Ο Patrick Lefevere δήλωσε ότι ανησυχεί ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της επαγγελματικής ποδηλασίας θα μπορούσε να καταρρεύσει, εάν το Tour de France 2020 ακυρωθεί λόγω του κοροναϊού.

Στη στήλη του Het Nieuwsblad, ο επικεφαλής της Deceuninck – Quick-Step αφενός λέει ότι σκέφτεται ότι οι ομάδες θα αγωνιστούν για να επιβιώσουν αν ακυρωθεί το Grand Grand Tour. Και αυτό, γιατί ο συγκεκριμένος αγώνας παρέχει στους χορηγούς των ομάδων την μεγαλύτερη προβολή καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

«Ο οργανωτής ASO μπορεί να δεχτεί μια αποτυχία, οι ομάδες δεν μπορούν. Αν δεν υπάρχει Tour de France, ολόκληρο το μοντέλο ποδηλασίας θα μπορούσε να καταρρεύσει», δήλωσε ο Lefevere.

«Μιλάμε για μια ολική καταστροφή, αλλά θα ήταν εντελώς ανόητο να μην ληφθεί υπόψη αυτή η δυνατότητα. Η σκέψη μου είναι να ξεκινάς πάντα από το καλύτερο και από το χειρότερο σενάριο».

«Στην πρώτη περίπτωση αγωνιζόμαστε πάλι τον Ιούνιο, στη χειρότερη περίπτωση, η σεζόν έχει τελειώσει. Μπορεί να είμαι απαισιόδοξος, αλλά ποιος θα τολμούσε να προβλέψει πριν από τρεις εβδομάδες ότι η μισή Ευρώπη θα βρεθεί ξαφνικά υπό κατ ‘οίκον περιορισμό;»

Ο Lefevere λέει ότι για την ομάδα του έχουν ήδη χάσει την πιο σημαντική περίοδο αφού ακυρώθηκαν οι κλασσικοί αγώνες, αλλά πιστεύει ότι οι χορηγοί του θα παραμείνουν πιστοί.

«Η άνοιξη, η πιο σημαντική υποθήκη για την ομάδα μου, έχει φύγει τελείως. Στην Quick-Step έχουμε σίγουρα δημιουργήσει μια αγωνιστική ιστορία, αλλά αυτό είναι μόνο το 2ο έτος με [τον χορηγό] Deceuninck. Έχουμε κερδίσει 83 αγώνες μέχρι στιγμής, οπότε ελπίζω ότι θα το σκεφτούν και αυτό», δήλωσε ο Lefevere.

Πέρα από το Tour, o Lefevere υποστηρίζει ότι η αναμενόμενη οικονομική ύφεση που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό θα δημιουργήσει αναταραχή στην οικονομία της επαγγελματικής ποδηλασίας, καθώς οι προϋπολογισμοί θα αρχίζουν να πιέζονται.

«Συνειδητοποιώ ότι σε αυτή τη μεγάλη ιστορία, η ποδηλασία είναι μόνο μια υποσημείωση, αλλά είμαι επικεφαλής μιας ποδηλατικής ομάδας, γι ‘αυτό και ανησυχώ», είπε.

«Όλες οι εταιρείες που εξάγουν θα μειώσουν τον κύκλο εργασιών τους και στη συνέχεια θα γίνουν γρήγορα οικονομίες στο μάρκετινγκ. Θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της κρίσης του κορωνοϊού δεν θα επηρεάσει την ποδηλασία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί είναι χρήσιμο να τρέχουμε εκτός δρόμου;

Όταν τρέχουμε σε μονοπάτια ή εκτός δρόμου, μπορούμε να προσθέσουμε πολλά οφέλη στο κανονικ…