Ο Froome, μετά το τέλος του 2ου εταπ στο UAE Tour, μίλησε στους The Times, για την αποκατάσταση του μετά το ατύχημα του στο Critérium du Dauphiné 2019, όπου υπέστη έξι διαφορετικά κατάγματα.

Μιλώντας μετά το εταπ Hat Dam, όπου ο Froome τερμάτισε 111ος, 3:46΄΄ πίσω από τον νικητή Caleb Ewan, ο επταπλός νικητής Grand Tour εξήγησε τις αμφιβολίες του σχετικά με την επιστροφή στο πελοτόν, όταν χρειάστηκε να μάθει πάλι να περπατά.

«Η προσπάθεια να περπατήσεις ήταν μακράν το πιο δύσκολο μέρος της αποκατάστασης», δήλωσε ο Froome, ο οποίος έμεινε ακίνητος για δύο μήνες με σπασμένα πλευρά, ισχίο, αγκώνα, μηριαίο οστό και σπασμένο λαιμό.

«Είναι κάτι που δεν σκέφτεσαι μέχρι να είσαι σε αυτή τη θέση. Μετά τις εβδομάδες που βρισκόμουν στο κρεβάτι και στη συνέχεια σε μια αναπηρική καρέκλα, το περπάτημα ήταν τόσο ξένο. Πνευματικά, ήταν δύσκολο. Με δυσκολία μπορούσα να περπατήσω».

Ο Froome υπέστη πολλά πισωγυρίσματα, μετά την πρώτη χειρουργική επέμβαση αμέσως μετά τη πτώση του πέρυσι. Έπρεπε να γίνει επέμβαση για να αφαιρέσει μια μεταλλική πλάκα από το ισχίο του, και μετά μια χειρουργική επέμβαση – που δεν είχε σχέση με την πτώση-  όταν έκοψε τους τένοντες στον αντίχειρά του με μαχαίρι κουζίνας.

Στη συνέχεια ο 34χρονος Froome χρειάστηκε ακόμα μία επέμβαση μετά την εμφάνιση λοίμωξης στο ισχίο του τον Δεκέμβριο του 2019, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει νωρίτερα το πρώτο training camp της Ineos.

Εξήγησε πώς έχει τώρα μια μεγάλη ουλή στο ισχίο του από όπου ήταν η πλάκα, δύο βίδες στο γόνατό του, δύο βίδες στο πάνω μέρος του μηρού του και μια ράβδο στο μηρό του.

«Υπάρχει ακόμα ένα πρόβλημα στο βάδισμα, αλλά αυτό θα φύγει με το χρόνο», δήλωσε ο Froome. «Είναι πολύ καλύτερα από ό, τι ήταν πριν από λίγες εβδομάδες».

Μετά από όλα αυτά, γυρνάει πίσω στο καλεντάρι του WorldTour. Αν και δεν είναι έτοιμος για ένα μεγάλο αποτέλεσμα ακόμα, ο Froome λέει ότι δεν είχε καμία ανησυχία για την επιστροφή στο πελοτόν ή τους εγγενείς κινδύνους.

«Δεν υπάρχει φόβος» είπε, «ή ο φόβος της ταχύτητας ευτυχώς».

«Δεν υπήρχαν προβλήματα στο να μείνω στάσιμος. Αφιέρωσα πολύ χρόνο στην προπόνηση με την ομάδα ή άλλους αναβάτες, στα νότια της Γαλλίας, οπότε πάνω στο ποδήλατο δεν ήταν κάτι διαφορετικό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

La Flèche Wallonne 2021 – Λίστα εκκίνησης

Ο 2ος αγώνας από τους 3 κλασσικούς των Αρδεννών, το La Flèche Wallonne θα πραγματοποιηθεί …