Ο Vasil Kiryienka ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την επαγγελματική ποδηλασία λόγω καρδιακού προβλήματος.

Ο αθλητής της Ineos έχει λάβει την απόφαση μετά από ιατρικές συμβουλές, τερματίζοντας μια 15ετή καριέρα στο πελοτόν.

Ο Kiryienka έχασε προηγουμένως την έναρξη της σεζόν 2019 λόγω καρδιακής ανωμαλίας και έπειτα επέστρεψε στους αγώνες στο Tour de Romandie.

Ο 38χρονος Λευκορώσος είχε ακόμα 1 χρόνο στο συμβόλαιό του με την Ineos, αλλά τερματίζει την σύμβαση του με την ομάδα 11 μήνες.

Τα κυριότερα σημεία της καριέρας του περιλαμβάνουν την φανέλα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην ατομική χρονομέτρηση του 2015. Επίσης, πήρε μέρος σε 20 Grand Tours, κερδίζοντας 3 εταπ στο Giro d’Italia και 1 εταπ στη Vuelta a España.

«Είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για μένα, αλλά είναι η σωστή απόφαση με βάση τις συμβουλές που έλαβα από την ιατρική ομάδα», δήλωσε ο Kiryienka. «Είχα μια θαυμάσια καριέρα και απολάμβανα κάθε λεπτό αγώνα με αυτή την ομάδα. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι και είμαι τόσο ευγνώμων για όλη την υποστήριξη που έχω λάβει καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας μου».

Ο αρχηγός της Ineos, Dave Brailsford, δήλωσε ότι η απόφαση ήταν δύσκολο να ληφθεί, αλλά «προφανώς ήταν η σωστή», ευχόμενος στον αθλητή του τα καλύτερο στο μέλλον.

«Είναι απογοητευτικό για τον Kiry και για εμάς ως ομάδα. Είναι ένας αληθινός και μοναδικός αθλητής της γενιάς του. Όταν ένας αθλητής ήταν ξεκολλημένος και κοίταγε πίσω και έβλεπε τον Kiry με το ανοιχτό ζέρσεϊ να τραβάει το πελοτόν, ήξερε ότι η ώρα του να πιαστεί είχε έρθει», δήλωσε ο Brailsford.

«Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε φέρει μαζί μας τα τελευταία επτά χρόνια και είμαστε υπερήφανοι που τον υποστηρίξαμε σε μερικές απίστευτες νίκες: Στην ατομική χρονομέτρηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην νίκη του στη Vuelta και όλες τις νίκες στις ατομικές χρονομετρήσεις με τα χρώματα μας».

«Ενώ αυτή είναι μια σκληρή απόφαση να πάρει είναι προφανώς η σωστή και τον υποστηρίζουμε πλήρως σε αυτό. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και η ομάδα θα συνεχίσει να τον υποστηρίζει στο μέλλον».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Επηρεάζει ο χυμός παντζαριών την απόδοση μας;

Τα τεύτλα γενικά και ο χυμός παντζαριών ειδικά, γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι ενισχύουν την…