Ο πρώην  επαγγελματίας αθλητής και αγωνιστικός διευθυντής της Ineos, Nico Portal, πέθανε ξαφνικά στο σπίτι του στην Ανδόρα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σε ηλικία 40 ετών.

Ο Γάλλος είχε μια αξιοσημείωτη κληρονομιά στην ποδηλασία, καθώς οδήγησε 3 διαφορετικούς αθλητές της Ineos σε 8 νίκες Grand Tour.

Ο Chris Froome, ο τετράκις νικητής του Tour de France, δήλωσε στο Instagram:

«Έχω χάσει τα λόγια μου από τότε που άκουσα τα νέα».

«Εκτός από καταπληκτικός φίλος, πατέρας και σύζυγος που ήταν ο Νίκο, δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικός ήταν στην επιτυχία της ομάδας μας όλα αυτά τα χρόνια».

«Είναι εντελώς αναντικατάστατος, στο σημείο όπου είναι δύσκολο να φανταστώ πώς μπορώ να πορευτώ στο εξής».

Ο κόσμος της ποδηλασίας θρηνεί την απώλεια του Portal, ο οποίος πέθανε μετά από καρδιακό επεισόδιο το απόγευμα της Τρίτης (3 Μαρτίου).

O Portal, επαγγελματίας από το 2001 έως το 2010, ολοκλήρωσε την καριέρα της με την Sky Procyling το 2010 λόγω καρδιακής πάθησης, συνεχίζοντας στο να γίνει ένας εξαιρετικά επιτυχημένος και σεβαστός DS.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου του ως διευθυντής, ο Portal ήταν πίσω από το τιμόνι του οχήματος σε όλες τις νίκες Tour de France του Chris Froome, καθώς και στη νίκη στη Vuelta 2017 και τη νίκη του Giro 2018.

Ήταν επίσης DS στο Tour 2018, τον οποίο κέρδισε ο Geraint Thomas και την περσινή ιστορική νίκη στη Γαλλία του Egan Bernal.

Ο Froome πρόσθεσε: «Ήταν μαζί μου στις δύσκολες στιγμές, με μάζευε οποτεδήποτε αμφισβητούσα τον εαυτό μου, και δίπλα μου με ενθάρρυνε σε κάθε επιτυχία».

«Έχει αφήσει μια πραγματικά φαινομενική κληρονομιά. Θα ποδηλατήσω στη μνήμη του και θα κάνω ό, τι μπορώ για να τον τιμήσω και για όλα όσα με δίδαξε».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ο Nairo Quintana ξεφεύγει σοβαρό τραυματισμό, ύστερα από ατύχημα με αυτοκίνητο

Ο Nairo Quintana ξέφυγε χωρίς τραυματισμό, ύστερα από χτύπημα που δέχτηκε από αυτοκίνητο, …