Ο Geraint Thomas συγκέντρωσε £ 360.000 για το Εθνικό Σύστημα Υγείας(ΕΣΥ), καθώς ποδηλάτησε για 36 ώρες στο Zwift.

Ο αθλητής της Team Ineos έθεσε στον εαυτό του την αξιοσημείωτη πρόκληση αντοχής, στην υποστήριξη της υπηρεσίας υγείας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού. Όλα τα χρήματα που δωρίστηκαν, πηγαίνουν στο ΕΣΥ. Μαζί για την υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη (15 Απριλίου), ο νικητής του Tour de France 2018, Thomas ξεκίνησε με την 1η από τις τρεις 12ωρες βάρδιες στο προπονητήριο από το γκαράζ του στην Ουαλία, καθώς οι οπαδοί συμμετείχαν μαζί του, στην εικονική πλατφόρμα προπόνησης Zwift.

Ο Τόμας ποδηλάτησε 1.220 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια των τριών ημερών και κατά τη στιγμή της γραφής είχε συγκεντρώσει 366.991 £ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram μετά την πρόκληση, είπε: «Ποιος ήξερε ότι θα μπορούσα να κάνω μια τέτοια περιπέτεια στο γκαράζ μου».

«Χάρη σε όλους εσάς που δωρίσατε, που ποδηλατήσατε μαζί μου στο Zwift ή που στείλατε υποστήριξη – και φυσικά σε κάθε βασικό εργαζόμενο εκεί έξω που έκανε μια καταπληκτική δουλειά».

Μπορείτε ακόμα να κάνετε δωρεές για τη συγκέντρωση χρημάτων από τον Thomas.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο Τόμας δημοσίευε ζωντανά στο Facebook και απαντούσε σε ερωτήσεις από θαυμαστές, ενώ κατάφερε επίσης να συνομιλήσει με άλλους επαγγελματίες αναβάτες όπως ο Luke Rowe και ο πρώην συναθλητής του Wout Poels.

Η καραντίνα του κορωνοϊού δημιούργησε μερικές ακραίες προπονήσεις, με τις προκλήσεις να γίνονται ακόμη πιο ακραίες.

Ο Laurens De Vreese (Astana) ξεκίνησε νωρίς με 11ωρη διαδρομή 368km, αλλά ο Willi Smit (Burgos-BH) ανέβασε την πήχη, ποδηλατώντας για 1.000 χιλιόμετρα σε μία μόνο διαδρομή τον Απρίλιο.

Ο Smit, πρώην αθλητής της Katusha-Alpecin, ο οποίος τώρα αγωνίζεται για το Ισπανικό ProTeam Burgos-BH, πέρασε 37 ώρες στη σέλα για να ολοκληρώσει την τεράστια πρόκληση που έθεσε.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό, ο Νοτιοαφρικανός ολοκλήρωσε τη διαδρομή στα 2.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο σπίτι του στην Ανδόρα και χωρίς το πλεονέκτημα ενός ανεμιστήρα, καθώς δεν κατάφερε να αγοράσει ένα κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Hoka Clifton 7 – Τρέχοντας στην πόλη

Το καλό που μας άφησε η πρόσφατη καραντίνα: αρκετός κόσμος που ποτέ δεν είχε διανοηθεί την…