Ο Tom Dumoulin δεν έχει αγωνιστεί για σχεδόν 10 μήνες, και η ημερομηνία που θα πάρει μέρος σε αγώνα είναι ακόμα αβέβαιη.

Αφού έχασε το μισό του 2019 έχοντας τραυματίσει το γόνατό του σε μια βαριά πτώση στο Giro d’Italia, το 2020 θα ήταν η χρονιά για τον Dumoulin να κάνει την επιστροφή του, με τη νέα του ομάδα Jumbo-Visma στον Γύρο της Γαλλίας.

«Είμαι σε φόρμα και πάλι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω τίποτα με αυτό», δήλωσε ο Dumoulin, την Κυριακή.

Όπως και οι υπόλοιποι αρχηγοί της ομάδας Stephen Kruijswijk και Primoz Roglic, ο Dumoulin είχε μια αργή αρχή το 2020, καθώς η ομάδα κρατούσε το φορμάρισμα τους για αργότερα, περιμένοντας το Tour de France του Ιουνίου. Η επιστροφή του Dumoulin στους αγωνιστικούς αγώνες καθυστέρησε πάλι όταν η ασθένεια τον οδήγησε στην ακύρωση της επιστροφής του στη Volta a Valenciana, τον Φεβρουάριο.

Τον περασμένο μήνα, η κρίση του κορωνοϊού οδήγησε στην ακύρωση ή την αναβολή όλων των αγώνων μέχρι την 1η Ιουνίου, ακυρώνοντας τις ελπίδες του Dumoulin να ξεκινήσει τελικά την σεζόν, στη Volta a Catalunya, στις 23 Μαρτίου.

«Είναι απίστευτα απογοητευτικό και ανυπομονώ πραγματικά τη στιγμή που μπορώ να βάλω και πάλι έναν αριθμό στη φανέλα», δήλωσε ο Dumoulin σε συνέντευξή του στο NOS. «Ωστόσο, αυτή η στιγμή φαίνεται να απομακρύνεται από μένα κάθε μέρα».

«Κανείς δεν είναι 100% σίγουρος τι θα κάνει ο ιός προς το καλοκαίρι», δήλωσε ο Dumoulin. «Καταλαβαίνω ότι [η ASO] κρατά την πόρτα ανοιχτή, αλλά δεν αλλάζει πραγματικά τίποτα για μένα, καθώς θα διατηρήσω τη φόρμα ούτως ή άλλως».

Ο Ολλανδός Dumoulin είναι τυχερός επιλέγοντας να ζήσει στο Βέλγιο. Ενώ πολλοί προορισμοί όπως η Girona και η Ανδόρα έχουν απαγορεύσει την εξωτερική προπόνηση, το Βέλγιο εξακολουθεί να επιτρέπει την υπαίθρια ποδηλασία.

«Τα πράγματα πάνε καλά ανάλογα με τις περιστάσεις», δήλωσε ο Dumoulin στο Live Slow Ride Fast podcast αυτό το Σαββατοκύριακο. «Μπορούμε ακόμα να κυκλοφορήσουμε έξω εδώ. Έτσι ειλικρινά, πρέπει να ομολογήσω ότι έμεινα πολύ λίγο στους κυλίνδρους. Είναι πολύ ωραίο έξω και πάλι. Έτσι είμαστε τυχεροί από την άποψη αυτή».

«Προπονούμαι  λίγο λιγότερο τώρα. Προσπαθώ να διατηρήσω τον εαυτό μου σε φόρμα, αλλά και να είμαι υγειής», δήλωσε ο Dumoulin στο podcast, που φιλοξένησε ο πρώην συναθλητής του, Laurens ten Dam. «Είναι τόσο αβέβαιο πότε οι αγώνες ξεκινήσουν ξανά, οπότε δεν έχει νόημα να κάνουμε προπονητικές εβδομάδες των 30 ωρών. Πρέπει να περιμένουμε για περισσότερα νέα».

«Για να είμαι ειλικρινής, είμαι λίγο ξεροκέφαλος», δήλωσε ο Dumoulin στον ten Dam.

«Κάποια στιγμή, τα μέτρα θα χαλαρώσουν και πάλι. Αν και αυτό σημαίνει κάπου ότι ο ιός θα ξεσπάσει ξανά. Αλλά διεθνείς εκδηλώσεις, όπως ο Γύρος, όπου οι αθλητές, το προσωπικό και οι υπεύθυνοι του αγώνα προέρχονται από όλο τον κόσμο… Αλλά οι κυβερνήσεις θέλουν να διατρέχουν τον κίνδυνο να εξαπλωθεί ξανά ο ιός; Κανείς δεν ξέρει πώς πηγαίνουν τα πράγματα τώρα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…