Ο Chris Froome έχει προφανώς υποστεί μια καθυστέρηση στην αποκατάσταση της φόρμας του μετά τον τραυματισμό του, αφού εγκατέλειψε νωρίς το προπονητικό camp της Ineos. Ένας από τους αγωνιστικούς διευθυντές δήλωσε, ότι δεν ξέρει αν ο τετράκις πρωταθλητής Tour de France θα ανακάμψει.

Κάτι ανάλογο είχε αναφερθεί στο ιταλικό ποδηλατικό περιοδικό  SpazioCiclismo, λέγοντας ότι ο Froome εγκατέλειψε το ισπανικό προπονητικό camp μετά από 2 ημέρες, με την ανάκαμψη του 34χρονου να χαρακτηρίζεται «αργή».

Ο Dario David Cioni, ο εν λόγω αγωνιστικός διευθυντής, δήλωσε: «Μετά από 2 ημέρες προπόνησης στην Ισπανία, ο Froome, ο οποίος φιλοδοξεί να αποκτήσει την 5η κίτρινη φανέλα, επιστρέφει στο σπίτι του. Δεν είναι καλά και ποιος ξέρει αν θα ανακάμψει».

Η αποκατάσταση του Froome φάνηκε να πηγαίνει καλά, επιστρέφοντας στο δρόμο μόλις 14 εβδομάδες μετά το ατύχημα του στο Critérium du Dauphiné. Στη συνέχεια επέστρεψε στο νοσοκομείο για να αφαιρέσει τα μεταλλικά βοηθήματα που είχε στο ισχίο και τον αγκώνα, αφού συμμετείχε στο Saitama Criterium στην Ιαπωνία.

Αυτή η αποκάλυψη από το στρατόπεδο της Ineos, τροφοδοτεί περαιτέρω φήμες ότι ο Egan Bernal θα παραλείψει το Giro d’Italia και θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο Tour de France ως κύριο στόχο της σεζόν του.

Η βρετανική ομάδα, η οποία υποστήριξε τον μεγάλο προϋπολογισμό χορηγίας, με τους 7 τίτλους στο TDF που κατέκτησε τα τελευταία 8 χρόνια, θεωρείται ότι υποστηρίζει τον τωρινό πρωταθλητή του Tour, Egan Bernal,  παρά τις φαινομενικές επιθυμίες του νεαρού Κολομβιανού να οδηγήσει επίσης στο Giro d’Italia τον Μάιο.

Αυτό με τη σειρά του θα άφηνε τον Richard Carapaz ή τον Geraint Thomas να είναι αρχηγοί στην Ineos στο Ιταλικό Grand Tour, με το νέο απόκτημα της ομάδα, να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Giro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Η UCI αναβάλλει τους αγώνες μέχρι την 1η Ιουνίου

Για δεύτερη φορά σε δύο εβδομάδες, η Union Cycliste Internationale (UCI) συγκέντρωσε εκπρο…