Αναμείνουμε μια μάχη μεταξύ Movistar, Jumbo-Visma και Astana για τον τίτλο του 2019, δηλώνει ο διοργανωτής του αγώνα που ξεκινά το Σάββατο (24 Αυγούστου).

Και οι τρεις ομάδες φέρνουν «βαρύ πυροβολικό» για να αγωνιστούν, αλλά ο διοργανωτής της Vuelta, Javier Guillén λέει ότι θα του λείψουν οι Chris Froome (Team Ineos) και Simon Yates (Mitchelton-Scott), οι δύο τελευταίοι πρωταθλητές της Vuelta.

«Η συμμετοχή είναι εξαιρετική», δήλωσε ο Guillén στην ισπανική εφημερίδα Marca.

«Μπορεί να υπάρξει μια ενδιαφέρουσα μονομαχία μεταξύ Movistar, Jumbo-Visma και Astana, αφού έρχονται με τους καλύτερους αθλητές τους»

«Κανείς δεν μπορεί να πει ποιος θα είναι ο νικητής. Και θα έχουμε το κίνητρο ότι η Λατινική Αμερική θα μπορούσε να ¨καθαρίσει¨ και τα 3 Grand Tours, μετά τις νίκες του Richard Carapaz από τον Ισημερινό στο Giro d’Italia και του Κολομβιανό Egan Bernal στο Tour de France».

Ο Yates αγωνίστηκε για το Giro αυτή την άνοιξη και στη συνέχεια βοήθησε τον αδελφό του στο Tour. Με αυτόν τον τρόπο, πήρε 2 εταπ στο Tour, αλλά παρακάμπτει το 3ο Grand Tour της χρονιάς, παρά το γεγονός ότι ήταν ο υπερασπιστής πρωταθλητής.

Ο Froome υπέστη μια συγκλονιστική πτώση στο Critérium du Dauphiné και ο τραυματισμός που προκάλεσε στο πόδι τον υποχρέωσε να μην συμμετέχει στο Tour και τον περιόρισε για το υπόλοιπο του 2019. Ο Guillén παραδέχθηκε ότι θα ήθελε να έχει στον αγώνα τον συναθλητή του Froome, Ivan Sosa, μια και κέρδισε τον αγώνα Vuelta a Burgos, αλλά ο Sosa δεν συμπεριλήφθηκε στην ομάδα Ineos.

Αντ ‘αυτού, το ενδιαφέρον μετατρέπεται σε τρεις μεγάλες ομάδες. Η Movistar φέρνει τον Carapaz [τελικά δεν θα συμμετέχει λόγω τραυματισμού], ο οποίος μόλις κατέλαβε την τρίτη θέση στο Burgos, τον Nairo Quintana, τον Alejandro Valverde και τον Marc Soler. Η Jumbo-Visma καταφθάνει με τους Primož Roglič και Steven Kruijswijk, 3ο στο Giro και στο Tour αντίστοιχα. Και η Astana βασίζεται στους Jakob Fuglsang και Miguel Ángel López.

Ένα μίγμα αναβάσεων και ατομικής χρονομέτρησης θα χρειαστούν για να κερδίσει κάποιος στη Μαδρίτη στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας περιλαμβάνει μια ομαδική ατομική χρονομέτρηση την πρώτη μέρα και μια ατομική χρονομέτρηση 36.2 χλμ. Στο Pau της Γαλλίας. Στη συνέχεια, τα βουνά, με τα Cortals d’Encamp, Los Machucos, Acebo και La Cubilla προκαλούν το μεγαλύτερο φόβο. Από τους 8 τερματισμούς σε κορυφή, 5 είναι νέοι τερματισμοί.

«Η ιδέα είναι να διατηρείται πάντα το ενδιαφέρον σε ένα υψηλό επίπεδο, μέχρι την τελευταία μέρα και φυσικά η Vuelta είναι ένα μέσο για την προβολή νέων τοποθεσιών», δήλωσε ο Guillén.

«Περιμένω δύο σενάρια: αυτό με τα 21 εταπ να αποφασίζουν το νικητή στο Gredos, το τελευταίο Σάββατο πριν από τη Μαδρίτη, και αυτό με το ενδιαφέρον για κάθε εταπ σε καθημερινή βάση».

Οι περισσότεροι λένε ότι η Vuelta θα μπορούσε να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα στο La Cubilla, στο 16ο εταπ μπροστά από τη 2η μέρα ανάπαυσης την Τρίτη. Ο Guillén, ωστόσο, δήλωσε ότι το εταπ στο Gredos «…σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να συμβεί και μια αλλαγή στην ΓΚ».

Η Vuelta a España γιορτάζει 10 χρόνια της φανέλας του κόκκινου ηγέτη φέτος.

Ο Guillén, υπερήφανος για τον αγώνα τώρα στην 74η χρονιά του, δηλώνει: «Η Vuelta είναι πρωτότυπη, απρόβλεπτη, αφού είναι δύσκολο να την ελέγχεις και φέρνει πυροτεχνήματα».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Brevet Καστοριάς 2022 – Χωριά της Λήθης Βίντεο

Το βίντεο στα εγκαταλελειμμένα χωριά που διασχίζει η διαδρομή του φετινού Brevet Καστοριάς…