Το Σάββατο (8 Φεβρουαρίου), ο νικητής 11 εταπ του Tour de France, André Greipel, θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει τον μεγαλύτερο ποδηλατικό «αγώνα» στο Zwift, για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη νόσο που σκότωσε τη μητέρα του.

Ο Greipel, ο οποίος αγωνίζεται για την Israel Start-Up Nation, θα ποδηλατήσει και θα μιλήσει με φίλους στο Zwift για να συγκεντρώσει χρήματα για την καταπολέμηση της ασθένειας του εγκεφάλου ALS ή της νόσου Lou Gehrig, αφού η μητέρα του Gudrun πέθανε από την νόσο το 2017.

Για να βοηθήσει τον αγώνα κατά του ALS, η Zwift θα δωρίσει ένα δολάριο για τον καθένα, που θα συμμετέχει στο προγραμμα, έως και $ 10.000, στο Γερμανικό Κέντρο Νευροεκφυλιστικών Ασθενειών.

Η Zwift δήλωσε στην ιστοσελίδα της: «Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου πάρτε μέρος με τον André, την κοινότητα Zwift και τους επαγγελματίες, καθώς ποδηλατούμε για να αντλήσουμε κεφάλαια για την έρευνα ALS. Για να βοηθήσουμε τον André να κάνει το μεγαλύτερο ποδηλατικό γκρουπ στην Zwift, η Zwift θα δωρίσει 1 δολάριο για κάθε Zwifter που θα συμμετάσχει στις διαδρομές, μέχρι και 10.000 δολάρια».

«Το 2017, η μητέρα του André Greipel, Gudrun, απεβίωσε μετά από μια μακρά πάλη με το ALS (άλλως γνωστή ως νόσο του Lou Gehrig) μετά την αρχική διάγνωσή της το 2013. Το ALS είναι μια νόσος του εγκεφάλου που προσβάλλει τα νευρικά κύτταρα, παραλύοντας τους ασθενείς. Πολλοί πεθαίνουν μέσα σε πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση».

«Η Gudrun ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του André και τώρα εξαρτάται από εμάς να βοηθήσουμε τον ίδιο και την κληρονομιά του, συμμετέχοντας στον αγώνα κατά του ALS. Με αυτή τη βόλτα στις 8 Φεβρουαρίου, αυξάνουμε την ευαισθητοποίηση και τα χρήματα για να επιταχύνουμε το ρυθμό της έρευνας ALS. Οι δωρεές απευθύνονται εξ ολοκλήρου στον ερευνητή ALS καθηγητή Prudlo, ο οποίος διεξάγει επί του παρόντος έρευνα στο DZNE, το Γερμανικό Κέντρο Νευροεκφυλιστικών Ασθενειών».

Ο Greipel έχει περάσει χρόνια συγκεντρώνοντας χρήματα και ευαισθητοποιώντας, για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της έρευνας για το ALS, το οποίο επηρεάζει περίπου 2 στους 100.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ποδήλατο πόλης – Τι θα πρέπει να προσέξουμε;

Ένα ποδήλατο με σκοπό την απλή μεταφορά μας από το Α στο Β, χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σ…