Η Movistar έχει επιβεβαιώσει την τριάδα που μεταφέρει τις ελπίδες της για νίκη στην Vuelta a España 2019.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Alejandro Valverde έχει επισημανθεί ως ηγέτης της ισπανικής ομάδας WorldTour, με τον νικητή του Giro d’Italia Richard Carapaz & Nairo Quintana να πρωταγωνιστούν στην ομάδα.

Η Movistar συγκεντρώνει μια ισχυρή ομάδα για το Grand Tour της χώρας τους, με βοηθούς τους Marc Soler, Nelson Oliveira και Imanol Erviti.

Carapaz

Η ομάδα ξεπέρασε τελικά την «ανυδρία» σε τίτλους μεγάλων γύρων, όταν ο Richard Carapaz την οδήγησε σε μια απροσδόκητη νίκη στο Giro 2019.

Ο Carapaz, 26 ετών, πήγε καλά τις πρώτες 2 εβδομάδες του αγώνα, μαζί με τον Ισπανό συναθλητή του Mikel Landa.

Στη συνέχεια, έκανε ένα άλμα στην ΓΚ από την 6ο θέση για να πάρει τη ροζ φανέλα στο 14ο εταπ στο Courmayeur και ήταν πολύ σταθερός την τελευταία εβδομάδα, παίρνοντας τη νίκη του αγώνα στη Βερόνα.

Quintana

Από την άλλη, ο Quintana υποστεί άλλη μια απογοητευτική χρονιά φέτος, χωρίς να μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη στο Tour de France και να τερματίσει 8ος στην ΓΚ.

Ο 29χρονος παρηγορήθηκε, κερδίζοντας πάνω στο Galibier στο Valloire την 18η ημέρα, αλλά ήταν πολύ μακριά από την 2η θέση στο βάθρο, που κατείχε το 2015 και το 2013.

Στο παρελθόν ο Quintana είχε κερδίσει τη Vuelta, νικώντας τον Chris Froome (Team Ineos) το 2016, αλλά απέχει πολύ από το καλύτερο του εαυτό τις τελευταίες σεζόν. Ο μοναδικός αγώνας 3 εβδομάδων που δεν έχει κερδίσει – το Tour de France- βρίσκεται ακόμα μακριά του.

Valverde

Ο Valverde, ένας άλλος πρώην νικητής της Vuelta ο οποίος κέρδισε το 2009, συμμετείχε σε μια ήσυχη σεζόν, μετά τη νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο τέλος της περασμένης σεζόν.

Οι μεγαλύτερες νίκες του φέτος ήταν η γενική στο Route d’Occitanie και τα Ισπανικά εθνικά πρωταθλήματα, αλλά ο 39χρονος δεν ήταν σημαντικός παράγοντας στη συνολική μάχη στο Tour de France, καθώς τελικά μπήκε στην τελική 10αδα, στο 21ο εταπ.

Παρόλα αυτά, με τον Quintana να εγκαταλείψει τη Movistar για την Arkéa-Samsic και τον Carapaz πιθανότατα να μεταπηδήσει στην Ineos την επόμενη σεζόν, ο Valverde είναι ο επιλεγμένος αναβάτης τους για την φετινή Vuelta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Brevet Καστοριάς 2022 – Χωριά της Λήθης Βίντεο

Το βίντεο στα εγκαταλελειμμένα χωριά που διασχίζει η διαδρομή του φετινού Brevet Καστοριάς…