Ο Chris Froome δήλωσε ότι το μοναδικό του ενδιαφέρον για αυτή τη σεζόν είναι το Tour de France, όπου ελπίζει να κερδίσει μια 5η κίτρινη φανέλα.

Μιλώντας στο προπονητικό στρατόπεδο της Ineos στα Grand Canaria, ο Froome είπε: «Το μόνο ραντεβού που έχω κλείσει είναι το Tour de France και μέχρι τότε κάθε εβδομάδα θα συνεχίσω να φορμάρομαι … κάθε αγώνα μέχρι τον Ιούλιο … και ελπίζω ότι όταν θα φτάσω στη γραμμή εκκίνησης στη Νίκαια τον Ιούλιο, θα είμαι έτοιμος».

Ο τετραπλός νικητής συνεχίζει να ανακάμπτει από τη πτώση του στο Critérium du Dauphiné πέρυσι και λέει ότι είναι πλέον σε θέση να προπονείται κανονικά στο δρόμο με τους συναθλητές του.

«Μου έχει δοθεί το πράσινο φως για να επιστρέψω στο ποδήλατο και απλά να κάνω αυτή τη μετάβαση από τη φάση αποκατάστασης, πίσω στην κανονική προπόνηση… Αλλά πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου και απλά αισθάνομαι απίστευτα τυχερός που επιστρέφω ξανά στο ποδήλατο και όλα λειτουργούν σωστά».

Ενώ ο Froome απέρριψε πρόσφατες αναφορές από έναν αγωνιστικό διευθυντή της Ineos, ο οποίος δήλωσε ότι η αποκατάσταση του δεν πήγαινε καλά, ο 34χρονος διατηρεί την ψυχραιμία του και ξέρει ότι μπορεί ποτέ να μην φτάσει στο επίπεδο που κέρδισε 7 Grand Tours από το 2011.

«Η προοπτική να προσπαθήσω για μια 5η κίτρινη φανέλα είναι πολύ μεγάλη για μένα, είναι ένα τέτοιο κίνητρο. Αλλά πέρα ​​από αυτό, επιστρέφοντας από αυτόν τον τραυματισμό, είναι ακόμα ένας περισσότερος λόγος για μένα να προσπαθήσω να επιστρέψω», δήλωσε ο Froome. «Δεν υπάρχουν εγγυήσεις στον αθλητισμό, καμία εγγύηση ότι θα επιστρέψω για να το διεκδικήσω, αλλά θα δώσω απολύτως ό, τι έχω».

«Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος ότι αυτοί οι επόμενοι μήνες θα είναι αρκετά σκληροί, θα είναι πολύ σκληρή δουλειά και έχω πολύ έδαφος να καλύψω για να επιστρέψω εκεί που ήμουν».

«Αυτό ήταν σίγουρα ένα από τα πιο σκληρά τεστ για μένα καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας μου και ήταν ψυχολογικά δύσκολο», πρόσθεσε.

Εάν ο Froome φτάσει στην γραμμή στη Νίκαια τον Ιούλιο, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες για την κίτρινη φανέλα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ.

Ο συναθλητής και πρωταθλητής του Tour de France, Egan Bernal, δήλωσε ότι το Tour de France θα είναι ο μεγαλύτερος στόχος του έτους. Σε προηγούμενο βίντεο, ο αρχηγός του Ineos Dave Brailsford είπε ότι οι Bernal και Geraint Thomas θα έχουν καθήκοντα ηγεσίας στο Tour de France.

Εν τω μεταξύ, ο νέος αθλητής της Ineos Richard Carapaz, θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Giro d’Italia και θα ηγηθεί της ομάδας στην Ιταλία, μαζί με ένα άλλο νέο όνομα, τον Αυστραλό Rohan Dennis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

H σχέση μεταξύ προπόνησης και αθλητικής απόδοσης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προπόνηση είναι απαραίτητη και σημαντική μεταβλητή στην αθλητι…