Η ναυαρχίδα της Fulcrum, οι τροχοί δρόμου τύπου disk clincher, με την ονομασία Racing Zero Carbon, αναβαθμίζονται εγκαίρως για την άνοιξη.

Οι νέοι τροχοί Racing Zero Carbon CMPTZN DB διαθέτουν το ίδιο εσωτερικό πλάτος στεφάνης (19mm) και στεφάνια 30mm από ανθρακόνημα, συμβατά με tubeless ελαστικά, όπως η στάνταρ έκδοση.  Οι διαφορές βρίσκονται στο νέο σχέδιο «μαύρο σε μαύρο» των στεφανιών, καθώς και την χρήση της κορυφαίας τεχνολογίας CULT της Fulcrum με ρυθμιζόμενα ρουλεμάν.

Τροχοί Racing Zero Carbon CMPTZN DB 2020 - Παρουσίαση

Τα ρουλεμάν αυτά είναι κατασκευασμένα με κεραμικές σφαίρες και κρυογονικά επεξεργασμένες ροδέλες, και λιπαίνονται με λάδι αντί για γράσο, όλα στο όνομα της μειωμένης τριβής.

Επίσης, η λεγόμενη τεχνολογία ARC της Fulcrum προσθέτει στρατηγικά κομμάτια από ανθρακόνημα, που ενισχύουν τοπικά τα ανοίγματα των ακτίνων χωρίς να χρειάζεται να ενισχύσουν ολόκληρο το χείλος. Συγκεκριμένα, τα ανοίγματα για τις ακτίνες χυτεύονται στη θέση τους, χωρίς διάτρηση, για επιπλέον δύναμη έλξης.

Οι πρόσθετες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν: Ένα συμπαγές, αεροστεγές εξωτερικό τοίχωμα χείλους χάρη στην έξυπνη διαδικασία συναρμολόγησης MoMag της Fulcrum, 21 ακτίνες αλουμινίου ανά τροχό με σύστημα πλεξίματος 2:1 για πιο ομοιόμορφες εντάσεις ακτίνων και σώμα ελεύθερου από ανθρακόνημα για τον εμπρός τροχό.

Η Fulcrum προσφέρει τους Racing Zero CMPTZN DB με ελεύθερα αλουμινίου για Shimano / SRAM, Campagnolo ή SRAM XDR. Η στάνταρ διαρρύθμιση των ελεύθερων είναι με άξονες thru-axle 12 mm εμπρός και πίσω, αν και υπάρχουν προαιρετικά quick release.

Το βάρος είναι 1.440 gr ανά σετ, ενώ η τιμή λιανικής είναι 2.200 € (πρέπει να επιβεβαιωθεί η τιμολόγηση για άλλες αγορές).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Kuurne-Brussels-Kuurne 2021 – Λίστα εκκίνησης

Η σεζόν των κλασσικών αγώνων 2021 είναι σχεδόν έτοιμη, με το Kuurne-Brussels-Kuurne να είν…