Περιληπτικά:

Η Annemiek van Vleuten είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια γυναικών. Η Ολλανδή αθλήτρια επιτέθηκε 105 χλμ από τον τερματισμό στην ανάβαση Loftus Road, χωρίς να κοιτάξει ποτέ πίσω και τερμάτισε σόλο στο Harrogate. Η Van Vleuten τερμάτισε με προβάδισμα πάνω από 2΄από την συμπατριώτισσα της Anna van der Breggen και την Αυστραλή Amanda Spratt, για να κερδίσει τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο στο δρόμο.

Bradford – Harrogate → 149.4km

Η Ολλανδική ομάδα ξεκίνησε τον αγώνα με μεγάλη ταχύτητα και ήταν η Demi Vollering που έσπασε το πελοτόν, στην πρώτη ανάβαση του Norwood Edge, 120 χλμ από τον τερματισμό.

Η Annemiek van Vleuten ξεκίνησε μια μεγάλη σόλο απόσπαση 105 χλμ (!) έξω από το Loftus Road, ενώ λίγοι άνθρωποι είχαν προβλέψει την κίνηση. Η Ολλανδή επιτέθηκε στην ανάβαση (3χλμ στο 9%) και κανείς δεν κατάφερε να την ακολουθήσει.

Η Van Vleuten είχε σύντομα μια διαφορά 1΄ σε ένα γκρουπ που ακολουθούσε με: Elizabeth Deignan, Anna van der Breggen, Elisa Longo Borghini, Chloé Dygert Owen, Amanda Spratt, Soraya Paladin, Cecile Uttrup Ludwig και Clara Koppenburg. Οι Marta Bastianelli, Marianne Vos και Katarzyna Niewiadoma ήταν ακόμα στο πελοτόν και βρίσκονταν πίσω 3:20΄΄ από την Van Vleuten. Έμεναν ακόμα 80 χλμ αγώνα.

Το γκρουπ δεν μπορούσε να πλησιάσει την Van Vleuten και η Van der Breggen απλά κρατούσε δυνάμεις. Το πελοτόν δεν έκανε τίποτα να μειώσει τη διαφορά, ενώ η Πολωνία και η Γαλλία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να τραβήξουν πίσω το γκρουπ.

Στα τελευταία 48 χλμ, το γκρουπ είχε μια διαφορά στα 2΄. Η Longo Borghini προσπάθησε να ξεφύγει αλλά δεν τα κατάφερε, βοηθώντας έτσι το προβάδισμα της Van Vleuten.

Η Dygert ήταν ο επόμενη να δοκιμάσει μερικά χιλιόμετρα αργότερα και κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα. Ενώ έμεναν 30 χλμ αγώνα, η Dygert είχε πάρει 1΄από το γκρουπ, ενώ ήταν 1:30΄΄ από την Van Vleuten.

Η Dygert δεν μπόρεσε να συνεχίσει την προσπάθειά της και σύντομα την μάζεψαν οι Spratt και Van der Breggen, οι οποίες αποδείχθηκαν οι πιο δυνατές από το γκρουπ. Σε εκείνο το σημείο, ήταν πλέον σαφές ότι η Van Vleuten θα έπαιρνε τον παγκόσμιο τίτλο.

Ήταν ένα συναισθηματικό τελευταίο χιλιόμετρο για την Van. Η Anna van der Breggen επιτέθηκε και τερμάτισε 13΄΄ μπροστά από την Amanda Spratt για το ασημένιο μετάλλιο. Η Sprat πήρε το χάλκινο με την Chloe Dygert (USA) να τερματίζει 4η.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Annemiek van Vleuten (Holland):

«Αισθάνομαι πολλά συναισθήματα … Ήταν το μεγάλο μου όνειρο να γίνω κάποια μέρα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο δρόμο. Ο πατέρας μου μου έβαλε την ιδέα, είναι εδώ μαζί μου σήμερα. Νόμιζα ότι με την επίθεση θα ήταν καλό για την ομάδα, δεν σκέφτηκα ότι θα ήταν μια ατομική χρονομέτρηση 100 χιλιομέτρων…. Ήταν πραγματικά τρελό…. Οι πολλές ώρες στο ποδήλατο με βοήθησαν και με προετοίμασαν για μια τέτοια προσπάθεια, αλλά αυτό, όχι, δεν μπορώ πραγματικά να το πιστέψω».

Αποτελέσματα αγώνα αντοχής γυναικών:

1. Annemiek van Vleuten (Netherlands) in 4:06:05
2. Anna van der Breggen (Netherlands) at 2:15
3. Amanda Spratt (Australia) at 2:28
4. Chloe Dygert (United States Of America) at 3:24
5. Elisa Longo Borghini (Italy) at 4:45
6. Marianne Vos (Netherlands) at 5:20
7. Marta Bastianelli (Italy)
8. Ashleigh Moolman-Pasio (South Africa)
9. Lisa Brennauer (Germany)
10. Coryn Rivera (United States Of America)
11. Christine Majerus (Luxembourg)
12. Arlenis Sierra (Cuba)
13. Amalie Dideriksen (Denmark)
14. Sofie de Vuyst (Belgium)
15. Emilia Fahlin (Sweden)
16. Alison Jackson (Canada)
17. Audrey Cordon Ragot (France)
18. Alena Amialiusik (Belarus)
19. Amy Pieters (Netherlands)
20. Paula Andrea Patino Bedoya (Colombia)
21. Elise Chabbey (Switzerland)
22. Anna Henderson (Great Britain)
23. Katarzyna Niewiadoma (Poland)
24. Elena Cecchini (Italy)
25. Margarita Victo Garcia Canellas (Spain).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Προκήρυξη – 43ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας»

Ο Π.Ο. Πατρών με την έγκριση της Ε.Ο.Π. συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, …