Το πρόβλημα

Το πρόβλημα που υπάρχει γενικώς με τα χειμερινά ποδηλατικά ρούχα συνοψίζεται σε 3 λέξεις: Όγκος, διαπνοή, υγρασία. Και εξηγώ..

Κάθε σοβαρή εταιρία, προσφέρει χειμερινά ρούχα με καλή μόνωση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αλλά η καλή μόνωση σημαίνει αναπόφευκτα παραπάνω όγκο (αν μιλάμε για χειμερινό τζάκετ) ή πιο «άκαμπτα» υφάσματα (αν μιλάμε για χειμερινό κολάν).

Επίσης υπάρχουν καλά αδιάβροχα ρούχα, που μας προστατεύουν από «κανονική» βροχή, που όμως παρέχουν χαμηλό ποσοστό διαπνοής. Ξέρετε, εκείνο το απαίσιο αίσθημα της διαρκούς υγρασίας που νιώθουμε στο σώμα μας, μετά από λίγη ώρα. Κάτι τέτοιο, τα κατατάσσει ως ακατάλληλα για μεγάλες ή δυνατές προπονήσεις. Φυσικά αν συνεχίζει να βρέχει, δεν έχουμε άλλη επιλογή…

Τέλος, υπάρχει η λεγόμενη «ανοιξιάτικη» σειρά, συνήθως πιο ελαφρά ρούχα με αντιανεμική προστασία, που μας επιτρέπουν να ποδηλατούμε δυνατά, με καλή διαπνοή. Τέτοια ρούχα μπορούμε να τα φοράμε σε μονοψήφιες θερμοκρασίες και να απολαμβάνουμε την βόλτα μας, μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει… Τότε, η βόλτα μας δυστυχώς έχει καταστραφεί.

Η λύση

Για όλους εμάς που θέλουμε να απολαμβάνουμε τις χειμερινές συνθήκες ποδηλατώντας, η λύση έρχεται από την Ιταλική φίρμα Ale, με την σειρά ρούχων Klimatik.

Ale Klimatik για ακραίες συνθήκες – Παρουσίαση

Σύμφωνα με την εταιρεία, «Η σειρά Klimatik είναι μια πλήρη συλλογή που αποτελείται από ζέρσεϊ, τζάκετ, σορτσάκι, κολάν και ρουχισμό, ειδικά εξελιγμένο για να υποστηρίζει αναβάτες σε ακραίες καιρικές συνθήκες».

Με άλλα λόγια, είναι μια σειρά ρούχων που μας παρέχει προστασία σε υγρές συνθήκες (βροχή, υγρασία, ομίχλη) και σε χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την εταιρία από -2ο έως 12ο.

Παρουσίαση

Ξεκινάμε λοιπόν την παρουσίαση της σειράς Klimatik 2019/2020, που μας προμήθευσε το κατάστημα Podilatorama Bike Store από την Θεσσαλονίκη, αντιπρόσωπος της εταιρίας Ale.

K-Idro Winter Jersey – 113

Όπως αναφέρει η ονομασία, είναι το χειμερινό ζέρσεϊ της εν λόγω σειράς. Πρώτη έκπληξη, το ζέρσεϊ είναι κοντομάνικο! Θα παρέχει την ανάλογη προστασία; Θα δούμε στην πρώτη βόλτα…

Ξεδιπλώνοντας το ρούχο, μόνο από την αίσθηση φαίνεται η ποιότητα των υλικών. Εξωτερικά, το υλικό φαίνεται πιο πυκνό σε ύφανση, ενώ εσωτερικά έχει την αίσθηση του fleece, προφανώς για να παρέχει μόνωση για το σώμα. Σύμφωνα με την εταιρία, το ρούχο είναι φτιαγμένο από 3 υλικά: Acquazero, Thermoacquazero και Thermo Light 3L DW.

Με πιο απλά λόγια, το ρούχο έχει εξωτερικά επενδυμένη μια μεμβράνη που το κάνει αντιανεμικό και , ενώ ταυτόχρονα παρέχει πολύ καλή διαπνοή, 3 σε 1 δηλαδή!

Από τα πρώτα πράγματα που προσέξαμε είναι το μεγάλο αντανακλαστικό λογότυπο χαμηλά στη μέση, τακτική που συνεχίζεται στα μανίκια με μικρότερα λογότυπα. Άκρως απαραίτητο μια και τα περισσότερα ρούχα της σειράς είναι μαύρα.

Το άλλο κομμάτι που «φωνάζει» road cycling είναι η προέκταση του ρούχου πίσω χαμηλά, ώστε να διατηρεί στεγνά τα οπίσθια μας, ακριβώς όπως υπάρχει σε πολλά αδιάβροχα τζάκετ. Εσωτερικά, η προέκταση διαθέτει μια λεπτή ταινία σιλικόνης, για να αγκιστρώνει στο bib shorts και να μένει στη θέση της.

Η προφύλαξη από το νερό συνεχίζεται στις πίσω τσέπες του ζέρσεϊ- 3 συνολικά. Επίσης πρωτότυπο είναι το κάλυμμα που υπάρχει πάνω από τις τσέπες, που δεν επιτρέπει το νερό της βροχής ή την υγρασία να εισχωρήσει στο εσωτερικό τους. Οπότε, καθόλου άγχος για το κινητό μας εδώ!

Το ζέρσεϊ χαμηλά μπροστά έχει «ψηλό» τελείωμα, ώστε να μην μας εμποδίζει όταν πιάνουμε τα drops.

Το φερμουάρ παρέχει αντιανεμική προστασία με εσωτερικό προστατευτικό, τελειώνοντας ψηλά στο σαγόνι μας.

Διατίθεται σε 4 χρώματα, 4 μεγέθη, βάρος 260 γρ, προτεινόμενες θερμοκρασίες 10ο -15ο.

K-Idro Winter bib shorts – 93

Το χειμερινό σορτσάκι της σειράς, χρησιμοποιεί επίσης το υλικό Thermoacquazero για να παρέχει μόνωση από χαμηλές θερμοκρασίες και τον αέρα και είναι επίσης υδροφοβικό.

Όπως το ζέρσεϊ, έχει αντανακλαστικά λογότυπα δεξιά και αριστερά. Τα τελειώματα, έχουν μια ελαστική ταινία μήκους 7 εκατοστών, για να κρατάει το σορτσάκι πάνω στο σώμα μας. Εσωτερικά, δεν υπάρχει ταινία σιλικόνης ως συνήθως, αλλά μια συνεχόμενη σειρά με το λογότυπο της εταιρίας σε σιλικόνη. Μπράβο για την προσοχή στη λεπτομέρεια!

Οι τιράντες τελειώνουν σε διάτρητο πλέγμα, από το θερμικό υλικό που αναφέραμε, που βοηθάει πολύ στη διαπνοή του σώματος μας.

Εσωτερικά, το κυρίως θερμικό υλικό που κρατάει ζεστή τη μέση και τη λεκάνη μας είναι σε χρώμα τιρκουάζ (για να σπάει το μαύρο).

Το μαξιλαράκι με την ονομασία Klima 8HF, είναι κατασκευασμένο από ελαστικές μικροϊνες, με δυνατότητα μνήμης των οστών της λεκάνης μας. Η προστατευτική επένδυση στην ισχιακή ζώνη φτάνει σε μέγιστη πυκνότητα 120 kg / m³, με πάχος 8 mm.

Είναι ειδικά κατανεμημένη ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη προστασία από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Ale Klimatik για ακραίες συνθήκες – Παρουσίαση

Κεντρικά, υπάρχει ένα κανάλι ανακούφισης, όπως ονομάζεται, για να προστατεύεται το νεύρο με έξτρα υποστήριξη. Ιδανικό για όσους κάνουν μεγάλες αποστάσεις.

Τέλος, το μαξιλαράκι παρέχει αντιβακτηριακή προστασία, για να εξασφαλίσει τη μέγιστη υγιεινή για το σώμα μας.

Διατίθεται μόνο σε μαύρο χρώμα, 4 μεγέθη, βάρος 200 γρ, προτεινόμενες θερμοκρασίες 6ο-15ο.

K – Atmo Arm Warmers – 29

Και στα μανίκια υπάρχει πάλι θερμικό ύφασμα Thermoacquazero για να παρέχει μόνωση και εξωτερικά η μεμβράνη που τα κάνει αντιανεμικά και υδροφοβικά.

Στο πάνω μέρος υπάρχει εσωτερικά ταινία σιλικόνης για να αγκιστρώνει στο ζέρσεϊ ή στο μακρυμάνικο ισοθερμικό μας. Το δεξί μανίκι έχει ανάγλυφο το λογότυπο της εταιρίας, ενώ το αριστερό την ονομασία της σειράς.

Διατίθεται σε 2 χρώματα (μαύρο και fluo), 3 μεγέθη, ενώ προτεινόμενες θερμοκρασίες 4ο-12ο.

K – Atmo Leg Warmers – 38

Όπως και στα μανίκια, υπάρχει εσωτερικά ταινία σιλικόνης, με τα λογότυπα να είναι τοποθετημένα όπως στα μανίκια.

Το υλικό κατασκευής τους είναι πάλι το Thermoacquazero, ενώ οι ραφές είναι μικροσκοπικές, ώστε να εμποδίζουν τη διείσδυση του νερού. Τέλος, στο πίσω μέρος τους, υπάρχουν μικρά αντανακλαστικά για αυξημένη ορατότητα.

Διατίθενται μόνο σε μαύρο , 3 μεγέθη, βάρος 280 γρ., και προτεινόμενες θερμοκρασίες 4ο-12ο.

Klimatik Shoe Cover – 34

Τα καλύμματα παπουτσιών, είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένα από νεοπρένιο, κάτι που τα καθιστά ουσιαστικά αδιάβροχα. Εσωτερικά έχουν θερμική επένδυση για έξτρα μόνωση, ενώ οι ραφές είναι θερμοκολλημένες, για την αποφυγή υγρασίας.

Ale Klimatik για ακραίες συνθήκες – Παρουσίαση

Είναι 22 εκατοστά σε ύψος, καλύπτοντας και τις χειμερινές κάλτσες που θα φοράμε. Στο πάνω μέρος τους, έχουν ένα ελαστικό κολάρο για να εφαρμόζει σφιχτά στο πόδι μας, εμποδίζοντας την διείσδυση νερού.

Η ορατότητα μας στο δρόμο βελτιώνεται από την αντανακλαστική λωρίδα που έχουν στην εξωτερική πλευρά. Επίσης, έχουν ένα αντανακλαστικό κομμάτι υφάσματος – στο πίσω μέρος- που βοηθά στην εφαρμογή και την fluo λωρίδα στο ελαστικό κολάρο.

Την εικόνα κλείνει το μεγάλο λογότυπο της εταιρίες σε γυαλιστερό μαύρο (όχι αντανακλαστικό) και το χρωματιστό όνομα της σειράς, κάθετα στο πίσω μέρος.

Διατίθενται μόνο σε μαύρο, μεγέθη από 38-48, και προτεινόμενες θερμοκρασίες -2ο-+8ο.

Klimatik Neoprene Gloves – 37

Τα γάντια της σειράς, ακολουθούν την ίδια λογική με τα καλύμματα. Έτσι, είναι κατασκευασμένα εξωτερικά από νεοπρένιο 3 mm και εσωτερικά από fleece για μόνωση.

Οι ραφές είναι εξωτερικές και θερμοκολλημένες, ενώ εσωτερικά στην παλάμη και στα δάχτυλα, υπάρχει ένα κυψελωτό πλέγμα, που διασφαλίζει απόλυτο κράτημα.

Η μανσέτα του γαντιού είναι μεγάλη, ώστε να καλύπτει άνετα –και εφαρμοστά- τον καρπό μας, ενώ εξωτερικά στην πάνω μεριά υπάρχει σε fluo το λογότυπο της εταιρίας και το όνομα της σειράς. Αδύνατο να μη διακρίνει κανείς από απόσταση αυτά τα γάντια!

Διατίθενται μόνο σε μαύρο, μεγέθη από XS-XXL, και προτεινόμενες θερμοκρασίες 0ο-10ο.

Ακολουθεί σε λίγες μέρες το άρθρο μας, με την δοκιμή σε ακραίες συνθήκες της παραπάνω σειράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Άγιος Αθανάσιος – Καϊμακτσαλάν – Όχι μια εύκολη γύρα!

Ήταν ένα βουνό που είχα χρόνια να επισκεφθώ και αυτό όχι χωρίς σοβαρό λόγο. Οι κλίσεις, ιδ…