Περιληπτικά:

Ο Quinn Simmons ήταν το φαβορί για το πρωτάθλημα εφήβων και το αμερικανικό ταλέντο έλαμψε στον τερματισμό. Ο 18χρονος Simmons ποδηλάτησε σόλο για τα τελευταία 30 χλμ, για να τερματίσει μπροστά από τον Ιταλό Alessio Martinelli και τον συμπατριώτη του, Magnus Sheffield. Ο Ολλανδός Enzo Leijnse τερμάτισε 4ος.

Richmond – Harrogate → 144.5km

Στα πρώτα 15 χλμ έγιναν πολλές επιθέσεις. Μετά, ένα γκρουπ 5 αθλητών κατάφερε να ξεφύγει: Alex Vandenbulcke, Michel Hessmann, Gianmarco Garofoli, Sakarias Koller Loland και Max Walker.

Στην κορυφή του Kidstones Bank ο ρυθμός μειώθηκε λίγο, αλλά το γκρουπ είχε ήδη. Ο Βρετανός Lewis Askey και ο Αμερικανός Magnus Sheffield, επιτέθηκαν, παίρνοντας μια διαφορά 30΄΄.

Στα τελευταία 70 χλμ, μια πτώση είχε ως κύριο θύμα τον Δανό  William Blume Levy.

Η αμερικανική ομάδα αποφάσισε να επιταχύνει, πλησιάζοντας το τελικό σιρκουϊ, με αποτέλεσμα ένα νέο γκρουπ 5 αθλητών να ξεφύγει: Εκεί βρισκόταν ο Simmons και ο συμπατριώτης του, Sheffield. Οι Askey, Pavel Bittner και ο Ισπανός Carlos Cano Rodríguez ενώθηκαν μαζί τους.

Η διαφορά αυξήθηκε, επειδή οι Αμερικανοί στο πελοτόν, επιβράδυναν την καταδίωξη. Το γκρουπ ξεκίνησε τον 1ο γύρο με διαφορά 1:37΄΄, ενώ έμεναν 40 χλμ αγώνα.

O Sheffield ποδηλάτησε δυνατά για τον Simmons, και όταν η διαφορά με το πελοτόν μειώθηκε, ήταν το σήμα για τον Simmons να κάνει την κίνησή του. Ο 18χρονος κατάφερε να αποσπαστεί από τους υπόλοιπους, με 30 χλμ αγώνα. Στη συνέχεια κατάφερε να επεκτείνει το προβάδισμά του στα 40΄΄, έχοντας ακόμα 2 γύρους μέχρι τον τερματισμό.

Στα τελευταία 20 χλμ, η διαφορά είχε αυξηθεί στο 1΄, καθώς ο Alessio Martinelli πήγε στην αντεπίθεση. Ο Ιταλός είχε σαφώς ακόμα καλά πόδια, επειδή κατάφερε να πάρει 15΄΄ από τον Simmons σε χρόνο μηδέν. Ο Αμερικανός συνέχισε δυνατά, ενώ ο Martinelli ήταν κολλημένος πίσω του στα 35΄΄,  καθώς έφταναν στον τελικό γύρο.

Πίσω στο πελοτόν, ένα γκρουπ είχε αποσπαστεί, αποτελούμενο από τους Antonio Tiberi, Enzo Leijnse, Ramses Debruyne και Milan Paulus – οι οποίοι θα αγωνίζονταν για το χάλκινο μετάλλιο, περισσότερο από 1΄πίσω από τον Simmons, ο οποίος ήταν στο δρόμο του για έναν αναμενόμενο παγκόσμιο τίτλο. Ο Martinelli θα κατέληγε με το ασημί μετάλλιο, καθώς η μάχη για το χάλκινο ήταν ακόμα σε εξέλιξη.

Όμως στα τελευταία 3 χλμ, ο Αμερικανός Sheffield, ενώθηκε με τους Leijnse και Gianmarco Garofoli και μπόρεσε να βγει μπροστά, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

Παγκόσμιος πρωταθλητής, Quinn Simmons (USA):

«Είχα κάτι να αποδείξω μετά την ατομική χρονομέτρηση. Είχα ήδη ένα καλό συναίσθημα για την διαδρομή πριν από την έναρξη, και είχα μια πολύ ισχυρή ομάδα… Αρχίζω να προετοιμάζομαι για το επόμενο έτος [με την Trek-Segafredo] και επικεντρώθηκα σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους».

Αποτελέσματα αγώνα αντοχής εφήβων:

1. Quinn Simmons (USA) in 3:38:04
2. Alessio Martinelli (Italy) at 0:56
3. Magnus Sheffield (USA) at 1:33
4. Enzo Leijnse (Netherlands)
5. Gianmarco Garofoli (Italy)
6. Vegard Stokke (Norway)
7. Alfred George (GB) at 1:45
8. Frederik Wandahl (Denmark)
9. Jakub Bouček (Czech Republic)
10. Milan Paulus (Belgium)
11. Thibault D’Hervez (France)
12. Michael Garrison (United States Of America)
13. Antonio Tiberi (Italy)
14. Marco Brenner (Germany)
15. Leo Hayter (GB)
16. Alex Baudin (France)
17. Matthew Riccitello (USA) at 1:48
18. Georg Steinhauser (Germany) at 1:54
19. Pavel Bittner (Czech Republic) at 2:20
20. Ramses Debruyne (Belgium) at 2:25
21. Patrick Eddy (Australia) at 2:53
22. Lewis Askey (Great Britain) at 4:39
23. Juan Ayuso Pesquera (Spain) at 4:55
24. Carlos Rodriguez Cano (Spain) at 7:02
25. Robin Juel Skivild (Denmark) at 7:40.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Προκήρυξη – 43ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας»

Ο Π.Ο. Πατρών με την έγκριση της Ε.Ο.Π. συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, …