Περιληπτικά:

Ο Mikkel Bjerg (Danmark) κέρδισε για 3η φορά τον τίτλο της ατομικής χρονομέτρησης U23. Στη βροχή ο Δανός αθλητής ήταν μακράν ο ισχυρότερος. Ο υπερασπιστής του τίτλου, συνοδεύτηκε στο βάθρο από το αμερικανικό δίδυμο, τους Ian Garrison και Brandon McNulty. Ο συμπατριώτης του, Mathias Norsgaard Jorgensen ήταν 4ος.

Ripon – Harrogate → 30.3 km

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, έβρεχε καταρρακτωδώς. Για τους πρώτους αθλητές αυτό δεν προκάλεσε σημαντικά προβλήματα, αλλά καθώς ο αγώνας εξελισσόταν, όλο και περισσότεροι αθλητές αντιμετώπιζαν προβλήματα με το στάσιμο νερό στην πορεία. Οι πολλές λακκούβες που προκάλεσαν διάφορες, εντυπωσιακές πτώσεις, όπως για τους Attila Valter και Johan Price-Pejtersen.

Και δεν σταμάτησε εκεί. Οι Daan Hoole, Juri Hollmann, Ilan Van Wilder, και Brandon McNulty όλοι φλερτάρουν με πτώση στη διαδρομή, με ακόμα περισσότερους αθλητές να αντιμετωπίζουν μηχανικές δυσλειτουργίες. Είναι προφανές ότι το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό χωρίς αυτές τις ακραίες συνθήκες.

Ο Αμερικανός Ian Garrison ήταν ένας από τους πρώτους, και έθεσε χρόνο 40:46΄΄, διασχίζοντας τη γραμμή στο Harrogate για να κάτσει στην «ηλεκτρική» καρέκλα. Ο Garrison παρακολουθούσε τις πιθανότητες των άλλων αθλητών, ενώ πάλευαν με την αυξανόμενη βροχόπτωση. Ο συμπατριώτης του Garrison, McNulty, ήταν κοντά, αλλά τερμάτισε 2΄΄ πίσω.

Οι ενδιάμεσοι χρόνοι του Bjerg, ο καλύτερος αθλητής U23 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικής χρονομέτρησης για τα τελευταία δύο χρόνια, πυροδότησαν τον αγώνα. Ο Bjerg τερμάτισε τελικά 26΄΄ μπροστά από τον Garrison!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Mikkel Bjerg (Denmark):

«Άκουσα πέντε λεπτά πριν από την έναρξη ότι υπήρχαν μεγάλες λακκούβες [με νερό] στο δρόμο. Ο προπονητής μου τελικά με καθοδηγούσε στις δύσκολες στροφές και τις λακκούβες…. Είμαι πολύ χαρούμενος, παρόλο που αυτό ήταν το πιο δύσκολο παγκόσμιο πρωτάθλημα που κέρδισα».

Αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης ανδρών U23:

1. Mikkel Bjerg (Denmark) in 40:20
2. Ian Garrison (USA) at 0:26
3. Brandon McNulty (USA) at 0:28
4. Mathias Norsgaard Jorgensen (Denmark) at 0:37
5. Brent Van Moer (Belgium) at 0:43
6. Morten Hulgaard (Denmark) at 0:56
7. Nils Eekhoff (Netherlands) at 1:01
8. Byron Munton (South Africa) at 1:27
9. Markus Wildauer (Austria) at 1:38
10. Daan Hoole (Netherlands) at 1:46.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Μετάβαση από ποδήλατο δρόμου σε ποδήλατο βουνού

Ήρθε λοιπόν η στιγμή, που η επιδίωξη «κάτι διαφορετικού», η παρέα, η περιέργεια για εκείνα…