Σε λιγότερο από μια δεκαετία τα σύγχρονα κινητά μεταμορφώθηκαν από χαμηλού κόστους συσκευές, ίσως στην πιο πολύτιμη συσκευή που κατέχουμε.

Πολλές από τις ποδηλατικές θήκες κινητών στην αγορά, λειτουργούν ως διοργανωτής τσέπης για τα ζέρσεϊ που φοράμε. Τα περισσότερα προσφέρουν ένα προστατευτικό υλικό για το κινητό μας,  μαζί με ξεχωριστό χώρο για μικροαντικείμενα όπως πιστωτική κάρτα, κλειδιά και κάποια μετρητά.

Εάν κάθε 10΄ θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε πάνω μας το κινητό, τα κλειδιά και τα χρήματα, τότε μια θήκη κινητού μπορεί να αποδειχθεί το τέλειο εξάρτημα για εμάς.

Μέγεθος θήκης και κινητού

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τυποποιημένο μέγεθος για μια τσέπη και υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των μαρκών, των μοντέλων και των μεγεθών.

Οι καλύτερες θήκες για κινητά - Παρουσίαση

 

Γενικότερα μιλώντας, οι θήκες διατίθενται σε δύο μεγέθη. Το «κανονικό» μέγεθος συχνά σχεδιάζεται για μοντέρνα smartphone όπως το iPhone 6, 7, 8 (138 mm x 67 mm) και τη σειρά Samsung Galaxy S. Σε σύγκριση, οι θήκες με μεγέθη «Plus» και «XL» σχεδιάζονται με νεότερα κινητά τύπου phablet (συχνά πάνω από 152 × 70 mm), όπως το Samsung Galary A-series, το Google Pixel XL ή το iPhone Plus.

Δεδομένου ότι οι θήκες για κινητά τηλέφωνα και τα αξεσουάρ μπορούν να αλλάξουν τις διαστάσεις του τηλεφώνου, είναι καλύτερο να μετρήσουμε πρώτα το κινητό μας. Εναλλακτικά, το κινητό θα πρέπει να χωρέσει σε μια θήκη, εφόσον είναι περίπου 10 mm μικρότερο σε μήκος και πλάτος από τις εξωτερικές διαστάσεις της θήκης.

Bellroy-MAAP all conditions

Οι καλύτερες θήκες για κινητά - Παρουσίαση

 

Αναμφισβήτητα το πιο κομψό και το πιο ακριβό στη δοκιμή, η θήκη αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ της εταιρίας ποδηλατικών ρούχων MAAP και της εταιρίας δερμάτινων ειδών Bellroy.

Φτιαγμένη από «φιλικό προς το περιβάλλον» ανάγλυφο δέρμα, η θήκη προσφέρει ένα μαλακό εσωτερικό με μια χωρισμένη τσέπη για κάρτες και μετρητά. Πράγματα όπως κλειδιά μπορούν εύκολα να συμπιεστούν, ενώ μια επέκταση του φερμουάρ το καθιστά εύκολο στη χρήση φορώντας ακόμα και χειμερινά γάντια.

Πλεονεκτήματα: Υπέροχη ποιότητα, αξιοπρεπή στυλ, ελάχιστη αλλά αποτελεσματική οργάνωση, αξιοπρεπή αντίσταση στο νερό.
Μειονεκτήματα: Τιμή.
Τιμή: US $ 102
Βάρος: 77 g (plus size)
Εξωτερικό μέγεθος: 156 x 92 mm (Κανονική), 175 x 108 mm (Συν)
Μέγιστο μέγεθος τηλεφώνου: 146 x 82 χιλιοστά (κανονικό), 168 x 90 χιλιοστά (συν)

Rapha Rainproof Essentials

Οι καλύτερες θήκες για κινητά - Παρουσίαση

Η τελευταία προσφορά της Βρετανικής εταιρείας, είναι μια πολύ πιο οικονομική επιλογή σε επιλογή δέρματος.

Αυτή η θήκη προσφέρει εξωτερικό νάιλον που μαζί με το φερμουάρ AquaGuard αποδείχθηκαν αρκετά αποτελεσματικά για να αντισταθούν σε μια πλήρη βύθιση σε νερό.

Το εσωτερικό είναι μια χωρισμένη περιοχή μαζί με μια τσέπη με φερμουάρ, ιδανική για την αποθήκευση του κινητού, των καρτών, των κλειδιών και ορισμένων μετρητών. Αντίστοιχα, η εσωτερική θήκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά ανταλλακτικών στη θέση ενός κινητού.

Πλεονεκτήματα: Αποτελεσματική αποθήκευση, ανθεκτικό σχέδιο, εύκολο στη χρήση, καλή αντίσταση στο νερό, επιλογές χρωμάτων.
Μειονεκτήματα: Το υλικό έχει μια ολισθηρή αίσθηση στο χέρι.
Τιμή: US $ 35
Βάρος: 52 g (Μεγάλο)
Εξωτερικό μέγεθος: 150 x 90 mm (Κανονικό), 170 x 90 mm (Μεγάλο)
Μέγιστο μέγεθος τηλεφώνου: 140 x 85 mm (Κανονικό), 160 x 85 mm (Μεγάλο)

Θήκη κινητού Zilfer

Το Zilfer που σχεδιάστηκε στην Αυστραλία προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση, καθώς είναι ένα λειτουργικό καθημερινό πορτοφόλι, που έχει σχεδιαστεί και για το ποδήλατο. Είναι κατασκευασμένο από ένα ανθεκτικό στο νερό υλικό με επίστρωση και προσφέρει χώρο για το κινητό στη μία πλευρά, μαζί με τέσσερις υποδοχές καρτών από την άλλη.

Στο εξωτερικό υπάρχει ένα κεντρικό φερμουάρ που έχει σχεδιαστεί για την περίπτωση πτώσης, ή εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρατήσει ένα μικρό κλειδί και μετρητά. Η τσέπη δείχνει αδιάβροχη, αλλά πραγματικά είναι μόνο ανθεκτική στο νερό.

Πλεονεκτήματα: Λειτουργικό καθημερινό πορτοφόλι με προσεγμένα χαρακτηριστικά, ελαφρώς ανθεκτική κατασκευή, εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο.
Μειονεκτήματα: Δεν πέρασε τη δοκιμή βύθισης, ξεπερασμένη η επιλογή μεγέθους κατά τη δημοσίευση.
Τιμή: US $ 50
Βάρος: 51 g
Εξωτερικό μέγεθος: 183 x 85 mm (Κανονικό) και 200 ​​x 95 mm (Συν)
Μέγιστο μέγεθος τηλεφώνου: 151 x 75 χιλιοστά (αναθεωρημένο κανονικό), 160 x 80 χιλιοστά (Plus)

Θήκη κινητού Silca

Οι καλύτερες θήκες για κινητά - Παρουσίαση

Το πορτοφόλι τηλεφώνου Silca προσφέρει μια σειρά από πραγματικά μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως μια αντανακλαστική ταινία που ταιριάζει σε μια τσέπη και στη συνέχεια κολλάει πάνω στη θήκη μέσω ενός μαγνήτη.

Ομοίως, το εσωτερικό αποκαλύπτει μια διάφανη αδιάβροχη ζελατίνα για το κινητό μας, η οποία επιτρέπει  στην οθόνη αφής να χρησιμοποιηθεί.

Παρόλα τα παραπάνω, η εσωτερική στεγνή τσάντα δεν θα χωρέσει ένα κινητό μεγέθους Plus. Αυτό το πλάτος θα δημιουργήσει προβλήματα με κάποιες τσέπες. Σε άλλες τσέπες, μπορεί να χωράει τέλεια.

Πλεονεκτήματα: Ωραία κατασκευή, πραγματική επιλογή καθημερινής μεταφοράς, ανακλαστική ταινία, οργανωμένη αποθήκευση.
Μειονεκτήματα: Υψηλό βάρος και δυσκίνητο πλάτος, το κινητό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να μπει και να βγει από την αδιάβροχη θήκη.

Τιμή: US $ 39
Βάρος: 130 g
Εξωτερικό μέγεθος: 185 x 112 mm
Μέγιστο μέγεθος τηλεφώνου: 149 x 80 mm

Θήκη κινητού Attaquer

Το σχήμα, το εσωτερικό χώρισμα και η τσέπη ασφαλείας με φερμουάρ δείχνουν ότι το Attaquer εμπνεύστηκε από την Rapha σε αυτό το προϊόν.

Ωστόσο, ενώ στη Rapha προσφέρεται εντυπωσιακή προστασία από το νερό, εδώ φαίνεται να το απορροφά, αλλά εκπληκτικά δεν αφήνει να μουσκέψει το εσωτερικό.

Η ελαφρώς γεμισμένη κατασκευή φαίνεται επίσης να κάνει καλή δουλειά στο να απομονώνει τις μετακινήσεις των αντικειμένων.

Πλεονεκτήματα: Απλός και αποτελεσματικός σχεδιασμός, εσωτερική οργάνωση, καλό για κινητό ή ανταλλακτικά.
Μειονεκτήματα: Μουσκεύει το νερό, σχεδόν πιστό αντίγραφο του Rapha.
Τιμή: US $ 28
Βάρος: 40 g
Εξωτερικό μέγεθος: 155 x 95 mm
Μέγιστο μέγεθος τηλεφώνου: 151 x 84 mm

Θήκη κινητού Topeak

Εδώ έχουμε την περίπτωση όπου η Topeak εμπνέεται από την Bellroy-MAAP. Όπου η MAAP επιλέγει δέρμα, η Topeak χρησιμοποιεί πολυεστέρα 600D επεξεργασμένο με DWR, και εκεί οι φαινομενικά διαφορές τελειώνουν.

Στο εσωτερικό του θα βρούμε ένα σχεδόν ακριβές αντίγραφο της απλής αλλά αποτελεσματικής εσωτερικής διάταξης της MAAP, αν και με μια επένδυση χωρίς γρατσουνιές που δεν είναι τόσο μαλακή.

Ωστόσο, αυτή η επίστρωση DWR είναι σίγουρο ότι θα φθαρεί με τη χρήση (ειδικά αν χρησιμοποιείται ως καθημερινή μεταφορά) και θα χρειαστεί συντήρηση για να εξασφαλίσει την αποβολή νερού από την επιφάνεια.

Πλεονεκτήματα: Ποιότητα κατασκευής με χρήσιμο εσωτερικό, μοντέρνο μέγεθος τηλεφώνου με επιλογή μαύρου ή γκρι.
Μειονεκτήματα: Η προστασία του νερού απαιτεί συντήρηση, δεν είναι αδιάβροχο, ακριβό.
Τιμή: US $ N / A

Βάρος: 60 g (4,7 in)
Εξωτερικό μέγεθος: 156 x 85 mm (4,7 in), 170 x 92 mm (5,5 in)
Μέγιστο μέγεθος τηλεφώνου: 150 x 79 mm (4,7 in), 164 x 86 mm (5,5 in)

Spurcycle Multi Pouch

Η οθόνη του κινητού μπορεί να λειτουργήσει μέσω αυτής της ημιδιαφανής θήκης Dyneema. Το υλικό αυτό ίσως είναι πιο γνωστό στην ποδηλασία για τη χρήση του στο πάνω μέρος των παπουτσιών S-Works, αλλά οι εφαρμογές του είναι ευρύτερες.

Αυτή η θήκη με φερμουάρ δεν προσφέρει εσωτερική οργάνωση, αλλά προσφέρει ένα κούμπωμα σε κάθε γωνία που μας επιτρέπει να το χωρίσουμε στη μέση, για να κρατήσουμε τα αιχμηρά αντικείμενα μακριά από τα ευαίσθητα.

Είναι η απλότητα και το μικρό βάρος που θα μας αρέσουν περισσότερο. Απλά ας μην περιμένουμε να κρατήσει τα πράγματά μας στεγνά.

Πλεονεκτήματα: Ευέλικτη θήκη με εύκολες επιλογές μεγέθους, ενδιαφέρουσα επιλογή υλικού, χώρος για μελλοντικά μεγαλύτερα τηλέφωνα.
Μειονεκτήματα: Δεν υπάρχουν εσωτερικοί διαιρέτες, όχι τόσο αδιάβροχο όσο φαίνεται.
Τιμή: US $ 29
Βάρος: 11 g
Εξωτερικό μέγεθος: 191 x 121 mm
Μέγιστο μέγεθος τηλεφώνου: 180 x 115 mm

Θήκη κινητού EVOC

Προσφέρει ένα καλυμμένο και μαλακό εσωτερικό, έναν ανθεκτικό ιμάντα Velcro και σχεδόν τίποτα άλλο.

Το μέγεθος είναι κάπως προγενέστερο και το iPhone XR απλά ταιριάζει μόνο στην XL έκδοση. Αν έχουμε κινητό τύπου Plus, συνεχίζουμε το ψάξιμο…

Εάν ποδηλατούμε με ένα σακίδιο και θέλουμε το κινητό να μην μας ενοχλεί,  αλλά και με εύκολη πρόσβαση, τότε αυτή η θήκη είναι για εμάς.

Πλεονεκτήματα: Καλό pudding, συνδέεται με ιμάντα σακιδίου, μαλακή επένδυση.
Μειονεκτήματα: Περιορισμένη χρησιμότητα πέρα ​​από το σακίδιο, όχι για βύθιση σε νερό.
Τιμή: US $ 25
Βάρος: 64 g (μέγεθος XL)
Εξωτερικό μέγεθος: 155 x 75 mm (L), 160 x 80 mm (XL)
Μέγιστο μέγεθος τηλεφώνου: 148 x 70 mm (L), 152 x 75 mm (XL)

Θήκη κινητού PocPac

Από πολλές απόψεις, αυτή είναι η πιο ανθεκτική έκδοση μιας θήκης με φερμουάρ και παρέχει σχεδόν εξίσου καλή προστασία από το νερό, επιτρέποντας ταυτόχρονα την λειτουργία της οθόνης του κινητού.

Η θήκη PocPac προσφέρει κλείσιμο με φερμουάρ, ενώ ένα εσωτερικό διαχωριστικό κρατά κλειδιά, κάρτες και μετρητά μακριά από το κινητό μας.

Πλεονεκτήματα: Σχεδόν αδιάβροχη σαν θήκη με φερμουάρ, η οθόνη αφής μπορεί να λειτουργεί, πιο ανθεκτική από την αντίστοιχη θήκη με φερμουάρ.
Μειονεκτήματα: Ασυνεπής αξιοπιστία.
Τιμή: Περίπου US $ 13
Βάρος: 10 g (ποικίλλει)
Εξωτερικό μέγεθος: Μεταβλητή
Μέγιστο μέγεθος τηλεφώνου: Μεταβλητή

Θήκη zip-lock

Η οικονομική επιλογή. Είναι αληθινά αδιάβροχο, μπορούμε να χειριζόμαστε την οθόνη αφής, διατίθεται σε τεράστια ποικιλία μεγεθών και μπορεί να αγοραστεί σε ποσότητες.

Όμως, μας κάνει να φαινόμαστε «φθηνοί», βάζοντας ένα ακριβό κινητό και τα λεφτά μας σε μια τσαλακωμένη πλαστική τσάντα ως θήκη.

Σίγουρα δεν είναι τόσο ανθεκτική, οπότε θα πρέπει να την αλλάζουμε τακτικά. Πιο σημαντικό, δεν προσφέρει προστασία από πτώση,  και τα αιχμηρά αντικείμενα μπορούν εύκολα να την σκίσουν, ενώ τα πάντα κουδουνίζουν.

Πλεονεκτήματα: Αδιάβροχη, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει η οθόνη αφής, επαναχρησιμοποιείται, με το χαμηλότερο κόστος.
Μειονεκτήματα: Η έλλειψη προστασίας από την πρόσκρουση, καμία εσωτερική οργάνωση, ανθεκτικότητα.
Τιμή: Μεταβλητή, αλλά εύκολα κάτω από 50c.
Βάρος: 1-3 g
Εξωτερικό μέγεθος: Μεταβλητό
Μέγιστο μέγεθος τηλεφώνου: Μεταβλητό

Συμπέρασμα

Δεν υπάρχουν κακές επιλογές στην δοκιμή επιλογής. Έχει να κάνει με τις προσωπικές μας ανάγκες και αν π.χ. θέλουμε μόνο αδιάβροχη προστασία για το κινητό μας, τότε η ταπεινή θήκη με φερμουάρ θα κάνει τη δουλειά.

Προσωπικά στις προπονήσεις, παίρνω μαζί τα κλειδιά του σπιτιού, το κινητό και λίγα χρήματα. Οπότε θα με ενδιέφερε μια θήκη με αδιάβροχη προστασία και εσωτερική οργάνωση –όπως η Rapha και η Attaquer. Η πρώτη έχει πολύ καλή αδιαβροχοποίηση και η δεύτερη σκληρότερο εξωτερικό υλικό για καλύτερο πιάσιμο.

Η επιλογή είναι δική σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ο Nairo Quintana ξεφεύγει σοβαρό τραυματισμό, ύστερα από ατύχημα με αυτοκίνητο

Ο Nairo Quintana ξέφυγε χωρίς τραυματισμό, ύστερα από χτύπημα που δέχτηκε από αυτοκίνητο, …