Ως η μοναδική εταιρία, που παρέχει με αξεσουάρ την Trek Bicycle, η Bontrager επεκτείνει σταθερά την γκάμα των προϊόντων της και βελτιώνεται τα τελευταία χρόνια.

Η στρατηγική της Trek να προσφέρει μια μάρκα πλήρους εξυπηρέτησης δεν είναι μοναδική για τη βιομηχανία, αλλά το πλάτος των προϊόντων της είναι αναμφισβήτητα μεγάλο. Και το τελευταίο παράδειγμα; Ποιοτικά ποδηλατικά πεντάλ.

Η Bontrager προσφέρει πεντάλ για διάφορα είδη ποδηλασίας εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο, το νέο πεντάλ Elite Road είναι το πρώτο που μοιάζει να αξίζει να συγκριθεί με τα Look Keo 2 Max και Shimano Ultegra και το κάνει σε τιμή μόλις $ 100!

Χρησιμοποιώντας το δημοφιλές σχαράκι με 3 βίδες τύπου Look Keo, τα νέα πεντάλ διαθέτουν ένα ελαφρύ συνθετικό σώμα που περιστρέφεται πάνω σε χαλύβδινο άξονα μέσω τριών σφραγισμένων ρουλεμάν. Όπως και τα νεότερα πεντάλ Look Keo ή Shimano SPD-SL, και αυτά διαθέτουν μια πλάκα φθοράς επιφανείας από ανοξείδωτο χάλυβα και ρυθμιζόμενη τάση, μέσω της γνωστής βίδας allen στο πίσω μέρος τους.

Η Bontrager ισχυρίζεται ότι τα νέα της πεντάλ ζυγίζουν μόλις 250g, 10g λιγότερο από το Look Keo 2 Max, περίπου 32g ελαφρύτερα από τα υπάρχοντα (και φθηνότερα) Comp Road, και το ίδιο με τα πιο ακριβά Shimano Ultegra R8000.

Η Bontrager έχει διευκολύνει σαφώς την πρόσβαση στα ρουλεμάν και έτσι η διατήρηση της ομαλής περιστροφής πρέπει να είναι εύκολη εργασία. Παρομοίως, μπορούμε να αγοράσουμε σχεδόν παντού συμβατά σχαράκια Look.
Ποδηλατικά πεντάλ Bontrager - Παρουσίαση
Τα σχαράκια αυτά, που παρέχουν πλεύση έως και 6 μοίρες, κατασκευάζονται από την εξειδικευμένη εταιρία Wellgo. Η Wellgo προσφέρει ένα παρόμοιο πεντάλ – το R168 – με συνθετικό σώμα, 3 ρουλεμάν που εξίσου ζυγίζει 250g. Ωστόσο, η Bontrager έχει κάνει σαφώς κάποιες συγκεκριμένες (και αναμφισβήτητα αισθητικές) τροποποιήσεις προκειμένου να κάνει το πεντάλ της Elite Road δικό της.

Επιπλέον, αυτό που οι Exustar και Wellgo δεν μπορούν να προσφέρουν είναι το εκτεταμένο δίκτυο διανομής της Trek, την εγγύηση και η γενναιόδωρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Και έτσι, ενώ τα ίδια τα πεντάλ μπορεί να μην είναι κάτι πραγματικά μοναδικό, υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για την αγορά ενός προϊόντος μεγάλου εμπορικού σήματος, όταν η τιμή είναι σωστή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…