Υπάρχουν πολλές ιστορίες, μύθοι και θρύλοι για να μην εγκαταλείπουμε, υλικό από τους οποίους είναι κατασκευασμένοι οι ήρωες. Έχουμε μια δύσκολη κατάσταση και προσπαθούμε σκληρότερα, υποφέρουμε, παλεύουμε, επιμένουμε και τελικά κερδίζουμε!

Θα περάσουμε τη γραμμή τερματισμού, ή θα πατήσουμε την κορυφή και θα πάρουμε το μετάλλιο και θα γίνουμε ίνδαλμα για παιδιά και ενήλικες, σε όλο τον κόσμο, για τις επόμενες γενιές!

Ωστόσο, το να είσαι superman ή superwoman δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είσαι απελπιστικά αισιόδοξος. Μερικές φορές ήρωας σημαίνει να είσαι άγρια ​​ειλικρινής με τον εαυτό σου και να είσαι σούπερ ρεαλιστής για τις πιθανότητές σου να συνεχίζεις, να τελειώνεις, να φτάνεις στην κορυφή ή ακόμα να επιβιώσεις. Χρειάζεται θάρρος για να πεις «πρέπει να σταματήσω» και να γυρίσω πίσω.

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη από την αποχώρηση ενός αγώνα;

Όχι (περαιτέρω) αυτοκαταστροφή

Συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση υπερ-αντοχής (είτε τρέξιμο, είτε ποδηλασία) είναι μια ακραία εμπειρία, και είναι πάντα μια βόλτα στα όρια. Αυτό σημαίνει ότι όταν τα πράγματα πάνε στραβά (και πηγαίνουν στραβά, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας), θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάποιες δύσκολες επιλογές. Μερικές φορές μπορούμε να ξεπεράσουμε ένα χαμηλό σημείο, αλλά μερικές φορές πρέπει να εξετάσουμε την υγεία μας, να είμαστε γενναίοι και να σταματήσουμε.

Η υγεία και η ζωή μας είναι ύψιστη προτεραιότητά μας. Είναι σπουδαίο να εξερευνούμε τα όριά μας (καλύτερα να γίνεται στις προπονήσεις) και να ορίζουμε την κόκκινη γραμμή.

Υπάρχει όμως μια διαφορά μεταξύ της χρήσης της πνευματικής και συναισθηματικής μας δύναμης για να ξεπεραστούν τα χαμηλά σημεία και της διάσχισης της κόκκινης γραμμής, θέτοντας την υγεία μας σε κίνδυνο.

Με το να αγωνιζόμαστε «έξυπνα» και να ακούμε το σώμα μας, θα γνωρίζουμε τη διαφορά και παραμείνουμε υγιείς.

Βαθύτερη μάθηση

Το επίπεδο κατάθλιψης και ο αριθμός των δακρύων μετά από ένα DNF (εγκατάλειψη σε αγώνα) μπορεί να είναι υψηλότερο από ό, τι μετά από μια μεγάλη κούρσα, αλλά δεν έχει σημασία πόσο πονάει εκείνη τη στιγμή, θα βγούμε πιο δυνατοί από την άλλη πλευρά.

Ένας κακός αγώνας είναι μια μεγάλη ώθηση για να διερευνήσουμε γιατί αυτό μας συνέβη. Θα σκεφτούμε βαθύτερα σχετικά με τους βασικούς οδηγούς πίσω από το γεγονός, και τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε θα γίνουν σαφή.

Τι γίνεται με ένα DNS ή DFL;

Τώρα που αντιμετωπίσαμε τους φόβους μας για την εγκατάλειψη, τι γίνεται με ένα DNS (μη εκκίνηση σε αγώνα), ή DNL (τερματίζοντας τελευταίος);

Το γεγονός είναι, σε μερικούς αγώνες, ο τελευταίος που διασχίζει τη γραμμή τερματισμού πραγματικά γιορτάζεται. Εάν ολοκληρώσετε έναν IRONMAN ακριβώς πριν από τη διακοπή του χρόνου, σας καλωσορίζουν οι νικητές και μερικές φορές υπάρχουν και πυροτεχνήματα. Σε έναν ολυμπιακό μαραθώνιο, ο οποίος κανονικά τελειώνει με τον γύρο στο Ολυμπιακό στάδιο, ο τελευταίος δρομέας χειροκροτείται από τους φιλάθλους και το “lanterne rouge” (κόκκινο φανάρι) στο Tour de France είναι μια ιστορική τιμή. (Υπάρχουν πράγματι τεκμηριωμένες περιπτώσεις ποδηλατών που κρύβονται κάτω από τις γέφυρες για να έρθουν στο DFL στο Παρίσι!)

Το να τερματίζεις τελευταίος, δείχνει αποφασιστικότητα. Εάν αυτό συμβεί και σε εμάς σε έναν αγώνα, προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στα θετικά και να πάρουμε όποια μαθήματα μπορούμε από εκείνη τη μέρα!

DNS

Όσο για ένα DNS (μη εκκίνηση σε αγώνα), λοιπόν, λένε ότι «το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι να είσαι παρόν».

Ωστόσο, πιστεύω ότι πρόκειται για ποιότητα, πέρα ​​από την ποσότητα. θα πρέπει πάντα να εμφανιζόμαστε προετοιμασμένοι, με κίνητρο και πρόθυμοι να κερδίσουμε.

Αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι και δεν έχουμε το κίνητρο να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, καλύτερα να μείνουμε σπίτι. Φυσικά χρειάζεται λογική σκέψη και ρεαλισμός για να αποφασίσουμε κάτι τέτοιο. Πάντα θα υπάρξει ένας άλλος αγώνας…

Επίλογος

Φυσικά τα παραπάνω ακρωνύμια όπως DNF, DNS, ή DFL μπορεί να βλάψουν, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Αλλά υπάρχουν και οφέλη. Αυτά συνήθως δεν είναι προφανή εκείνη τη στιγμή, αλλά θα εμφανιστούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα για να μας προβληματίσουν.

Κρατήστε την υγεία σας, την ακεραιότητά σας και το ανοιχτό μυαλό σας και θα βρείτε ότι οι περισσότερες προκλήσεις στη ζωή, τελικά να χτίζουν τον χαρακτήρα μας και μας ανοίγουν νέες πόρτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…