Οι πρώην επαγγελματίες Alberto Contador και Ivan Basso «ταράζουν» την ποδηλατική βιομηχανία, παρουσιάζοντας ένα νέο ποδήλατο.

Ακόμα ο τίτλος δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα, και το ψευδώνυμο της φίρμας είναι «A bikes». Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα γνωρίζουμε τον πλήρη τίτλο.

Το μότο της εταιρίας φαίνεται να είναι «πάθος, συγκίνηση, αφοσίωση» και εάν το άρθρο της Gazzetta dello Sport είναι αληθινό, τότε οι αθλητές του Ιδρύματος Alberto Contador θα αγωνιστούν με αυτά τα ποδήλατα για τη σεζόν 2020.

Το ίδρυμα περιλαμβάνει την ομάδα Continental Kometa-Xstra, στην οποία ο Basso είναι αγωνιστικός διευθυντής, καθώς και ομάδες U23 και Junior.

Και οι δυο νικητές του Giro d’Italia – Basso 2006 και 2010 και Contador 2008 και  2015 – συνεργάστηκαν σε πολλά έργα από τη συνταξιοδότησή τους.

Δημοσιεύοντας πριν από την μεγάλη αποκάλυψη, ο Contador ανέβασε ένα μήνυμα στο Instagram την 1η Ιανουαρίου, γράφοντας: «1η Ιανουαρίου και μπορώ να ανοίξω το δώρο, τι θα είναι; Φυσικά είναι ένα ποδήλατο, αλλά ποιο; Είναι πολύ ιδιαίτερο, προς το παρόν θα το ονομάσουμε Α».

Πρόσθεσε ότι η δημιουργία του διήρκησε «ενάμιση χρόνο» και ότι είναι «το καλύτερο ποδήλατο» που ποδηλάτησε.

Φυσικά με τον Contador μεταβαίνοντας στη νέα μάρκα, θα σημάνει το τέλος μιας μακράς σχέσης με την Trek.

Ο Contador κέρδισε το Tour de France 2007 πάνω σε ένα ποδήλατο Trek και ολοκλήρωσε την καριέρα του με την ίδια εταιρία το 2017 – συνεχίζοντας ως πρεσβευτής της εταιρίας.

Το ποδήλατο

Εκτός από το μότο της νέας εταιρίας και ένα πολύ ακραίο βάψιμο, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για το νέο ποδήλατο.

Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα ποδήλατο με δισκόφρενα με ροπή για αναβάσεις.  Οι τροχοί και το κιτ φινιρίσματος ανήκει στην εταιρία Lightweight και το μπροστινό μέρος είναι πολύ καθαρό και τακτοποιημένο – αλλά δεν έχει ενσωματωθεί όπως σε ένα aero ποδήλατο και οι σωλήνες του είναι παραδοσιακά στρογγυλοί.

Σε απάντηση σε μια ερώτηση για το βάρος – 6.5kg -, ο Contador απάντησε στα αγγλικά «…λιγότερο…»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…