Περιληπτικά:

Η Annemiek van Vleuten απέτυχε να κερδίσει για 3η συνεχή χρονιά το παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικής χρονομέτρησης γυναικών. Η Ολλανδή «εκθρονίστηκε» μετά μια εντυπωσιακή διαδρομή από την Chloe Dygert, η οποία βρισκόταν σε ένα δικό της επίπεδο στην διαδρομή, μέσα και γύρω από το Harrogate. Η Anna van der Breggen κατέλαβε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ η Van Vleuten έπρεπε να αρκεστεί με το χάλκινο.

Harrogate – Harrogate → 30.3 Km

Η βροχή έπεσε πραγματικά σήμερα στο Yorkshire, καθιστώντας την ατομική χρονομέτρηση περισσότερο σαν συγχρονισμένο κολύμπι.

Το κορυφαίο φαβορί, η Van Vleuten, θα μπορούσε να περιμένει τον ανταγωνισμό από τις Anna van der Breggen και Lucinda Brand, καθώς και από τη νεαρή Αμερικανίδα Chloe Dygert Owen.

Η Noura Alomairi ήταν η πρώτη που ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χρονομέτρησης γυναικών, αλλά λόγω του καιρού ήταν μισή ώρα αργότερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η UCI και η οργανωτική επιτροπή αποφάσισαν ότι οι αναβάτες θα ξεκινούσαν σε χρονικά διαστήματα 1΄, με σκοπό να τηρούν το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Επιπλέον, υπήρχαν επιπλέον προειδοποιήσεις για επικίνδυνα τμήματα της διαδρομής.

Η Alena Amialiusik (Belarus) σύντομα κατάφερε να πιάσει μερικές αθλήτριες στο δρόμο για την κορυφή στο ενδιάμεσο σημείο. Η Amialiusik έγραψε έναν πολύ γρήγορο χρόνο, αλλά υπήρχαν ακόμα πολλές αθλήτριες.

Η 22χρονη Dygert ήταν σε καλή κατάσταση και το έδειξε στην διαδρομή. Χάρη σε μια γρήγορη εκκίνηση, σύντομα κατάφερε να προσπεράσει την Brennauer, πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια. Η Dygert βρισκόταν επίσης στο δρόμο του να βελτιώσει το χρόνο της Amialiusik και το κατάφερε κατά 1:30΄΄, με χρόνο 18:58΄΄.

Εν τω μεταξύ, η Lucinda Brand, η Anna van der Breggen και η αμυνόμενη πρωταθλήτρια, Van Vleuten ξεκίνησαν επίσης τη δοκιμή τους. Οι τρεις Ολλανδές γυναίκες έπρεπε να πλησιάσουν τον χρόνο της Dygert. Ωστόσο, αυτό αποδείχθηκε υπερβολικό για τη Brand, η οποία είχε καταφέρει ένα χάλκινο στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Alkmaar, καθώς ήταν σχεδόν δύο λεπτά πιο αργή από τον Αμερικανίδα μετά από 14.2 χλμ.

Η Van der Breggen, ο οποίος κέρδισε το ασημένιο πίσω από την Van Vleuten στο Ίνσμπρουκ πέρυσι, δεν έφτασε κοντά στο χρόνο της Dygert. Στην πραγματικότητα, είχε χάσει περισσότερο από ένα λεπτό, οπότε θα μπορούσε να ξεχάσει έναν παγκόσμιο τίτλο. Οι Amber Neben, Marlen Reusser και Lisa Klein έχασαν επίσης πολύ χρόνο στο ενδιάμεσο σημείο.

Σε αυτό το σημείο ήταν απλώς μια περίπτωση αναμονής για το κορυφαίο φαβορί, Van Vleuten. Η διπλή παγκόσμια πρωταθλήτρια σίγουρα δεν οδήγησε άσχημα, αλλά η αθλήτρια της Mitchelton-Scott αποδείχθηκε πιο αργή κατά 1΄από την εντυπωσιακή Dygert, ο οποίος κατάφερε να εξευτελίσει τον ανταγωνισμό σε μια κυριολεκτικά μουσκεμένη διαδρομή.

Η Dygert διέσχισε τη γραμμή τερματισμού μετά από 42:11΄΄, πιο γρήγορη κατά 3΄από την επικεφαλής Amialiusik.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια, Chloe Dygert (ΗΠΑ):

«Από εδώ και πέρα ​​θα επικεντρωθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ήμουν πολύ προετοιμασμένη γι ‘αυτή τη δοκιμασία, είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. … Είναι πολύ ξεχωριστό να φοράω τη φανέλα του ουράνιου τόξου, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που πίστευαν σε μένα».

Αποτελέσματα ατομικής Χρονομέτρησης γυναικών:

1. Chloe Dygert (USA) in 42:11
2. Anna van der Breggen (Netherlands) at 1:32
3. Annemiek van Vleuten (Netherlands) at 1:53
4. Amber Leone Neben (United States) at 2:38
5. Lisa Klein (Germany) at 2:41
6. Marlen Reusser (Switzerland) at 3:02
7. Leah Thomas (USA) at 3:13
8. Lucinda Brand (Netherlands) at 3:16
9. Alena Amialiusik (Belarus) at 3:18
10. Lisa Brennauer (Germany) at 3:20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Προκήρυξη – 43ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας»

Ο Π.Ο. Πατρών με την έγκριση της Ε.Ο.Π. συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, …