade Bianche 2021

Δεν θα υπάρξει εκκίνηση στο Strade Bianche αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον Peter Sagan. Οι…