Οι αναβαθμίσεις είναι ένας τρόπος ζωής για εμάς τους ποδηλάτες. Ακόμη και αν κάθε κομμάτι του ποδηλάτου φαίνεται (ή είναι) τέλειο, απλά πάντα ψάχνουμε το επόμενο καλύτερο πράγμα.

Αν λοιπόν υποθέταμε ότι είχαμε απεριόριστο προϋπολογισμό, για να αποκτήσουμε τις επόμενες αναβαθμίσεις μας, ίσως θα μας ενδιέφεραν τα παρακάτω –πανάκριβα- αξεσουάρ:

Δισκοβραχίονας THM Clavicula SE, (χωρίς δίσκους) → € 1149

Η εταιρία THM είναι γνωστή στον κόσμο της ποδηλασίας για τα συστατικά τους από ελαφρύ ανθρακονήματα. Το τελευταίο τους αξεσουάρ, το Clavicula SE, αποτελεί ένα πολύ ελαφρύ δισκοβραχίονα. Διαθέτει μια μεταβαλλόμενη αράχνη, που επιτρέπει τη χρήση κάθε συνδυασμού δίσκων και υπάρχει ακόμη και μια συμβατή έκδοση για βατόμετρο SRM.

Διαθέτοντας επίσης μια μεσαία τριβή από ανθρακόνημα, δίνει σε αυτό το αξεσουάρ ένα ελάχιστο βάρος της τάξης των 293 γρ., κάνοντας το Clavicula SE το ελαφρύτερο δισκοβραχίονα παραγωγής στην αγορά.

Τροχοί Lightweigth Fernweg Evo 63mm disk Schwarz Ed. € 9258

Αναβαθμίζοντας το ποδήλατο – 8 ακριβά αξεσουάρ

Σχεδιασμένοι για τη βέλτιστη aero απόδοση, σταθερότητα και βάρος, διαθέτουν μαύρα γραφικά, που θα συμπληρώνουν αισθητικά κάθε ποδήλατο.

Τα στεφάνια 63mm καθιστούν τους τροχούς ιδανικούς για ατομικές χρονομετρήσεις και διαδρομές όταν το έδαφος είναι λοφώδες.

Διαθέτουν 20 ακτίνες, εμπρός και πίσω και ζυγίζουν συνολικά 1695 γρ. (810 γρ., εμπρός και 885 γρ., πίσω).

Σύστημα τροχαλιών (OSPW) CeramicSpeed ​​→ € 1505

Αναβαθμίζοντας το ποδήλατο – 8 ακριβά αξεσουάρ

Μέχρι τώρα οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε τους υπερβολικά μεγάλα «κλουβιά» και τροχαλίες, που φαίνεται να είναι διαδεδομένοι στους αγώνες World Tour. Σχεδιασμένα για να βελτιώσουν την απόδοση του συστήματος μετάδοσης, υπάρχουν αρκετές επιλογές εκεί έξω. Η CeramicSpeed ​​είναι ένας από τους δημιουργούς της τεχνολογίας και βρίσκεται ακόμα στην κορυφή του παιχνιδιού.

Τα τελευταία υπερμεγέθη συστήματά του χρησιμοποιούν 3D τυπωμένες τροχαλίες από τιτάνιο, όπως εμφανίζονται στο καινούργιο ποδήλατο πίστας Hope. Φυσικά λειτουργούν σε κεραμικά ρουλεμάν και περικλείονται σε ενισχυμένο με ανθρακόνημα κλουβί.

Φυσικά υπάρχουν μοντέλα πιο «οικονομικά» κοντά στα € 500.

Σέλα Berk Composites Lukna → € 440

Αναβαθμίζοντας το ποδήλατο – 8 ακριβά αξεσουάρ

Το μεγαλύτερο αβαντάζ της συγκεκριμένςη σέλας είναι η μάζα της, μόνο 68 γρ.!

Αλλά τότε δεν συμβαίνει κάτι πάρα πολύ με το Lukna. Η πλήρης κατασκευή της από ανθρακονήματα μπορεί να μοιάζει ότι θα σας ταλαιπωρεί, αλλά τα πλαϊνά της είναι φτιαγμένα για να φλεξάρουν και να παρέχουν πολύ καλή στήριξη.

Φρένα THM Fibula → € 1230

Τα συγκεκριμένα φρένα της THM είναι εξίσου εντυπωσιακά ελαφριά με τους προκατόχους τους (μόνο 120 γρ.), αλλά τώρα είναι συμβατά και με τα σύγχρονα πιο φαρδιά σρτεφάνια.

Χάρη σε ένα ρυθμιζόμενο έκκεντρο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στεφάνια από 19 έως 30 mm. Αυτό είναι ιδανικό αν χρησιμοποιούμε διαφορετικούς τροχούς και ελαστικά μέχρι 25 mm. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φρένα με μανέτες Shimano, SRAM και Campagnolo.

Λαιμός AX-Lightness Rigid → € 499

Τα αξεσουάρ της AX-Lightness ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό στο θέμα βάρους. Εδώ μπορούμε να έχουμε ένα λαιμό 70mm, που ζυγίζει μόνο 68 γρ. Και αυτό μαζί με τα μπουλόνια! Αν τα 70 mm φαίνονται λίγα, η γερμανική εταιρία κατασκευάζει λαιμούς μέχρι 130mm.

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι το Rigid είναι πιο σκληρό από τα περισσότερους λαιμούς από αλουμίνιο, χάρη στην πλήρη κατασκευή από ανθρακόνημα.

Συστήνεται για τα πάντα μέχρι τη χρήση ποδηλάτων βουνού, αρκεί να είμαστε μέσα στο όριο βάρους των 100 κιλών.

Ενσωματωμένο τιμόνι MOST Talon Ultra Di2 1K Carbon → € 893

Το MOST Talon Ultra έχει όλες τις καλωδιώσεις εσωτερικά για να επιτύχει άριστη αεροδυναμική, ενώ η στρεπτική ακαμψία έχει αυξηθεί κατά 8% για καλύτερη μεταφορά ισχύος και ακρίβεια διεύθυνσης. Παρά αυτές τις εντυπωσιακές βελτιώσεις, η MOST κατάφερε να μειώσει το βάρος του τιμονιού κατά περισσότερο από 10% , στα 390 γρ.

Υπάρχει μόνο ένα σημαντικό μειονέκτημα… Είναι μόνο συμβατό με το τελευταίο Dogma F12 της Pinarello. Αν δεν έχουμε αυτό το πλαίσιο, αλλά θέλουμε ακόμα την ίδια εμφάνιση, τότε θα πρέπει να «συμβιβαστούμε» με το σύστημα MOST Talon Aero (€ 775).

Πεντάλ Speedplay Nanogram Zero → € 832

Διατίθενται ως «μόνο για αγώνες» αυτά τα πεντάλ Nanogram χρησιμοποιούν παίρνουν την κλασσική πλατφόρμα Speedplay Zero και εξοικονομούν βάρος. Μόλις 65 γρ., ανά πεντάλ, χρησιμοποιούν άφθονα τιτάνιο και κεραμικά ρουλεμάν για να επιτύχουν αυτή τη λεπτή μάζα.

Εξακολουθούν να διατηρούν την ίδια πρακτική προσαρμογή, έχοντας ακόμα τον σχεδιασμό διπλής όψης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Χορτοφαγική διατροφή – Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Η χορτοφαγική διατροφή έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ το…