Ο Mathieu van der Poel «δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει» την απόφαση που έλαβε πίσω από τη συναρπαστική, μακρινή επίθεσή του στο Paris-Roubaix το απόγευμα της Κυριακής.

Αφού επιτέθηκε σχεδόν 60 χιλιόμετρα από τον τερματισμό στον λιθόστρωτο τομέα των Orchies, ο Ολλανδός κατέκτησε τον 2ο διαδοχικό τίτλο Roubaix, ολοκληρώνοντας ένα εκπληκτικό απόγευμα για την ομάδα του Alpecin-Deceuninck.

Πέρυσι, ο Jasper Philipsen κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Van der Poel και το ίδιο ακριβώς σκηνικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής, με τον Philipsen να σπριντάρει  για άλλη μια φορά.

«Απλώς ένιωθα πολύ καλά εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο Ολλανδός.

«Σήμερα ήταν σίγουρα η καλύτερή μου μέρα μέχρι στιγμής αυτής της σεζόν των κλασσικών. Επίσης, η ομάδα ήταν πραγματικά απίστευτη σήμερα, είμαι πολύ χαρούμενος».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί επέλεξε να επιτεθεί από τέτοια απόσταση, αλλά είπε ότι η έλλειψη συνεργασίας στο γκρουπ που συμμετείχε, τελικά τον ανάγκασε.

Είπε ότι δεν είχε κάνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο πριν τον αγώνα, προτιμώντας να αγωνίζεται με ένστικτο.

«Απλώς νόμιζα ότι ήταν μια καλή στιγμή εκεί», εξήγησε.

«Ήμασταν και με ένα αρκετά μικρό γκρουπ και η συνεργασία δεν ήταν πολύ καλή. Ήθελα απλώς να κάνω έναν δύσκολο τελικό από εκείνο το σημείο και νομίζω ότι είναι πάντα η δύναμή μουνα κάνω έναν δύσκολο τελικό. Δεν περίμενα να μείνω μόνος στα λιθόστρωτα, αλλά είχα ένα ωραίο κενό. Επίσης, είχα άνεμο στην πλάτη μέχρι τη γραμμή τερματισμού, οπότε ήξερα ότι μπορούσα να το κρατήσω».

«Ποτέ δεν κάνω πραγματικά ένα σχέδιο», πρόσθεσε. «Μου ζήτησαν [η διοίκηση της ομάδας] αυτή τη φορά να επικοινωνήσω πότε επρόκειτο να επιτεθώ και το έκανα, οπότε το γνώριζαν, αλλά επίσης δεν περίμενα να είμαι μόνος μετά από μία επίθεση».

«Αλλά φυσικά σου δίνει φτερά αν έχεις ένα ωραίο κενό αμέσως. Αν ακούς στο ραδιόφωνο ότι το χάσμα αυξάνεται συνεχώς, τότε έχεις πολλές πιθανότητες να φτάσεις στη γραμμή του τερματισμού».

«Απλώς προσπάθησα να είμαι πραγματικά συγκεντρωμένος, ειδικά στους τομείς του λιθόστρωτου. Πάντα προσπαθώ να αποφύγω να παίρνω περιττούς κινδύνους και όπως είπα ένιωσα πολύ καλά σήμερα, ώστε να το απολαύσω λίγο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Τρίτη νίκη για Jonathan Milan

Ο Jonathan Milan σπριντάρισε δυνατά μέχρι τη νίκη στο 13ο εταπ του Giro d’Italia, αφ…