Οι φιναλίστ για την Ακαδημία Zwift 2019 έχουν ανακοινωθεί, με 6 αθλητές να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για θέσεις σε επαγγελματικές ομάδες.

Τώρα, στο 4ο έτος, στον διαγωνισμό συμμετείχαν 68.000 αθλητές και κατέληξαν 3 γυναίκες και 3 άνδρες κάτω των 23 ετών, ελπίζοντας για μια θέση είτε στην Canyon-SRAM, είτε στην NTT Pro Cycling.

Το επόμενο βήμα για τους υποψηφίους είναι ένα ταξίδι στη νότια Ισπανία στις αρχές Δεκεμβρίου για εκπαιδευτικά στρατόπεδα με τις ομάδες, όπου θα δοκιμαστούν τόσο στο Zwift, όσο και στο δρόμο για να αποφασιστούν οι νικητές.

Οι 3 γυναίκες που ελπίζουν για μια θέση στο Canyon-SRAM είναι η Catherine Colyn από τη Νότια Αφρική, η Jessica Pratt από την Αυστραλία και η Samara Sheppard από τη Νέα Ζηλανδία.

Η Colyn, ο οποίος ήταν εθνική πρωταθλήτρια δρόμου U23 το 2018, είναι δυνατή τόσο στο δρόμο όσο και στο ποδήλατο βουνού. Η Pratt είναι μια «παντός καιρού» αθλήτρια, με εθνικό τίτλο κάτω των 19, τερματίζοντας επίσης στη 10αδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων το 2015. Η Sheppard άρχισε να ποδηλατεί πάλι μετά από τραυματισμό, που έφερε σχεδόν την καριέρα της στο τέλος. Είναι πολλαπλή εθνική πρωταθλήτρια στο ποδήλατο βουνού.

Στο διαγωνισμό των ανδρών, οι φιναλίστ είναι ο Drew Christensen και ο Campbell Pithie, και οι δύο από τη Νέα Ζηλανδία, και ο Ολλανδός Mathijs Loman.

Ο Christensen είναι αθλητής μεγάλων διαδρομών, με στόφα ανηφορίστα,  που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο Harrogate φέτος. Ο Loman επιδιώκει ένα πτυχίο στη μηχανολογία, αλλά ελπίζει να ποδηλατήσει με πλήρη απασχόληση. Ο Pithie έχει τίτλους τόσο στο δρόμο όσο και στο cyclocross.

Ο τελικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια των στρατοπέδων εκπαίδευσης στην Ισπανία, όπου οι αθλητές θα αξιολογηθούν σχετικά με την ικανότητα τους στο ποδήλατο, την επικοινωνία και την ικανότητά τους να ενταχθούν στην ομάδα.

Οι νικητές θα επιλεγούν από τους προπονητές της ομάδας, το προσωπικό και τους αθλητές. Η νικήτρια των γυναικών θα συμμετάσχει μαζί με την νικήτρια της Ακαδημίας 2018 Ella Harris, στην Canyon-SRAM, ενώ ο νικητής των ανδρών θα συμμετάσχει στην ομάδα ανάπτυξης της NTT Pro Cycling U23 (πρώην Dimension Data).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – Ανεβείτε στη σέλα!

H 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day). Η …