Αυτή είναι μια περίοδος δοκιμασίας για τον Fabio Aru και την UAE-Team Emirates με συνεχιζόμενα σωματικά προβλήματα, μια σύμβαση που λήγει και την άνοδο του συναθλητή του, Tadej Pogacar.

Ο νικητής της Vuelta a España 2015 είχε αρκετές σεζόν, αποδίδοντας κάτω του μέσου όρου. Επέστρεψε μετά από τη χειρουργική επέμβαση της λαγόνιας αρτηρίας αρτηριών στο πόδι του για να τερματίσει 14ος στο φετινό Tour de France αλλά στη συνέχεια έπεσε πίσω στη Vuelta. Είναι  σε θέση να ποδηλατεί το πολύ για 2 ώρες κάθε φορά.

Είναι η συνέχιση της προβληματικής πορείας του που δημιουργεί αμφιβολίες για το τι είναι δυνατό το 2020, σε μια εποχή που η ομάδα έχει ένα νέο αστέρι στον ορίζοντα.

«Θα ήθελα να μου το πουν αυτό κατά πρόσωπο», δήλωσε ο Aru στη La Gazzetta dello Sport όταν προτάθηκε ότι ορισμένοι πιστεύουν ότι δεν θα επιστρέψει στο επίπεδο, που του επέτρεψε να κερδίσει τη Vuelta ή να τερματίσει 2ος στο Giro d’Italia του 2015 .

«Θα ήθελα επίσης να μάθω αν πραγματικά ξέρουν τι συνέβη σε μένα ή μιλούν μόνο για να μιλήσουν. Φυσικά, έρχομαι από μια μακρά αρνητική περίοδο, ο πρώτος που είναι δυσαρεστημένος είμαι εγώ».

Ο Ιταλός έμεινε εκτός από το φετινό Giro d’Italia, ώστε να μπορεί να χειρουργηθεί σε μια ανασκευασμένη λαγόνια αρτηρία στο αριστερό πόδι του.

Ο Aru έχασε το Giro 2017 που εκκινούσε από την πατρίδα του, Σαρδηνία, λόγω μιας πτώσης που είχε στην προπόνηση. Υπέφερε στην επόμενη σεζόν του Giro και εγκατέλειψε στο 19ο εταπ.

Μετά από ιατρικές εξετάσεις, είπε ότι δεν έχει δυσανεξία στη γλουτένη, αλλά το σώμα του αγωνίζεται να απορροφήσει τα ζυμαρικά και τους υδατάνθρακες. Επέστρεψε αυτό το καλοκαίρι, πήρε μέρος στο Γύρο, αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε στη Vuelta στο μέσο της διαδρομής, λόγω δοκιμών που έδειξαν μυϊκή βλάβη.

«Χωρίς ειδική προετοιμασία, τερμάτισα 14ος  στο Γύρο. Αυτό είναι γεγονός, όχι γνώμη. Και στον Γύρο, δεν τερματίζει κανείς έτσι από τύχη», συνέχισε ο Aru.

«Βλέποντας τα πράγματα εκ των υστέρων, ίσως πάρα ζήτησα πολλά από το σώμα μου στη Vuelta. Και ούτως ή άλλως στην Ισπανία, ήμουν βαθιά αποδυναμωμένος από έναν ιό. Εξακολουθώ να πληρώνω τις συνέπειες. Ακόμη και σήμερα, μπορώ να κάνω μικρές βόλτες, δύο ώρες το πολύ. Αρχίζοντας από τον Ιανουάριο, θα ξεκινήσω πάλι σε πλήρη ισχύ».

Το αποκορύφωμα για το Aru τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν η νίκη σε εταπ και η κίτρινη φανέλα στο Tour de France 2017, που ποδηλατούσε τότε με την Astana. Κατά τη διάρκεια της τριετούς σύμβασής του με την UAE-Team Emirates, η οποία λήγει στα τέλη του 2020, δεν έχει ακόμη νίκη.

Θα ήταν κατανοητό αν κάποιοι είχαν αρχίσει να χάνουν την πίστη τους στο Aru, ειδικά καθώς αρχίζουν να εμφανίζονται νεότεροι αναβάτες όπως ο 21-χρονος Tadej Pogacar. Ο Pogacar κέρδισε το Γύρο της Καλιφόρνιας και στη φετινή Vuelta κέρδισε 3 εταπ και τερμάτισε 3ος  συνολικά.

«[Με την ομάδα] είχαμε face-to-face συναντήσεις, είναι φυσιολογικό όταν τα πράγματα δεν λειτουργούν», δήλωσε ο Aru.

«Η οικογένειά μου είναι δίπλα μου. Από την άλλη, πολλοί άνθρωποι που δήλωσαν ότι ήταν φίλοι, έχουν εξαφανιστεί. Θέλω να θυμάμαι ποιος έμεινε δίπλα μου, όπως ο Matxin [Διευθυντής ομάδας της UAE, Matxin Joxean Fernandez].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ποδήλατο πόλης – Τι θα πρέπει να προσέξουμε;

Ένα ποδήλατο με σκοπό την απλή μεταφορά μας από το Α στο Β, χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σ…