Λιγότερο από 24 ώρες μετά την αναπόφευκτη είδηση ​​ότι το Tour de France θα αναβληθεί, οι διοργανωτές αγώνων σκέφτονται το πρόγραμμα της υπόλοιπης σεζόν.

Αναφορές από το ισπανικό μαγκαζίνο Marca υποδηλώνουν ότι έχει σχηματιστεί ένα πρώιμο σύμφωνο μεταξύ των αρχηγών των Tour, Giro d’Italia και Vuelta a España. Προφανώς η συμφωνία αναφέρει είναι ότι το Tour θα διεξαχθεί 5 εβδομάδες αργότερα από ό, τι αναμενόταν αρχικά, μάλλον 2 – 25 Αυγούστου, με τη Vuelta να ακολουθεί τον Σεπτέμβριο και το Giro τον Οκτώβριο.

Ο χώρος στο καλεντάρι είναι περιορισμένος, καθώς οι διοργανωτές των Μνημείων και των Grand Tours προσπαθούν να «στριμώξουν» τις εκδηλώσεις τους, στα τέλη της σεζόν. Από την άλλη, πηγές αναφέρουν ότι και τα 3 Grand Tours θα διατηρήσουν την παραδοσιακή τους διάρκεια των 21 ημερών (3 εβδομάδων).

«Θα είναι 3-3-3. Ποτέ 3-2-2 ή 3-3-2», δήλωσε ο υπεύθυνος του Giro d’Italia, Mauro Vegni. Ο υπεύθυνος της Vuelta, Javier Guillén είχε ήδη επιμείνει στις αρχές αυτού του μήνα ότι ο αγώνας του θα διατηρούσε τη φόρμα των 21 ημερών.

Το πρόγραμμα που πρότεινε η Marca τοποθετεί το Tour μια εβδομάδα αργότερα από τις αρχικές φήμες για ένα «Σχέδιο Β» – που ξεκινά στις 25 Ιουλίου – και θα έπρεπε h Vuelta να αποσυρθεί από την αρχικά προγραμματισμένη έναρξη της 14ης Αυγούστου. Με την ASO να οργανώνει τόσο τη Vuelta όσο και το Tour, είναι πιθανό να επιτευχθεί μια συμφωνία που να ωφελεί και τους δύο αγώνες.

Ένα ερώτημα που απομένει είναι εάν θα δοθεί χρόνος στους αθλητές να προπονηθούν πριν από το πρώτο Grand Tour. Έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις από τους υπεύθυνους των ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των Matt White (Mitchelton Scott) και Marc Madiot (Groupama-FDJ), ότι οι αθλητές χρειάζονται επαρκή χρόνο για να προπονηθούν σε ανοιχτούς δρόμους πριν από τον πρώτο αγώνα, μόλις αρθεί η καραντίνα.

Είτε οι αθλητές είναι σε άριστη κατάσταση για τους αγώνες είτε όχι, υπάρχουν ακόμα πολλές ελπίδες για μεγάλη δράση το (υπόλοιπο) 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Προπονητήριο Elite Direto XR – Παρουσίαση

Το Elite Direto XR μοιάζει λίγο σαν το Wahoo KICKR. ‘Έχει μεταλλικό σκελετό με δύο πόδια π…