Οι διοργανωτές της Vuelta a España 2020 επιβεβαίωσαν ότι η διαδρομή θα μειωθεί και θα ξεκινήσει τώρα από τη Χώρα των Βάσκων.

Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις Κάτω Χώρες τον Αύγουστο, αλλά την Τετάρτη το πρωί (29 Απριλίου) ο διοργανωτής αγώνων Unipublic ανακοίνωσε ότι τα 3 εταπ στη βόρεια Ευρώπη ακυρώθηκαν και ο αγώνας έχει πλέον επίσημα καθυστερήσει.

Αντ ‘αυτού, ο αγώνας θα διεξαχθεί σε 18 εταπ αντί για 21 και θα ξεκινήσει στη Χώρα των Βάσκων.

Δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί νέες ημερομηνίες για την Vuelta, αλλά θα πραγματοποιηθεί μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2020 στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι φήμες λένε ότι ο αγώνας είναι πιθανό να διεξαχθεί τον Νοέμβριο.

Ο διευθυντής αγώνων Javier Guillén δήλωσε: «Προφανώς, όταν σχεδιάζεις τον αγώνα, ελπίζεις να μην χρειαστεί ποτέ να κάνεις αλλαγές αυτού του μεγέθους, αλλά πρέπει να είμαστε συνετοί με την τρέχουσα κατάσταση και πρέπει να δεχτούμε ότι είναι πολύ δύσκολο να αντικαταστήσεις μια επίσημη εκκίνηση σε αυτό το τελευταίο στάδιο, δεδομένου του θεσμικού και λογιστικού σχεδιασμού που περιλαμβάνει».

Η  Vuelta θα παραλείψει τώρα τα πρώτα 3 εταπ και θα εκκινήσει στο Irun στην περιοχή των Βάσκων, το οποίο είχε αρχικά προγραμματιστεί ως το 4ο εταπ.

Ο αγώνας θα ακολουθήσει στη συνέχεια την προγραμματισμένη διαδρομή προς το τελικό εταπ στη Μαδρίτη.

Ο Guillén πρόσθεσε: «Το πάθος για ποδηλασία που είναι τόσο παρόν στη Χώρα των Βάσκων από την πρώτη μέρα κάνει αυτήν την αλλαγή στα σχέδια πολύ πιο ευχάριστη».

«Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε ότι αυτή η άνευ προηγουμένου κρίση υγείας θα επιλυθεί σύντομα, ότι όλοι μπορούμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό, συμπεριλαμβανομένης της La Vuelta – που θα αποτελείται και πάλι από την παραδοσιακή του μορφή και τη διάρκεια 21 εταπ και 2 ημερών ανάπαυσης το 2021».

Η Unipublic δήλωσε ότι σκοπεύει να οδηγήσει τον αγώνα στις Κάτω Χώρες στο εγγύς μέλλον, πιθανώς το 2022, αλλά τίποτα φυσικά ακόμα δεν είναι σίγουρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αεροδυναμικοί;

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ξοδέψουμε χρήματα για να γίνουμε πιο «αεροδυναμικοί»,…