Ο Lance Armstrong επέλεξε να μην έρθει σε αντιπαράθεση με τον πρώην συναθλητή του Alberto Contador, σχετικά με τις εντάσεις στο παρασκήνιο κατά τη διάρκεια του Tour de France 2009.

Παρόλα αυτά δήλωσε ότι ο πλέον εκτός αγωνιστικής δράσης Contador άξιζε την κίτρινη φανέλα κατά τη διάρκεια των επίμαχων επεισοδιών του ζευγαριού, που έγιναν στους δρόμους της Γαλλίας και μέσα στο λεωφορείο της ομάδας.

«Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο», δήλωσε ο Armstrong τη Δευτέρα. «Αυτό που θα πω είναι ότι ο καλύτερος άνθρωπος κέρδισε το 2009».

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Contador προσέφερε νέα στοιχεία για την πικρή αντιπαλότητα μεταξύ των δύο αθλητών κατά τη διάρκεια της περιοδείας 2009. Εκείνη τη χρονιά είδε τον Armstrong – στην άθλια επιστροφή του σε επαγγελματικούς αγώνες – και τον Contador επικεφαλής καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιοδείας για την αρχηγία της ισχυρής ομάδας της Astana.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο YouTube, ο Contador διηγήθηκε πώς αναγκάστηκε να αγοράσει το δικό του σετ τροχών από μια αντίπαλη ομάδα για την ατομική χρονομέτρηση στη Νίκαια. Ο Ισπανός, ο οποίος κέρδισε την περιοδεία του 2009, αποκάλυψε επίσης πώς ο Τεξανός και έφτασε σε μια έντονη αντιπαράθεση μετά από μια συνάντηση της ομάδας, την επόμενη ημέρα μετά την επίθεση του Ισπανού στην Ανδόρα, που τον έθεσε εικονική κίτρινη φανέλα.

Δεδομένου ότι η συνέντευξη έληξε το Σαββατοκύριακο, ο Armstrong είπε ότι επικοινώνησαν μαζί του δημοσιογράφοι για να σχολιάσει τις τελευταίες δημόσιες δηλώσεις του Contador. Μιλώντας στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Armstrong επανέλαβε ότι ο Contador ήταν ο άξιος νικητής της περιοδείας 2009.

«Η ζωή έχει προχωρήσει εμπρός, οπότε δεν έχω καμία επιθυμία να επιστρέψω και να προσπαθήσω να καταλάβω ποιος έκανε τις μάχες στο λεωφορείο, ή ποιος είχε τροχούς ή ποιος πήρε αυτά τα πράγματα», είπε ο Armstrong. «Δεν έχει σημασία – ο καλύτερος άνθρωπος κέρδισε τον αγώνα και δεν ήμουν εγώ».

Ο Contador κέρδισε την έκδοση 2009, με τον Armstrong να τερματίζει τρίτος. Ο Contador κέρδισε ξανά το 2010 με χρώματα Astana, μόνο για να δει ότι η νίκη διαγράφτηκε, ως μέρος της υπόθεσης κλενβουτερόλης.

Ο Armstrong ίδρυσε την ομάδα RadioShack το 2010, αλλά αγωνίστηκε να τερματίσει 23ος στο Tour εκείνης της χρονιάς. Ο Τεξανός αποσύρθηκε στο Tour Down Under του 2011 και τελικά του αφαιρέθηκαν και οι 7 νίκες του στο Tour και άλλα αποτελέσματα, στο πλαίσιο της υπόθεσης USADA 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Strade Bianche 2021 – O Mathieu van der Poel παίρνει μια άξια νίκη

Ο Mathieu van der Poel κέρδισε έναν άλλο μεγάλο μονοήμερο αγώνα με μια εκρηκτική επίθεση σ…