Χωρίς αγώνες στο άμεσο διάστημα, οι ομάδες βρίσκουν τους δικούς τους τρόπους αντιμετώπισης της παγκόσμιας κρίσης του κορωναϊού.

Ενώ πολλές ομάδες έχουν στραφεί σε αγώνες και προπονήσεις στα εργόμετρα, άλλοι κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της ισπανικής ομάδας Movistar.

Η ομάδα, που φιλοξενεί τον Alejandro Valverde, δωρίζει 250 ζεύγη από τα 100% γυαλιά τους, σε γιατρούς που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Η Movistar και η εταιρία 100% θα παραδώσουν τα γυαλιά στο νοσοκομείο Vall d’Hebron στη Βαρκελώνη για να χρησιμοποιηθούν ως προστατευτικά γυαλιά για το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης στην πρώτη γραμμή της κρίσης.

Μια δήλωση της ομάδας: «…ως μέρος των διαφόρων πρωτοβουλιών που προετοιμάζουμε για να βοηθήσουμε την κοινωνία σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19, η Movistar ενώνει τις δυνάμεις της σήμερα με έναν από τους χορηγούς, 100%, για να βοηθήσουν στην Καταλονία, μια από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την ασθένεια».

«Για να συνοδεύσει και να εξηγήσει αυτή τη δωρεά, ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού του Movistar τοποθέτησε τους διαφανείς φακούς σε όλα τα γυαλιά. Η συνεισφορά είναι η αρχή μιας σειράς μέτρων που η ομάδα, μαζί με την Telefónica και τους διάφορους χορηγούς της, επιδιώκει να πραγματοποιήσει για να βοηθήσει όσους αγωνίζονται για να προστατεύσουν την υπόλοιπη κοινωνία».

Τα μέλη της ομάδας Israel Start-Up Nation έχουν επίσης συμβάλει στην καταπολέμηση του κορωναϊού, προσφέροντας 1.500 ιατρικές μάσκες σε νοσοκομεία στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ο αθλητής της Αστάνα David Martinelli χρησιμοποιεί το ποδήλατο του για να βοηθά τους ηλικιωμένους υπό το καθεστώς καραντίνας στο ιταλικό χωριό του.

Καθώς δεν υπάρχουν καταστήματα στο χωριό του, ο Martinelli ποδηλατεί σε μια κοντινή πόλη για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα εφόδια και στη συνέχεια να τα παραδώσει στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…