Η Antares Adaptive εκμεταλλεύεται την τρισδιάστατη εκτύπωση δημιουργώντας μια σύνθετη δομή, που μοιάζει με κηρήθρα που προστατεύει και υποστηρίζει όλη τη σέλα. Η εκτύπωση 3D επιτρέπει στην Fizik να προσαρμόσει ποια μέρη της σέλας θα αποσβένουν και ποια θα υποστηρίζουν.

Fizik Antares Versus Evo 00 Adaptive - Παρουσίαση

Η σέλα Antares Versus Evo 00 της Fizik φαίνεται να διαμορφώνει την αντίληψη ότι οι μέρες των τρισδιάστατων εκτυπωμένων προϊόντων, που είναι έτοιμα για χρήση από τον καταναλωτή, είναι ήδη εδώ.

Κατασκευή

Η σέλα έχει τρισδιάστατη εκτύπωση και παρόλο που δεν είναι πουθενά κοντά στο πρώτο προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης (σε άλλο άρθρο μας παρουσιάζουμε την αντίστοιχη σέλα της Specialized), σίγουρα είναι αξιοσημείωτη η εμφάνιση της.

Εκτός αυτού, αυτό το προσαρμοστικό υλικό το ονομάζει η Fizik  τεχνολογία εκτύπωσης 3D Carbon Digital Light Synthesis.

Η παραπάνω πολύπλοκη ορολογία ουσιαστικά σημαίνει ότι η επένδυση διαθέτει ένα περίπλοκο μοτίβο που βοηθά στην κατανομή του βάρους του σώματός μας πιο αποτελεσματικά. Απλώς πιέζοντας με τον αντίχειρα σε διάφορα μέρη της σέλας, αποκαλύπτεται ότι ενώ το υλικό φαίνεται ομοιόμορφο, είναι πιο μαλακό σε ορισμένα σημεία και πιο σκληρό σε άλλα.

Το επάνω μέρος της Antares Adaptive συνδυάζεται με ένα κέλυφος ανθρακονήματος, με ράγες επίσης από ανθρακόνημα. Στο σύνολό της η σέλα ζυγίζει μόλις 157 γραμμάρια (πλάτος 139 mm).

Το κανάλι ανακούφισης στην κορυφή αποκαλύπτει το λεπτό κέλυφος ανθρακόνημα, φαρδύτερο στο πίσω μέρος και στενότερο προς την άκρη της σέλας. Σίγουρα μοιάζει με μια μινιμαλιστική σέλα, την οποία διαφορετικά θα έβρισκα ανησυχητική – θα προτιμούσα να είμαι πολύ άνετος πάνω στη σέλα, παρά να σώσω μερικά γραμμάρια.

Όμως η σέλα Antares Adaptive φαίνεται αρκετά άνετη, υποθέτοντας ότι το προσαρμοστικό υλικό υποστηρίζει το βάρος του σώματος μας όπου και όσο χρειάζεται.

Αυτή τη στιγμή η σέλα διατίθεται στην αγορά με τιμή στα 390 . Σίγουρα ακριβή σαν σέλα, αλλά πάντα η κορυφαία τεχνολογία θα πρέπει να κοστίζει και να πληρώνεται ανάλογα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…