Το UAE Tour ακυρώθηκε, μετά από 2 μέλη ομάδας που πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί από κοροναϊό, επιβεβαίωσαν οι αρχές.

Αναφορές άρχισαν να εμφανίζονται το βράδυ της Πέμπτης (27 Φεβρουαρίου), ότι ο αγώνας θα μπορούσε να ακυρωθεί λόγω προβλημάτων υγείας λόγω του κοροναϊού, με ομάδες που αργότερα επιβεβαίωσαν ότι τα τελευταία δύο εταπ είχαν εγκαταλειφθεί.

Σε δήλωση, το Αθλητικό Συμβούλιο του Αμπού Ντάμπι ανέφερε ότι είχε λάβει την απόφαση να ακυρώσει την εκδήλωση, μετά την ανακάλυψη 2 περιπτώσεων κορωναϊού.

Το Συμβούλιο δεν επιβεβαίωσε ποια ομάδα, αλλά είπε ότι όλοι οι αθλητές, το προσωπικό και οι διοργανωτές αγώνων θα εξεταστούν για τον ιό.

Η δήλωση ήταν η εξής: «Το Αθλητικό Συμβούλιο του Αμπού Ντάμπι έχει ακυρώσει τους εναπομείναντες γύρους της περιοδείας του UAE 2020, αφού δύο Ιταλοί συμμετέχοντες βρέθηκαν θετικοί στον νέο κοροναϊό, γνωστό ως COVID-19».

«Η απόφαση έχει ληφθεί για να διασφαλιστεί η προστασία όλων των συμμετεχόντων στον αγώνα», δήλωσε το Συμβούλιο, προσθέτοντας ότι «η ασφάλεια έρχεται στην κορυφή όλων των προτεραιοτήτων».

«Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας και Πρόληψης δήλωσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες του αγώνα, το διοικητικό προσωπικό και οι διοργανωτές θα εξεταστούν μέσω συνεχούς περιοδικού ελέγχου και θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων καραντίνας, για να εξασφαλιστεί η καταστολή του ιού και να περιοριστεί η εξάπλωση του, σε συντονισμό με όλες τις αρμόδιες για την υγεία αρχές της χώρας».

«Το υπουργείο πρόσθεσε ότι λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις για την εξασφάλιση εξαιρετικά αποτελεσματικών προληπτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων και παρατήρησης των ατόμων που έρχονται σε επαφή με ασθενείς, για να διασφαλιστεί η προστασία της κοινωνίας και της ασφάλειάς της και να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού».

Όλοι οι αθλητές που αγωνίζονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα εξεταστούν για τον ιό, ενώ περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες από τον οργανωτή του αγώνα, RCS.

Υπήρχαν δύο ύποπτες περιπτώσεις του ιού στο ξενοδοχείο των αθλητών, σύμφωνα με την ομάδα Israel Start-Up Nation.

Η ομάδα δήλωσε: «Έχουμε μια επίσημη απόφαση ότι 2 ύποπτα κρούσματα κοροναϊού βρέθηκαν στο ξενοδοχείο των ομάδων στο Αμπού Ντάμπι. Το UAE Tour ακυρώθηκε. Όλοι θα ελεγχτούμε για τον ιό στις επόμενες ώρες».

Νωρίτερα σήμερα, 6 νέες περιπτώσεις του ιού αναφέρθηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φέρνοντας τον συνολικό αριθμό στη χώρα στους 19.

Εν τω μεταξύ, έγιναν ερωτήσεις σχετικά με τη συνέχιση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πίστας στο Βερολίνο εξαιτίας του κοροναϊού.

Ο Michael Mørkøv, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο UAE μέχρι την Τετάρτη, εντοπίστηκε στο ποδηλατοδρόμιο του Βερολίνου την Πέμπτη με τους Δανούς συμπατριώτες του.

Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία ότι έχει μολυνθεί, αλλά η βρετανική ομάδα ήταν μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι συνεχίζει να συνεργάζεται με το ιατρικό προσωπικό της UCI για την κατάσταση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

La Flèche Wallonne 2021 – Λίστα εκκίνησης

Ο 2ος αγώνας από τους 3 κλασσικούς των Αρδεννών, το La Flèche Wallonne θα πραγματοποιηθεί …