Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης είναι και επίσημα ο αθλητής που θα εκπροσωπήσει την Ελληνική ποδηλασία δρόμου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού «Τόκιο 2020». Την απόφαση πήρε στην τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, δίνοντας στον διεθνή ποδηλάτη το ένα και μοναδικό εισιτήριο που έχει πάρει η Ελλάδα για τους αγώνες ποδηλασίας δρόμου.

«Λάβαμε υπ΄ όψιν μας όλα τα δεδομένα και πάνω απ’ όλα τα κριτήρια που είχαμε βάλει και γνωστοποιήσει στους αθλητές μας από την αρχή. Η προσπάθεια όλων ήταν δύσκολη και επίπονη και πολλά συγχαρητήρια στον Πολυχρόνη Τζωρτζάκη που πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο. Μπράβο βέβαια και στα άλλα παιδιά που διεκδίκησαν με πάθος την πρόκριση», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠ Παναγιώτης Πριστούρης.

Να θυμίσουμε ότι την πρόκριση διεκδίκησαν προσφέροντας σημαντικές διακρίσεις για την χώρα μας, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Μιχάλη Φαραντάκη κυρίως οι Γιώργος Μπούγλας, Χαράλαμπος Καστραντάς και Στυλιανός Φαραντάκης.

Ο ίδιος δήλωσε, μέσα από το λογαριασμό του στο FB:

“Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο ήταν αυτό που με τροφοδοτούσε με πείσμα και κίνητρο τα τελευταία χρόνια , στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα. Το μέγεθος της ικανοποίησης είναι τεράστιο, τόσο για εμένα όσο και για αυτούς που με στηρίζουν.”

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναθλητές και τους προπονητές στην Εθνική ομάδα για τον κοινό στόχο και την άψογη συνεργασία εντός αγώνων, η ευγενής άμιλλα και ο υγιείς ανταγωνισμός/συναγωνισμός είναι η βάση σπουδαίων πραγμάτων και μονόδρομος προς την συλλογική εξέλιξη , την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας – Hellenic Cycling Federation για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει και τέλος το ερασιτεχνικό μου σωματείο ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES και τον προπονητή μου Παναγιώτη Μαρεντάκη που είναι εκεί για εμένα απ’ όταν ξεκίνησα την αγωνιστική ποδηλασία πριν από 15 χρόνια. Σε αυτούς που πίστεψαν και συνεχίζουν να πιστεύουν σε εμένα βοηθώντας ή εμψυχώνοντας με κατά την διάρκεια της καριέρας μου έχω να πω, τα καταφέραμε!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ο Nairo Quintana ξεφεύγει σοβαρό τραυματισμό, ύστερα από ατύχημα με αυτοκίνητο

Ο Nairo Quintana ξέφυγε χωρίς τραυματισμό, ύστερα από χτύπημα που δέχτηκε από αυτοκίνητο, …