Ο Bjarne Riis επιστρέφει στη διαχείριση μιας ομάδας WorldTour.

Ο πρώην επαγγελματίας αθλητής και πρώην διευθυντής των ομάδων CSC και Saxo Bank, αναλαμβάνει το ρόλο του διευθυντή ομάδας με την NTT Pro Cycling, το νέο όνομα της ομάδας που ήταν γνωστή ως Dimension Data. Ο ποδηλατικός όμιλος Virtu Circle όπου ο Riis είναι συνέταιρος, έχει επενδύσει το 1/3 των μετοχών στην εταιρεία που διαχειρίζεται την ομάδα.

Ο Riis, 55 ετών, αποχώρησε από τους αγώνες το 1999, αφού συγκέντρωσε μερικά μεγάλα αποτελέσματα, αλλά το 2007 αναγνώρισε ότι είχε ντοπαριστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια του Tour de France του 1996, όπου τερμάτισε στο βάθρο.

Αφού αποσύρθηκε, ο Δανός άρχισε μια μεγάλη πορεία στο τιμόνι της ομάδας CSC. Συνέχισε να διαχειρίζεται την ομάδα μετά την πώληση ιδιοκτησίας της ομάδας στον Oleg Tinkov στα τέλη του 2013, αλλά ο Riis εγκατέλειψε την ομάδα λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα.

Έκτοτε, ο Όμιλος Virtu Cycling, τον οποίο κατέχει ο Riis μαζί με τους Lars Seier Christensen και Jan Bech Andersen, διαχειριζόταν μια γυναικεία ομάδα. Η Team Virtu Cycling τερμάτισε τη δράση της στα τέλη του 2019,  αφού δεν κατάφεραν να βρουν χορηγό παρά την επιτυχημένη σεζόν. Η Virtu διαχειρίζεται επίσης την ανδρική ομάδα Continental Team Waoo.

Όπως σημείωσε ο  Seier σε μια αναρτήση στο Facebook την 1η Ιανουαρίου, έχοντας μια ομάδα «στο υψηλότερο επίπεδο όταν ο Γύρος ξεκινά στην Κοπεγχάγη το 2021» ήταν ένας σημαντικός στόχος.

Σε ένα δελτίο τύπου που αναγγέλλει τις ειδήσεις, τόσο ο Riis όσο και ο Doug Ryder, ο ιδρυτής και ο διευθυντής της ομάδας NTT, εξέφρασαν μεγάλες ελπίδες για τη βελτίωση της ομάδας, η οποία συχνά κατατασσόταν στις χαμηλότερες βαθμίδες.

«Η Δανέζικη ποδηλασία βρίσκεται σε πολύ ισχυρή θέση και αυτή η συνεργασία, μαζί με το ίδρυμα που έχουμε ήδη στη διάθεσή μας, πιστεύω ότι θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ομάδας για να γίνει ένας από τις καλύτερες στον κόσμο τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Ryder. «Αυτή είναι η φιλοδοξία μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…