Ο Mathieu van der Poel απέδειξε για άλλη μια φορά την κλάση του την Κυριακή, παίρνοντας την τρίτη φανέλα με το ουράνιο τόξο στο cyclocross και τη 2η του σε δύο χρόνια.

Ο Ολλανδός οδήγησε τον αγώνα στο Dubendorf της Ελβετίας από την αρχή μέχρι το τέλος, κερδίζοντας με χρόνο 1.08 από τον Βρετανό Tom Pidcock.

Ο  Pidcock, παίρνοντας μέρος στο 1ο του παγκόσμιο πρωτάθλημα, έκανε μια αξιοσημείωτη απόδοση, ξεπερνώντας όλους τους βέλγους αθλητές, με τον Toon Aerts να τερματίζει 3ος, 25΄΄ πίσω του.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Pidcock έγινε ο πρώτος Βρετανός που τερμάτισε στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Cyclocross, αποδεικνύοντας και πάλι την τεράστια δυναμική του.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες της σεζόν, όπου ο van der Poel έμενε πίσω στο 1/3 της διαδρομής, ο Ολλανδός επιτέθηκε από την εκκίνηση, οδηγώντας με 12΄΄ διαφορά, στο τέλος του πρώτου από τους 7 γύρους και έτσι κατάφερε να κερδίσει και αυτόν τον αγώνα.

«Περίμενα να σπάσει νωρίς, γιατί η διαδρομή ήταν πολύ δύσκολη», δήλωσε ο van der Poel. «Ήταν ένας από τους σκληρότερους αγώνες που έχω κάνει ποτέ».

«Ήταν ένας πολύ τίμιος αγώνας», πρόσθεσε. «Οι δυνατότεροι αθλητές ήταν μπροστά και αυτό είναι πολύ καλό σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Mathieu van der Poel – 3η φορά παγκόσμιος πρωταθλητής

UCI 2020 Cyclocross World Championships – Dubendorf, Switzerland
1. Mathieu van der Poel (Ned) 1.08.52
2. Tom Pidcock (Gbr) at 1.20
3. Toon Aerts (Bel) at 1.45
4. Wout van Aert (Bel) at 2.04
5. Laurence Sweek (Bel) 2.32
6. Michael Vanthourenhout (Bel) at 3.12
7. Corne van Kessel (Ned) at 3.52
8. Tim Merlier (Bel) at 4.32
9. Quinten Hermans (Bel) at 4.48
10. Eli Iserbyt (Bel) at 5.11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…