Περιληπτικά:

Ο Αυστραλός Rohan Dennis κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικής χρονομέτρησης για 2η συνεχόμενη χρονιά. Ο Αυστραλός κέρδισε τον πρωταθλητή Ευρώπης, τον Βέλγο Remco Evenepoel, και τον παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Ιταλό.

Northallerton – Harrogate → 54Km

Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες από τις τελευταίες ημέρες, και η επιφάνεια του δρόμου ήταν κυρίως στεγνή. Η διαδρομή των 54 χλμ ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από πέρυσι και με σχεδόν 700 μέτρα ανάβασης, δεν ήταν καθόλου επίπεδη.

Ο Ramūnas Narvardauskas ήταν ο πρώτος αθλητής, αλλά ο έμπειρος Λιθουανός δεν θα πολεμούσε για μετάλλιο. Ο Christopher Symonds ήταν επίσης ένας από τους πρώτους αθλητές. Ο τριαθλητής είναι 45 ετών και ήταν ο παλαιότερος συμμετέχων στον αγώνα.

Ο Ιρλανδός Eddie Dunbar ξεκίνησε 4ος και έπιασε τον Narvardauskas για να θέσει τον καλύτερο χρόνο, αλλά ο νεαρός Ιρλανδός νικήθηκε σύντομα από τον Kamil Gradek. Ο John Archibald βρισκόταν επίσης σε καλό δρόμο και ο σπεσιαλίστας του στίβου, πήρε 1΄ από τον ταχύτερο χρόνο, που βελτιώθηκε στα 1:08:16΄΄.

Ο χρόνος του Archibald θα διαρκούσε για αρκετό καιρό, με τους Pierre Latour, Alexey Lutsenko, Dylan van Baarle και Nils Politt να μην τον πλησιάζουν.

Ήταν ο Luke Durbridge ο οποίος τελικά ανέλαβε δράση. Ο Αυστραλός, παγκόσμιος πρωταθλητής με τους juniors το 2009 και τους U23 το 2011, έθεσε νέο χρόνο στη 1:08:06΄΄. Ακολούθησε ο Alex Dowsett ο οποίος τερμάτισε στη 1:07:07΄΄, ακολουθούμενος από τον Filippo Ganna με 1:07:00΄΄.

 

Ο Remco Evenepoel, 19 ετών και 243 ημερών, ήταν μακράν ο νεότερος αθλητής στη διαδρομή. Ο περσινός junior πρωταθλητής δοκιμής του έπρεπε να σώσει τη βελγική τιμή μετά τις πτώσεις των Yves Lampaert και Victor Campenaerts. Ο Campenaerts έπρεπε επίσης να αλλάξει ποδήλατα για να τερματίσει 11ος.

Ο Evenepoel δεν απογοήτευσε. Ο νεαρός σταμάτησε το ρολόι στη 1:06:14΄΄ και πήρε ¾ του λεπτού από το χρόνο του Ganna. Όλα θα εξαρτιόνταν από το χρόνο του Rohan Dennis. Εν τω μεταξύ, ο Roglič δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες, καθώς ήταν πίσω στα ενδιάμεσα σημεία και έπρεπε να βγάλει από το μυαλό του ένα μετάλλιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Σταδιακά, και τα επόμενα φαβορί τερμάτιζαν: Ο Patrick Bevin έκανε μια καλή διαδρομή, αλλά τερμάτισε πίσω από τους Evenepoel και Ganna. Επίσης, ο Jonathan Castroviejo, ο τετράχρονος παγκόσμιος πρωταθλητής Tony Martin, ο Nelson Oliveira και ο Kasper Asgreen δεν έφτασαν στους πρώτους χρόνους.

Έμενε μόνο η αναμονή για τον Rohan Dennis, ο οποίος είχε πιάσει τον Primož Roglič. Ο Αυστραλός είχε φτιάξει αρκετή διαφορά, κατά μήκος της διαδρομής,  για να περάσει τη γραμμή με τη γροθιά του πάνω από το κεφάλι του.

Ο Dennis σταμάτησε το ρολόι στο 1:05:10΄΄, αφήνοντας τους υπόλοιπους πίσω με 1΄διαφορά, για να γίνει για 2η συνεχόμενη χρονιά, παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Rohan Dennis (Australia):

«Ήμουν απολύτως τέλεια σήμερα, ξεκίνησα χωρίς πάρα πολύ προετοιμασία. Ήμουν στο σπίτι και δούλεψα πολύ στο μυαλό μου, για να μπορώ να προετοιμαστώ διανοητικά για σήμερα. Ήταν πολύ πιο δύσκολο από ό, τι φαινόταν, και οφείλω πολλά σε πολλούς ανθρώπους και είναι καλό που μπορώ να τους ευχαριστήσω την ημέρα που πραγματικά έχει σημασία…. Για να μπορέσω να φορέσω αυτή τη φανέλα για ένα ακόμα έτος δεν είναι μόνο ανταμοιβή για τον εαυτό μου, αλλά για όλους τους ανθρώπους γύρω μου».

Αποτελέσματα Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικής χρονομέτρησης ανδρών:

1. Rohan Dennis (Australia) in 1:05:05
2. Remco Evenepoel (Belgium) at 1:08
3. Filippo Ganna (Italy) at 1:55
4. Patrick Bevin (New Zealand) at 1:57
5. Alex Dowsett (Great Britain) at 2:01
6. Lawson Craddock (United States) at 2:07
7. Tanel Kangert (Estonia)
8. Nelson Oliveira (Portugal) at 2:09
9. Tony Martin (Germany) at 2:27
10. Stefan Kung (Switzerland) at 2:46
11. Victor Campenaerts (Belgium) at 2:49
12. Primoz Roglic (Slovenia) at 3:00
13. Luke Durbridge (Australia)
14. John Archibald (Great Britain) at 3:10
15. Dylan Van Baarle (Netherlands) at 3:36
16. Edoardo Affini (Italy) at 3:37
17. Kasper Asgreen (Denmark)
18. Pierre Latour (France) at 3:44
19. Chad Haga (United States) at 3:57
20. Maciej Bodnar (Poland) at 4:00
21. Jos Van Emden (Netherlands) at 4:01
22. Nils Politt (Germany) at 4:10
23. Kamil Gradek (Poland) at 4:12
24. Jonathan Castroviejo (Spain) at 4:18
25. Alexey Lutsenko (Kazakhstan) at 4:29.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Προκήρυξη – 43ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας»

Ο Π.Ο. Πατρών με την έγκριση της Ε.Ο.Π. συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, …