Η Bahrain- Merida αναφέρει ότι ανησυχεί περισσότερο για την ανάκαμψη του Domenico Pozzovivo μετά το ατύχημα με αυτοκίνητο ενώ ήταν σε προπόνηση, προτού του δώσει οποιεσδήποτε ελπίδες για να αγωνιστεί και πάλι.

Ο Ιταλός ανηφορίστας χτυπήθηκε από ένα Fiat Grande Punto την Κυριακή, ενώ ήταν σε προπόνηση κοντά στο σπίτι του στη Cosenza. Έσπασε το πόδι, το χέρι, την κλείδα και τα πλευρά του.

Η La Gazzetta dello Sport τον ανέφερε να λέει: «Έβαλαν τέλος στην καριέρα μου».

«Δέχτηκε ένα δυνατό χτύπημα», δήλωσε ο ιατρός της ομάδας Emilio Magni στη La Gazzetta.

«Ο πρωταρχικός στόχος, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη ότι ο Domenico είναι 36 ετών, είναι να αποκατασταθεί πλήρως ο άνθρωπος. Θα σκεφτούμε αργότερα τον αθλητή».

Η εφημερίδα είχε τίτλο στο άρθρο της ότι ο Pozzovivo “rischia di smettere” ή «κινδυνεύει να εγκαταλείψει» λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος.

Ο πατέρας του είπε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου πήρε τη στροφή ανοιχτά, χτύπησε μετωπικά τον Pozzovivo, ο οποίος κατέληξε στο καπό. Αντί να πήγαινε στην Vuelta a España την επόμενη εβδομάδα, όπου θα οδηγούσε την ομάδα με τον Vincenzo Nibali, αναρρώνει τώρα σε νοσοκομείο.

Ο κίνδυνος είναι ότι μετά από 15 χρόνια επαγγελματίας, με 2 φορές 5ος στο Giro d’Italia, ο 36χρονος θα μπορούσε να μην του επιτραπεί να αγωνιστεί ξανά. Τα καλά νέα είναι ότι το Pozzovivo έχει τις αισθήσεις του και η ζωή του δεν ήταν σε κίνδυνο στο περιστατικό.

Ο Pozzovivo μεταφέρθηκε στον ορθοπεδικό θάλαμο για περαιτέρω εξετάσεις και επέτρεψε στους γιατρούς να έχουν σαφέστερη εικόνα των τραυματισμών. Η ομάδα θα αποφασίσει εάν θα μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο ή θα παραμείνει στη Cosenza.

«Δεν χρειαζοταν αυτό το συμβάν», δήλωσε ο ατζέντης του, Raimondo Scimone. «Όταν πήρα την κλήση από τη σύζυγό του, πάγωσα. Είχα την ίδια φοβία όπως όταν άκουσα για τον Michele Scarponi».

Ο Scarponi, του οποίου ατζέντης ήταν επίσης ο Scimone, πέθανε όταν χτυπήθηκε από ένα φορτηγό το 2017.

Το Pozzovivo υπέστη πολλά ατυχήματα κατά τη διάρκεια των ετών: τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι στο Giro d’Italia του 2015 και το 2019 Flèche Wallonne, μια διάσειση.

«Αν αναλογιστείτε το ατύχημα, πήγε καλά γι ‘αυτόν», δήλωσε ο πατέρας του Leonardo Pozzovivo. «Αλλά κάπως, μια κακή τύχη τον στοιχειώνει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Strade Bianche 2021 – O Mathieu van der Poel παίρνει μια άξια νίκη

Ο Mathieu van der Poel κέρδισε έναν άλλο μεγάλο μονοήμερο αγώνα με μια εκρηκτική επίθεση σ…